e39 - солидна техника и непреходен дизайн

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Re: e39 - солидна техника и непреходен дизайн

Мнение от 520_i » 29 Фев 2012, 12:51

Retrofit написа:Има един колега на който му се беше напълнило сервото с вода, именно от запушени дренажи, ето и темата: Вода в сервото?
Дренажите са в кухините под филтрите за климатика, махаш кутиите и отдолу са дупките за отичане, ако са запушени, в дъждовно време кухините се пълнят от там и сервото, а от него е възможно по някакъв начин вакум помпата да засмуче вода и да я вкара в мотора.

:yes: :) Тъкмо се чудех как от запушването на тези дренажи ще засмука вода двигателя. Това според мен е само за бензиновите, вакума на които е от смукателните колектори. При турбо дизела няма как вакум помпата да вкара вода в мотора.
Последна промяна 520_i на 01 Мар 2012, 4:15, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 29 Фев 2012, 13:06

хехе мойта красавица е същата както в статията бе :) и аз ще се присъединя към всички които подкрепят мненията в списанието , и въпреки скромния ми все още опит с колицата до сега съм нямал никакви по сериозни проблеми, даже май точно описаното в самата статия ми се е случвало и съм отстранил проблемите даже с същите части който предлагат и съм супер доволен :)) сега само да си намеря една хубава джанта, да сложа м-пакета и мисля че ще стане кукла :). Още един голям + от мене за може би една от последните класически бегачки от Мюнхен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 01 Мар 2012, 12:49

Красавица е без никакъв спор - класически и наистина все още атрактивен дизайн.
Но е важно човек да се грижи постоянно за нея, най-вече за боята, иначе буквално "пожълтява" като болен от жълтеница, когато металика вече е станал матов, колата не изглежда никак ОК. Аз вече от 6 години, откакто я имам, й правя преди- и следзимно пастиране, както и внимавам как я мия и не допускам никога използването на абразивни материали, най-вече по фаровете.

Може би именно заради това все още ме кефи като си я погледна. И поведението на пътя все още ме кефи, сравнително отпуснатото DSC, което позволява лекия oversteer. Наскоро един приятел си взе убийствена е60ка и тя не позволява и милиметър отпускане на задницата.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 02 Мар 2012, 0:36

Аз ли съм за очила, ама снимка 1 на предното окачване не е от БМВ е39, освен да му е поникнало 4х4 :lol: Тез от Аутобилд пак са снимали някое Голфче....
А точно тези проблеми дето са ги дали, са отстраними за 10 минути....Трябвало е да споменат таралежа, АБС модула, течаща рейка, маркучи за казанчето...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 02 Мар 2012, 2:05

sadex5 написа:Аз ли съм за очила, ама снимка 1 на предното окачване не е от БМВ е39, освен да му е поникнало 4х4 :lol: Тез от Аутобилд пак са снимали някое Голфче....
А точно тези проблеми дето са ги дали, са отстраними за 10 минути....Трябвало е да споменат таралежа, АБС модула, течаща рейка, маркучи за казанчето...

E , тя снимката е илюстративна колкото да покажат кое е това `дживотно адже ба` шарнир . Ся дали ще е БМВ или ГоУф шарнира си е шарнир. То ако става въпрос има хора дето не намират особена разлика м/у каре , кардан и карбуратор , така че не всеки читател се спуска в детайлни подробности. Иначе за маркучите на хидр. са споменали , ама както казах и по напред - от тук присъстващите много по добре знаят + и - на модела и не смятам че е нужно да взимаме под внимание АудиБилд. :mhihi: Всъщност забелязах че от известно време говорят само добри неща за БМВ. Особено в сравнението с новата Е класа с 5-серия или новото А4 с 3-серия , БМВ ги издигат на пиедестал , а сипят помия над конкуренцията. Абе в повечето случаи оценката им не е обективна.
Изображение

Предишна

Назад към E39