ASC питане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Re: ASC питане
Нека и аз добавя един въпрос. Изчетох бая теми за ASC и DSC. Четох, че при е46 до 2001 има само ASC а след 2001 само DSC. В същото време съм виждал е46 2002г със ASC (поне според надписа на бутона). Къде е истината ?
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Niko88 написа:аз пък без тва асц като му подам газ и задницанта всеки път ме изпреварва зимата говоря,

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
pimpo написа:Нека и аз добавя един въпрос. Изчетох бая теми за ASC и DSC. Четох, че при е46 до 2001 има само ASC а след 2001 само DSC. В същото време съм виждал е46 2002г със ASC (поне според надписа на бутона). Къде е истината ?
От първите фейсови Е46ци - също има с АСЦ.
Другия вариант е да е сменян бутона - вече съм виждал такова нещо

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
deyan-enchev написа:ALiGaToR написа:...Нека някой да пробва с някойя Е39-тка с ASC и да каже дали работи този скрит режим и има ли ефект от него...
Мисля да го пробвам аз нямам +Т на моята, а само ASC. Ще кажа какво е станало.
Предимство е само в завой това ASC за мен и то е предимство за шофьори, които нямат опит, моментно са разсеяни, не очакват пътя да е хлъзгав ... кажи речи в много ситуации.
Както пише в статията, която ALiGaToR пусна, по нагорнище и лед ASC си прави лоша шега с теб.
Да кажа, днес задържах бутона за АСЦ, лампата светеше докато държах след 10 сек, изгасна ... очаквах да съм в потайния и скрит режим ...
Уви, на първото потегляне с повече газ лампата започна отново да примигва на таблото, рестрикция на мотора имаше както и АБС.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
А след като влезе в "тайния" режим можеше ли отново да изключиш ASC-то от копчето или се блокира?
Също така спомена че си само с ASC без . Това за Е36 ли става въпрос?
Ако е било на Е36 нека някои доброволец със Е39 опита и да каже дали и при него няма ефект.
Ето и клипче на това какво прави този "скрит" режим със DSC-то.
Ето и при напълно включено DSC. Разликата е малка но аз си мисля че има.
Също така спомена че си само с ASC без . Това за Е36 ли става въпрос?
Ако е било на Е36 нека някои доброволец със Е39 опита и да каже дали и при него няма ефект.
Ето и клипче на това какво прави този "скрит" режим със DSC-то.
Ето и при напълно включено DSC. Разликата е малка но аз си мисля че има.
Колеги доколкото знам като се задържи ASC за повече време (около 10 секунди), само на коли с голям борд се изключва и ABS-а, на малък - не (от опит
). Иначе лично за мен АSC-то си е от полза, колкото и да преценяваш ситуациите никога не можеш да прецениш отсрещния как ще влезе и колко ще отсече завоя и се налага бърза реакция, която после системата компенсира (пак от опит). А като си правиш експерименти някъде - нека свети на таблото 

Последна промяна doomy525 на 29 Фев 2012, 17:18, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
ALiGaToR написа:А след като влезе в "тайния" режим можеше ли отново да изключиш ASC-то от копчето или се блокира?
Копчето се "блокира", каквото и да го правиш лампа на таблото не светва. Само при рестарт на мотора
ALiGaToR написа:Също така спомена че си само с ASC без . Това за Е36 ли става въпрос?
Е39 е колата с малък борд
Последна промяна deyan-enchev на 29 Фев 2012, 17:18, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък си мисля, че ASC+T имат дори и Е34-ките и Е36-ците. А за Е39 съм почти на 100% сигурен, че са със ASC+T.
Ако може, обясни как става така, че твоята е само ASC без T ? Явно не съм чел както трябва и съм си направил грешни изводи.
Ако може, обясни как става така, че твоята е само ASC без T ? Явно не съм чел както трябва и съм си направил грешни изводи.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Абе аз си мислих, че понеже е ранна година си е само АСЦ, но мисля, че това е при е36 само да нямат +Т ... незнам.
Както и да е дори и да го държа 10 сек бутона, пак имам рестрикция на мотора при боксуване на колелата и е далеч от ефекта Limited Slip Diff ...
Както и да е дори и да го държа 10 сек бутона, пак имам рестрикция на мотора при боксуване на колелата и е далеч от ефекта Limited Slip Diff ...
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
При мен става ...
и редовно си го ползвам
е39 520i '96 г /малък борд/
Поздрави

Поздрави
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Lawmaker написа:При мен става ...и редовно си го ползвам
Поздрави
Сподели впечатления колега. С какво помага, как се представя. В какви моменти го ползваш.

deyan-enchev написа:За да не те изпревари задницата като си без ASC се ползва волана.
Доста по-приятно е от това система да спира устрема на колата.
deyan-enchev написа:ALiGaToR написа:...Нека някой да пробва с някойя Е39-тка с ASC и да каже дали работи този скрит режим и има ли ефект от него...
Мисля да го пробвам аз нямам +Т на моята, а само ASC. Ще кажа какво е станало.
Предимство е само в завой това ASC за мен и то е предимство за шофьори, които нямат опит, моментно са разсеяни, не очакват пътя да е хлъзгав ... кажи речи в много ситуации.
Както пише в статията, която ALiGaToR пусна, по нагорнище и лед ASC си прави лоша шега с теб.
Ей това е най важното от цялата тема.Само се замислете за далечната 85-90 година,хората са нямали такива екстри на 3-ките примерно/от личен опит го казвам/,как ли са карали БМВ-тата зимата,дали са ги държали в гаража?
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Веднага ти задавам контра въпрос. Защо като разполагаме със някоя екстра да не я използваме? Нещо което не се използва а го има е или натория или кич. Но щом е сложено в базовите екстри значи хората са преценили, че това е необходимост, а не прищявка на неопитните шофьори.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
ALiGaToR написа:Веднага ти задавам контра въпрос. Защо като разполагаме със някоя екстра да не я използваме? Нещо което не се използва а го има е или натория или кич. Но щом е сложено в базовите екстри значи хората са преценили, че това е необходимост, а не прищявка на неопитните шофьори.
Точно!!! И аз се чудя защо се занимават да го иключват да го задържат да мигало и тем подобни глупости карайте си колите с здраве и не се занимавайте с простотии, да няма после ма на сега наще улици са мръсни и неизчистини и тя колата се заби в стълба, щи е*ба и заднот предаване...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Niko88 написа:ALiGaToR написа:Веднага ти задавам контра въпрос. Защо като разполагаме със някоя екстра да не я използваме? Нещо което не се използва а го има е или натория или кич. Но щом е сложено в базовите екстри значи хората са преценили, че това е необходимост, а не прищявка на неопитните шофьори.
Точно!!! И аз се чудя защо се занимават да го иключват да го задържат да мигало и тем подобни глупости карайте си колите с здраве и не се занимавайте с простотии, да няма после ма на сега наще улици са мръсни и неизчистини и тя колата се заби в стълба, щи е*ба и заднот предаване...
не се излагайте бе пичове...

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4