Чистене на въздуховоди

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Чистене на въздуховоди

Мнение от MuTaJlaKo » 29 Фев 2012, 15:44

Някой знае ли как могат да се изчистят въздуховодите на парното. Мисля 2 варианта единият е да махна решетките на таблото които са и да ги продухам с пистолет за въздух а другият е просто да ги забърша с мокри кърпички вътре ? Някой да има други идеи :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Re: Чистене на въздуховоди

Мнение от LoS BanditoS » 29 Фев 2012, 16:34

Тук в Пловдив има в един от моловете в паркинга автомивка и за 3 лв с ароматизирана вода под формата на пара продухват каналите. Не съм го пробвал защото от парата ме е страх да не стане конденз и ще почне да мирише като от климатика като се получи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Фев 2012, 17:06

MuTaJlaKo написа:Някой знае ли как могат да се изчистят въздуховодите на парното. Мисля 2 варианта единият е да махна решетките на таблото които са и да ги продухам с пистолет за въздух а другият е просто да ги забърша с мокри кърпички вътре ? Някой да има други идеи :roll:

mitaka7 имаше един много готин спрей за това,бях пръскал моите на старта 46-ца - което ме подсеща да повторя на другата - ефекта ми хареса..нямаше онази специфична миризма от парното - работа за 15-а минути като цяло .
Не те съветвам с махането на духалките особено централната е трудно излизаща - страничните са ок - това с парата също е вариант - идеята , е че спрейчето чисти от кофти организми а по нашите коли е пълно с кво ли не с годините :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Фев 2012, 17:18

И аз съм ги ползвал тези спрейчета и наистина има положителен резултат"ако не помага поне не вреди" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 29 Фев 2012, 17:35

Нещо по-конкретно за спрея? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 29 Фев 2012, 17:43

Аз съм чувал за един друг метод за почистване на въздуховодите,но не съм го пробвал. Пръскална се пълни със спирт.Пръска се във въздуховодите чака се 15-20 мин.,след което колата се пали и парното се пуска на макс,отварят се вратите и така поне 20 минути,защото тези изпарения може да доведът да сериозно упианяване. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Фев 2012, 17:58

Драгослав написа:Аз съм чувал за един друг метод за почистване на въздуховодите,но не съм го пробвал. Пръскална се пълни със спирт.Пръска се във въздуховодите чака се 15-20 мин.,след което колата се пали и парното се пуска на макс,отварят се вратите и така поне 20 минути,защото тези изпарения може да доведът да сериозно упианяване. :mhihi:

Подобен е и спрейя но определено свърши дооста добра работа - по късно ще метна една снимка - не се сещам просто :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 29 Фев 2012, 18:05

Да и аз съм чувал за този спрей и мисля че не е скъп около 15 лв ако не се лъжа, но никъде не бях чувал отвизи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 29 Фев 2012, 18:37

мисля че има подобни теми обсъждани и преди :).... но все пак да не съм офф

Аз съм пробвал и със спрей и това с парата.
Както каза колегата за автомивката в Пловдив срещу 3лв с пара се продухват всички въздуховоди. Ефекта поне според мен беше супер, а и няма как да не е след като пара над 90 градуса минава по тръбите и убива всичко. Мисля че беше ефекта е доста по-добър от това със спрей-а(лично мнение).

п.с квото и да ползвате пара или спрей - действа, но е хубаво преди да загасите колата 1-2 мин да духа само на парно(дори и лято) за да изсуши въздуховодите ;) иначе връщате ефекта

п.с2 Колега Лос Бандитос иди пробвай все пак 3 лв нищо не са, може пък да ти хареса ефекта. Не се плаши от конденза след като няма гъбички по въздуховодите няма какво да мирише :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 29 Фев 2012, 19:35

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Фев 2012, 19:43

ka4i написа:Изображение

този спрей е идеален за почистване на изпарителя на климатика, но върши идеална работа и за въздуховодите почистването става като спрея излиза на пяна и запълва обема на въздуховода и след определено време се втечнява и изтича мърсотията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LoS BanditoS » 29 Фев 2012, 20:43

п.с2 Колега Лос Бандитос иди пробвай все пак 3 лв нищо не са, може пък да ти хареса ефекта. Не се плаши от конденза след като няма гъбички по въздуховодите няма какво да мирише :)[/quote]

Това за конденза го знам от климатиците като ползваш климатик и после преди да изгасиш колата оставаш на изключен климатик на максимално духане да поработи 2-3 мин за да издуха студения въздух защото се получава конденз и после почва да мирише. От там свързах нещата че може от парата да остане конденз. Но като се замисля защо да не пробвам.
Въпроса е само от тези температури да не стане нещо на клапаните нали са ел. знам ли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Фев 2012, 23:00

Лятото на климатик дали няма влага по въздуховодите от конденза? :winky:
Нищо им няма на клапите. А и спрея, с който съм пръскал в тях, също се втечнява. Парата няма да навреди с нищо. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 06 Мар 2012, 1:07

колеги кажете каде се намира тази автомивка в пловдив.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LoS BanditoS » 06 Мар 2012, 1:35

Паркинга на мол Галерия горе :)

Назад към E46