Чистене на въздуховоди
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Чистене на въздуховоди
Някой знае ли как могат да се изчистят въздуховодите на парното. Мисля 2 варианта единият е да махна решетките на таблото които са и да ги продухам с пистолет за въздух а другият е просто да ги забърша с мокри кърпички вътре ? Някой да има други идеи 

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Re: Чистене на въздуховоди
Тук в Пловдив има в един от моловете в паркинга автомивка и за 3 лв с ароматизирана вода под формата на пара продухват каналите. Не съм го пробвал защото от парата ме е страх да не стане конденз и ще почне да мирише като от климатика като се получи.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MuTaJlaKo написа:Някой знае ли как могат да се изчистят въздуховодите на парното. Мисля 2 варианта единият е да махна решетките на таблото които са и да ги продухам с пистолет за въздух а другият е просто да ги забърша с мокри кърпички вътре ? Някой да има други идеи
mitaka7 имаше един много готин спрей за това,бях пръскал моите на старта 46-ца - което ме подсеща да повторя на другата - ефекта ми хареса..нямаше онази специфична миризма от парното - работа за 15-а минути като цяло .
Не те съветвам с махането на духалките особено централната е трудно излизаща - страничните са ок - това с парата също е вариант - идеята , е че спрейчето чисти от кофти организми а по нашите коли е пълно с кво ли не с годините

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
И аз съм ги ползвал тези спрейчета и наистина има положителен резултат"ако не помага поне не вреди" 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Нещо по-конкретно за спрея? 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Аз съм чувал за един друг метод за почистване на въздуховодите,но не съм го пробвал. Пръскална се пълни със спирт.Пръска се във въздуховодите чака се 15-20 мин.,след което колата се пали и парното се пуска на макс,отварят се вратите и така поне 20 минути,защото тези изпарения може да доведът да сериозно упианяване. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Драгослав написа:Аз съм чувал за един друг метод за почистване на въздуховодите,но не съм го пробвал. Пръскална се пълни със спирт.Пръска се във въздуховодите чака се 15-20 мин.,след което колата се пали и парното се пуска на макс,отварят се вратите и така поне 20 минути,защото тези изпарения може да доведът да сериозно упианяване.
Подобен е и спрейя но определено свърши дооста добра работа - по късно ще метна една снимка - не се сещам просто

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Да и аз съм чувал за този спрей и мисля че не е скъп около 15 лв ако не се лъжа, но никъде не бях чувал отвизи 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
мисля че има подобни теми обсъждани и преди
.... но все пак да не съм офф
Аз съм пробвал и със спрей и това с парата.
Както каза колегата за автомивката в Пловдив срещу 3лв с пара се продухват всички въздуховоди. Ефекта поне според мен беше супер, а и няма как да не е след като пара над 90 градуса минава по тръбите и убива всичко. Мисля че беше ефекта е доста по-добър от това със спрей-а(лично мнение).
п.с квото и да ползвате пара или спрей - действа, но е хубаво преди да загасите колата 1-2 мин да духа само на парно(дори и лято) за да изсуши въздуховодите
иначе връщате ефекта
п.с2 Колега Лос Бандитос иди пробвай все пак 3 лв нищо не са, може пък да ти хареса ефекта. Не се плаши от конденза след като няма гъбички по въздуховодите няма какво да мирише

Аз съм пробвал и със спрей и това с парата.
Както каза колегата за автомивката в Пловдив срещу 3лв с пара се продухват всички въздуховоди. Ефекта поне според мен беше супер, а и няма как да не е след като пара над 90 градуса минава по тръбите и убива всичко. Мисля че беше ефекта е доста по-добър от това със спрей-а(лично мнение).
п.с квото и да ползвате пара или спрей - действа, но е хубаво преди да загасите колата 1-2 мин да духа само на парно(дори и лято) за да изсуши въздуховодите

п.с2 Колега Лос Бандитос иди пробвай все пак 3 лв нищо не са, може пък да ти хареса ефекта. Не се плаши от конденза след като няма гъбички по въздуховодите няма какво да мирише

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ka4i написа:
този спрей е идеален за почистване на изпарителя на климатика, но върши идеална работа и за въздуховодите почистването става като спрея излиза на пяна и запълва обема на въздуховода и след определено време се втечнява и изтича мърсотията.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]
Това за конденза го знам от климатиците като ползваш климатик и после преди да изгасиш колата оставаш на изключен климатик на максимално духане да поработи 2-3 мин за да издуха студения въздух защото се получава конденз и после почва да мирише. От там свързах нещата че може от парата да остане конденз. Но като се замисля защо да не пробвам.
Въпроса е само от тези температури да не стане нещо на клапаните нали са ел. знам ли.

Това за конденза го знам от климатиците като ползваш климатик и после преди да изгасиш колата оставаш на изключен климатик на максимално духане да поработи 2-3 мин за да издуха студения въздух защото се получава конденз и после почва да мирише. От там свързах нещата че може от парата да остане конденз. Но като се замисля защо да не пробвам.
Въпроса е само от тези температури да не стане нещо на клапаните нали са ел. знам ли.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Лятото на климатик дали няма влага по въздуховодите от конденза?
Нищо им няма на клапите. А и спрея, с който съм пръскал в тях, също се втечнява. Парата няма да навреди с нищо.

Нищо им няма на клапите. А и спрея, с който съм пръскал в тях, също се втечнява. Парата няма да навреди с нищо.

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
колеги кажете каде се намира тази автомивка в пловдив.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Паркинга на мол Галерия горе 

15 мнения
• Страница 1 от 1