Bi-Xenon
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Bi-Xenon
Здравейте, не открих отговор на въпроса си в други теми и затова отварям нова. Колата ми е Е46 фейслифт с обикновения, рефлекторен фар. Искам да сложа Bi-Xenon-ов ретрофит с Angel Eyes. Чул съм, че с лупите светлината е по-добра, по-добре насочена и по-непречи на шофьорите идващи насреща. Поправете ме ако греша!!! Въпросът ми е: Angel Eyes-a отделно ли се взима и монтира или си го има на самоте лупи на Bi-Xenon-a? Препоръчайте от къде да купя нещата, като целта ми е фаровете да изглеждат възможно най-близо до тези с оригинален Bi-Xenon! Благодаря ви предварително! 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Bi-Xenon
Оригинални фарове с Angel при е46 няма,в интернет има доста места, от където можеш да си избереш вида и да си купиш.Относно ксенона най-добрият вариант е да търсиш оригинални фарове 2ра ръка,щом искаш да направиш нещо като хората.Иначе има и китайски фарове с лупа и вграден Angel,ама до сега колкото и коли да съм видял с китайски фарове и ксенон 80% от тях светят,много по-зле от халоген.Колега от форума предлага лупа за вграждане на обикновен фар,но най-добре някой вече сдобил се да сподели мнение.Избора е твой 

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Колега, сигурен съм, че с оригинален фар с ксенон и лупа е най-добре, но ..... Затова питах отделно ли се купува лупата от Angel Eyes-а или на самата лупа има направен такъв? Благодаря все пак за отговора и както си казал ти, нека колеги, сдобили се с въпросните лупи за вграждане да изкажат своето мнение! 

- iliikata_3
- кандидат ентусиаст
-
колега здрасти .
аз бях с въпросните лупи за вграждане , купени от колегата babuna за 300лв. , но ги махнах след месец , тъй като въобще не светеха и дори по лошо . Едната лупа светеше по слабо от другата , а тази дето уж светеше правеше много малка точка на стъклото и го изгори .наложи се да си купя обикновенни фарове втора ръка за 300 лв. и светят супер !
По добре да си бях потърсил направо оригинален ксенон нали ....
дадох 600лв. , а оригинални можеш да си намериш за 800лв. ако потърсиш...
ако ще си слагаш лупи , моя съвет е да потърсиш оригинални втора ръка и гледай да са на automotive lightning (al) и гледай на стъклото долу в ляво да Не пише ZKW.
поздрави !
аз бях с въпросните лупи за вграждане , купени от колегата babuna за 300лв. , но ги махнах след месец , тъй като въобще не светеха и дори по лошо . Едната лупа светеше по слабо от другата , а тази дето уж светеше правеше много малка точка на стъклото и го изгори .наложи се да си купя обикновенни фарове втора ръка за 300 лв. и светят супер !
По добре да си бях потърсил направо оригинален ксенон нали ....

ако ще си слагаш лупи , моя съвет е да потърсиш оригинални втора ръка и гледай да са на automotive lightning (al) и гледай на стъклото долу в ляво да Не пише ZKW.
поздрави !
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sannikolaus написа:Здравейте, не открих отговор на въпроса си в други теми и затова отварям нова. Колата ми е Е46 фейслифт с обикновения, рефлекторен фар. Искам да сложа Bi-Xenon-ов ретрофит с Angel Eyes. Чул съм, че с лупите светлината е по-добра, по-добре насочена и по-непречи на шофьорите идващи насреща. Поправете ме ако греша!!! Въпросът ми е: Angel Eyes-a отделно ли се взима и монтира или си го има на самоте лупи на Bi-Xenon-a? Препоръчайте от къде да купя нещата, като целта ми е фаровете да изглеждат възможно най-близо до тези с оригинален Bi-Xenon! Благодаря ви предварително!
Не си открил

Както и да е,по твоя въпрос:
Имаш няколко варианта - направо нови фарове 2-ра ръка фабричен Bi-Xenon за Е46 и отделно Angel Eyes.
Другия вариант е колегата babuna предлага доста добър retrofit Bi-Xenon и седи почти фабрично - но каквото и да сложиш,дали само ксенон,дали лупи с ксенон и т.н Angel Eyes винаги са отделно , освен ако не си купиш фарове мисля Depo имаха с вграден Angel

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
за мен най-добрият вариянт е втора ръка оригинални фарове ксенон или би-ксенон и енджъли по твой вкус че другите вариянти са ми малко циганейшън 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
стига сте препоръчвали оригинален ксенон втора ръка, достатъчно ги крадат и без това...
и въобще каквото и да е... подписвате присъдата на някоя е46-ца в момента.

