Колеги моля за помощ-ламбда сонда

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Колеги моля за помощ-ламбда сонда

Мнение от Rundev » 12 Окт 2011, 18:50

Колеги сменям доста датчици на един приятел,на диагностиката ми излиза че и ламбдата е фъснала и тя.Взех ламбда универсал на Денсо,но никога не съм слагал такава,само БОШ съм слагал и съм нямал проблеми.Проблемът тук е че кабелите на оригиналната сонда която е Сименс са съвсем различни от кабелите на Денсото.На Денсото дори непише кои кабел е 1,2,3,4,дори в опътването им няма как точно да се върже.Пробвах няколко варианта и нищо,вързвам чета я неработи,сменям кабелите по друг начин чета я с живете данни неработи и така 20 пъти вдигам колата пренавързвам свалям и чета и все така волтажът е нула и колата продължава да работи като на 3 цилиндъра.Буксата която съм показал на снимките и към която трябва да вържа Денсото е с бял,черен,червен и жълт кабел и следователно по номерация на буксата са 1-бял , 2-жълт , 3-червен и 4-черен.Денсото няма обозначения кой,кой е има само черен,син,черен,бял.Модела на Денсото е DOX-0118.Някой да даде някой идея че утре трябва да си играя пак с нея.:help:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Колеги моля за помощ-ламбда сонда

Мнение от VRPerformance » 16 Окт 2011, 21:32

вземи си правилната сонда,денсо не е такава,за да спестиш някой лев виж в какви филми влизаш :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от ktamen » 16 Окт 2011, 21:41

Ламбда сондите са поне три типа с различен принцип на действие и наистина универсална не може да има.
Изводите обикновено са
1. сигнал
2. маса
3 и 4 подгряване, като местата може да са разбъркани по-всякакъв начин.
Ако имаш мултицет с него лесно ще разбереш кой извод за какво е.
Лично аз смятам, че е по-добре да потърсиш майстор. Не знам досега какви опити за свързване си правил, но е доста лесно да подадеш +12V към компютъра през нагревателя и да стане мътна и кървава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от gazi » 17 Окт 2011, 11:51

Само да не е замърсен и дебитомера, че и при него ефекта е подобен с работата на колата.
Имах подобен проблем с предишния мотор сменям ламбдата и колата продължи да работи зле и се оказа, че и дебитомера е отишъл.

Предлагам да му почистиш и дебитомера.
Ерес е название, с което Баварската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма .

Изображение

http://www.vbox7.com/play:241b3c6f22
http://vbox7.com/play:ed73114c
http://vbox7.com/play:9e8a99595c
http://youtube.com/watch?v=ZsBCzDFWO5E

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 18 Окт 2011, 21:31

Сондата беше проблема,но това Денсо неуспях да го подкарам :roll: Досега с Бош не съм имал такива проблеми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 28 Фев 2012, 20:30

Днес бях до БМВ във италия, и там ми обявиха 500 евро за двете горни ламбди.. :kuku: няма как да дам 1000 лева при положение че това са едва ли не 20% цялата цена на колата. става въпрос за м54б25 във друг магазин ми казаха цена 300 еуро като със намаленията ми доиде на 215 еуро двете, но не са бош а някаква друга марка :conf: според вас дали ще има проблем когато не са бош ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 28 Фев 2012, 22:56

vitaliss написа:Днес бях до БМВ във италия, и там ми обявиха 500 евро за двете горни ламбди.. :kuku: няма как да дам 1000 лева при положение че това са едва ли не 20% цялата цена на колата. става въпрос за м54б25 във друг магазин ми казаха цена 300 еуро като със намаленията ми доиде на 215 еуро двете, но не са бош а някаква друга марка :conf: според вас дали ще има проблем когато не са бош ?

А каква марка са? Попринцип не би трябвало да имаш проблем но за да си една идея по сигурен след монтажа веднага диагностика,да не кажа и на място за да видиш дали работят нормално.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 28 Фев 2012, 23:42

за марка немога да кажа защото ще доидат утре,диагностика ще има съсигорност за да ми изтрият грешките,но смятам да покарам 30-40 км. преди да ги изтрия. Не съм във бг и е малко трудно да ги карам да ми гледат живи данни :bang: те са тапаци и неразбират нищо само грешки могат да търкат :mhihi: последно ми каза че не ми работят 1-ва и 2-ра ламбда , дано наистина да са били и 2-те развалени че ще им отрежа главата. Сондите не са универсални а са си със буксата , дано да се окажат читави че от 2 години я карам така и е отвратително :banghead: също при монтажа имали някакви тънкости ? разбрах само че трябва да се развиват на студен двигател :dunno: има ли някакви гарнитурки,мазила които се слагат ?

Някои да има впечатления от марката FACET .. италянска е ? стават ли за нещо или :no:

Назад към E46