Питане за АГР
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за АГР
Вакумния маркуч постояно на АГР постояно ли трябва да дърпа или само на високи обороти например.При мен вобще не дирпа тоест неми работи вакумната помпичка.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Питане за АГР
Ами на малки обороти отваря АГР-а. В маркучето има постоянно вакум, а вакумния регулатор/клапан на АГР-а трябва да работи пак в ниските и да отваря тогава. Какъв ти е проблема?

Проблема ми е голям разход и понякога колата си вари много добре понякога не вари.Казаха ми че е от АГР то
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Едва ли ти е от него големия разход и невървежа, по скоро дебитомер например. Освен да не е заседнал отворен ама не ми се вярва. Кой ти каза че от там ти е проблема? На диагностика ли ходи? Ако не си ти препоръчвам да идеш, може да е от много неща! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Дебитомера ти е откачен и нямаш грешки? Къде прави диагностика?
п.п. И напиши каква е колата!
п.п. И напиши каква е колата!

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Ако е тдс дебитомера не се записва като грешка,дори да е откачен,на дис в живи данни трябва да се видят стойностите
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
cls6666 написа:Ако е тдс дебитомера не се записва като грешка,дори да е откачен,на дис в живи данни трябва да се видят стойностите
Абсолютно вярно при ТДС дебитомера не го записва като грешка, колата не губи мощност и не гори повече.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
ТДС е колата.Понякога върви супер понякога голяма трагедия ими гори 15,16 градско а ако я настъпя 18,20 градско.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Сигурни ли сте че не записва грешка
На един приятел правих диагностика и понеже се съмнявах в дебитомера го откачихме и записа някаква грешка по спомен масметър или нещо такова.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Дори и да има случай, в който ще ти го изпише като грешка, то дебитомера не е датчик без който колата ще "страда" и при откачен дебитомер няма да има загуба на мощност.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Имах предвид дали е направена качествена диагностика, със живи данни и т.н. Иначе ясно че с откачен дебитомер дори трябва да върви по добре. Колега SELCUK, при откачен дебитомер колата гори повече, нали знаеш? Може би 1-2 литра ще качи повече от нормалното. Но чак пък 20
Автомат ли си, по борд ли засичаш разхода или на колонка? На къси разстояния ли я караш? И пак ти казвам, ако не си сигурен в диагностика, пробвай и някъде другаде! С каква програма е правена диагностиката?

На борда ми пише 10,11. А кат си сметна сам ми излиза 18,20 на къси разстояния я карам повечето.Не знам с каква програма ми правиха диагностиката
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Ivo_Borisov написа: На диагностика ли ходи?
А на училище ?
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2