и въобще каквото и да е... подписвате присъдата на някоя е46-ца в момента.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Колега аз направих тая интервенция от обикновени фарове към би-ксенон,купих си втора ръка за 850лв,на фирма - АЛ,да знаеш втори като тях няма,ден става,това е най-добрия вариант от който ще останеш очарован,а ако искаш енджъл айс срещу сумата от 60-90 лв си ги понтираш и хем стой красиво и върши прекрасна работа,а и знаеш по -хубаво от оригиналното НЯМА,поне това е моето мнение
Последна промяна KARAIVANOV на 28 Фев 2012, 12:56, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
KARAIVANOV написа:Колега аз направих тая интервенция от обикновени фарове към би-ксенон,купих си втора ръка за 850лв,АЛ,да знаеш втори като тях няма,ден става,това е наи-добрия вариант от който ще останеш очарован,а ако искаш енджъл айс срещу сумата от 60-90 лв си ги понтираш и хем стой красиво и върши прекрасна работа,а и знаещ по -хубаво от оригиналното НЯМА,поне това е моето мнение
Тук малко не съм съгласен,защото съм карал с афтър маркет и отдалече ,че дори и от близо,трябва да си дооста запознат как свети фабричния ,за да направиш разликата - осветеността е почти същата - но говорим лупи и ксенон за общо 300лв тези 850 ,са малко в повечко според мен и не си заслужава

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Ми колега тук може да поспорим но всеки има различно виждане и мислене само да отбележа че моя ксенон като го запаля и на 2 сек вече е загрял,а автър маркета на 10 сек се чуди какво да направи.Бащата има е39 с оригинални фарове на Хела с лупи,само ксенона и баластите са му китаиски,ами като се кача на неговата кола и му викам:включи фаровете стига кара на тия халогени, а дефакто фаровете си работели.:Д,
п.с.Само да не ми прочете поста,че ще започне да се заяжда с мен
п.с.Само да не ми прочете поста,че ще започне да се заяжда с мен

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
KARAIVANOV написа:Бащата има е39 с оригинални фарове на Хела с лупи,само ксенона и баластите са му китаиски,ами като се кача на неговата кола и му викам:включи фаровете стига кара на тия халогени, а дефакто фаровете си работели.:Д,
Добре,явно аз имам свръх зрение

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Сигурен съм, че от оригиналното по-хубаво няма, но 800 - 1000 лв. за Bi-Xenon + Angel Eyes няма как да извадя, за съжаление
. Gabriel, препоръчай ми от къде да си взема качествен афтърмаркет Bi-Xenon и колко К е най-добре да бъде. Извинявам се ако въпросите са ми прекалено глупави, ноне разбирам от тези неща. 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
така е колега по-хубаво от оригиналното няма... но не всеки път има пари за това. Аз съм с комплект лупи за вграждане би-ксенон 6000к(препоръчвам 5000к). Много съм доволен. Препоръчвам ти вместо да разтягаме лукуми кое свети и кое не... отиваш гледаш харесваш купуваш, не харесваш избираш друго 
към колегата който каза че си бил сложил лупи от тези на бабуна и не светели... колега аз съм с такива - и по-точно от тези с капачките и вграждането което не изисква рязане на фара. Разликата от рефлекторен фар е огромна. Незнам точно кой модел лупи си сложил и каква температура на ксенон-а.
Защо не си се обърнал към бабуна да му кажеш че имаш проблем с лупите ми е много интересно, най-малко са с 1 година гаранция...
п.с и все пак мисля че в темата за "Терминаторския фар" е изписано доста по въпросите....

към колегата който каза че си бил сложил лупи от тези на бабуна и не светели... колега аз съм с такива - и по-точно от тези с капачките и вграждането което не изисква рязане на фара. Разликата от рефлекторен фар е огромна. Незнам точно кой модел лупи си сложил и каква температура на ксенон-а.
Защо не си се обърнал към бабуна да му кажеш че имаш проблем с лупите ми е много интересно, най-малко са с 1 година гаранция...
п.с и все пак мисля че в темата за "Терминаторския фар" е изписано доста по въпросите....
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за съветите. Явно ще се свържа с колегата Babuna и ще взема лупи за рефлекторен фар за вграждане без рязане. Това ми се вижда най-доброто решение!
14 мнения
• Страница 1 от 1