Сори ама всичко сте изпозаключили за ламбата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Сори ама всичко сте изпозаключили за ламбата
Извинявам се за темата ама сте ударили резетата навсякъде бре
Човек неможе си изкаже мнението за "жълтата ламба" с която излизат от завода всички е46-ци за да дразнят собствениците си
Проблемът ми не е в жълтата лампа,а в червената
Проблемът е че нямам червена лампа,когато си иска и когато си иска има.
Жълтата естествено никакъв проблем да си светва за 10 секунди,без червената да е налице
Някой нещо да каже че взе да ме притеснява,масло има(5W40)........при даване на контакт свети само акумулатора и ...... след малко жълтата
Понякога червената си е там,всичко точно,но в повечето случаи я няма.Бушон не е,от време на време светва,значи не е изгоряла....какво може да е? 

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Сори ама всичко сте изпозаключили за ламбата
Най вероятно се е прецакъл датчика за маслото. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6#p1729746
новият ми номер: 0877787835
- Rundev
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:Най вероятно се е прецакъл датчика за маслото. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6#p1729746
Виж тази тема не съм я намерил да пиша в нея

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На всички Е46ци датчика е на картера.
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Загич......странно,защо ли не се сещам да е там..........
Сега ще ми кажете че и маслото ще трябва да изсипя.......о не оня ден го налях 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
COUNTACH написа:На корпуса на масления филтър е тоя датчик
Нали......и аз си викам не е като на дизелите отдолу

Абе човеко, не се занимавай с глупости, тая лампа (червената) свети предимно на студен старт и след това се пали ако оставиш колата и я запалиш след продължително време (не мога да те ориентирам точно колко, примерно поне половин час или 20 мин., нещо такова, може и по-малко да беше). Можеш да си направиш опит като имаш свободно време и желание, тамън ще засечеш времето, за да е ясно за всички - караш колата, гасиш я и я пускаш на контакт и почваш да отмерваш време, чакайки да светне, т.е. налягането на маслото в двигателя да падне под нормата (ще те излъжа и за нея колко беше точно минимум, при който светва лампата). Просто след гасене се задържа налягане в системата и затова не светва лампата, а не че е преебан датчика или нещо подобно и това не съм си го измислил, а съм го установил при доста М43-ки, при другите не знам как е!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Rundev написа:COUNTACH написа:На корпуса на масления филтър е тоя датчик
Нали......и аз си викам не е като на дизелите отдолу
Говорите за два различни датчика този на картера е само за нивото на маслото и е свързан само и единствено със жълтата лампа и на бензина и на дизела е там, а другия датчик който е на масления филтър мисля че и при дизела беше или на масления или около него на блока сменял съм такъв, той пък е за червената лампа.
Rundev написа: Проблемът ми не е в жълтата лампа,а в червената
Тои пита точно за червената
- Rundev
- младши ентусиаст
-
slitter написа:Абе човеко, не се занимавай с глупости, тая лампа (червената) свети предимно на студен старт и след това се пали ако оставиш колата и я запалиш след продължително време (не мога да те ориентирам точно колко, примерно поне половин час или 20 мин., нещо такова, може и по-малко да беше). Можеш да си направиш опит като имаш свободно време и желание, тамън ще засечеш времето, за да е ясно за всички - караш колата, гасиш я и я пускаш на контакт и почваш да отмерваш време, чакайки да светне, т.е. налягането на маслото в двигателя да падне под нормата (ще те излъжа и за нея колко беше точно минимум, при който светва лампата). Просто след гасене се задържа налягане в системата и затова не светва лампата, а не че е преебан датчика или нещо подобно и това не съм си го измислил, а съм го установил при доста М43-ки, при другите не знам как е!
Не бе колега,досега не е била така колата,аз нали си я познавам.Давам на контакт,независимо дали е топла или студена или каквато и да била,светват акумулаторчето и червената лампа за маслото.Палиш и си изгасват като на всяка кола.А моята я светва,я не:)
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Rundev написа:.......Давам на контакт,независимо дали е топла или студена или каквато и да била,светват акумулаторчето и червената лампа за маслото.Палиш и си изгасват като на всяка кола.А моята я светва,я не:)
Да точно така трябва да бъде , вероятно датчика за налягането на маслото /за червената лампа/ който е на корпуса
на масления филтър е почнал да прави номера . За всеки случай провери му буксичката първо .
13 мнения
• Страница 1 от 1