Грешка бензин в дизела

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d 1999
Мечтае да кара: X6 M

Грешка бензин в дизела

Мнение от sway » 27 Фев 2012, 19:46

Здравейте,
Днес един олигофрен на бензиностанциата ми наля малко бензин в резервоара - около 3,5 литра. :help:
Добре, че го видях на време. За съжаление нямаше как да източим горишото, а да си призная незнам и как.
Карам 320д М47 136кс.
Ако допълня резервоара догоре ще окаже ли проблем на двигателя като го изгори? Съотношението дизел/бензин ще е около 55л/4л.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Грешка бензин в дизела

Мнение от Zagy » 27 Фев 2012, 19:52

Допълни резервоара догоре и няма да имаш проблем :)
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 27 Фев 2012, 19:53

Няма да имаш никакъв проблем,даже е добре за зимата да не ти замръзва нафтата :mhihi:Всички маршрутки и таксита(които са на нафта) зимата слагат бензин в нафтата да не замръзва.
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 27 Фев 2012, 20:01

Няма да имаш ядове.Аз лично на моите баничарки им слагам 10% бензин спрямо нафтата и зимата няма замръзване :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 27 Фев 2012, 20:13

Дано не си забравил да си търсиш компенсацията от дадената бензиностанция, задължително поемат сервиза,изто4ването на горивото репатрака . На всичките ссервизни услуги носиш фактурата и управителят на бЕнзиностанцията ти ги осребравя и са задължени да ти нАпълнят резервоара до горе!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 27 Фев 2012, 20:22

Стига бе това не го знаех. :shock:
новият ми номер: 0877787835

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Фев 2012, 21:29

shalashaska написа:Дано не си забравил да си търсиш компенсацията от дадената бензиностанция, задължително поемат сервиза,изто4ването на горивото репатрака . На всичките ссервизни услуги носиш фактурата и управителят на бЕнзиностанцията ти ги осребравя и са задължени да ти нАпълнят резервоара до горе!!

Колега...не се ли поучвлече малко ? :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 27 Фев 2012, 21:34

Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 27 Фев 2012, 22:00

shalashaska написа:Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!

Много ми е трудно да повярвам на това колега...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 27 Фев 2012, 22:04

sway написа:Здравейте,
Днес един олигофрен на бензиностанциата ми наля малко бензин в резервоара - около 3,5 литра. :help:
Добре, че го видях на време. За съжаление нямаше как да източим горишото, а да си призная незнам и как.
Карам 320д М47 136кс.
Ако допълня резервоара догоре ще окаже ли проблем на двигателя като го изгори? Съотношението дизел/бензин ще е около 55л/4л.

Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах
;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Фев 2012, 0:37

shalashaska написа:Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!

Чудя се дали управителят би се съгласил да направи и един масаж с освобождаване примерно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Тва в рамките на шегата разбира се! Просто ми е трудно да повярвам, че ще мине без разправия по български стандарт, особено за толкова незначително количество бензин в дизел, което дори можем да го наречем полезно. Хипотетично погледнато, ако бях управителя максимума, който бих направил е да налея на клиента 30 литра нафта безплатно за 3те наляти литра бензин! При обратната ситуация по-бих се съгласил - в бензинова кола да се налее нафта, което е недопустимо и със сигурност трябва да се източи, но случаите там са толкова редки предполагам, защото при повечето съвременни коли знаете има определено фи на гърловината, което ограничава набучването на дизеловия пистолет, така че... тая тема е за ключ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 28 Фев 2012, 2:16

4 литра бензин е нищо. На мен преди година ми бяха наляли 15 литра бензин на около 10л нафта. Допълних си резервоара и нямаше последствия. Странно защо никой в темата, не допуска фактора човешка грешка. Момчетата на бензиностанцията зареждат стотици коли на ден. Според мен е нормално, не е приятно но се случва :dunno:

Tази сцена с осребряването на разходите, сигурно се отнася за друга държава :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 28 Фев 2012, 2:23

Аз на ОМВ, резервоар до горе :smoke: другия път да гледа не да блеее :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Фев 2012, 7:58

Jorjinio написа:Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах

Малко в друга посока е истината :mhihi:
:OT: Добре е да се знае все пак - октановото число на бензина показва неговата детонационна устойчивост. Дизеловото гориво има цетаново число, което показва точно обратното - склонността му към самозапалване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 28 Фев 2012, 10:28

Dirty M5 driveR написа:
Jorjinio написа:Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах

Малко в друга посока е истината :mhihi:
:OT: Добре е да се знае все пак - октановото число на бензина показва неговата детонационна устойчивост. Дизеловото гориво има цетаново число, което показва точно обратното - склонността му към самозапалване.

Много уместна забележка. :yes: Освен това октановото число не е показател за това колко ще "бяга " колата. На пропан-бутанът октановото число е по-високо от на бензина, на метанът пък още повече. Ама това не значи, че колите с такова гориво "бягат" повече от бензиновите. :)
Изображение

Следваща

Назад към E46