Грешка бензин в дизела
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sway
- Потребител
-
- Кара: E46 320d 1999
- Мечтае да кара: X6 M
Грешка бензин в дизела
Здравейте,
Днес един олигофрен на бензиностанциата ми наля малко бензин в резервоара - около 3,5 литра.
Добре, че го видях на време. За съжаление нямаше как да източим горишото, а да си призная незнам и как.
Карам 320д М47 136кс.
Ако допълня резервоара догоре ще окаже ли проблем на двигателя като го изгори? Съотношението дизел/бензин ще е около 55л/4л.
Днес един олигофрен на бензиностанциата ми наля малко бензин в резервоара - около 3,5 литра.

Добре, че го видях на време. За съжаление нямаше как да източим горишото, а да си призная незнам и как.
Карам 320д М47 136кс.
Ако допълня резервоара догоре ще окаже ли проблем на двигателя като го изгори? Съотношението дизел/бензин ще е около 55л/4л.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Грешка бензин в дизела
Допълни резервоара догоре и няма да имаш проблем 

Si non confectus, non reficiat.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Няма да имаш никакъв проблем,даже е добре за зимата да не ти замръзва нафтата
Всички маршрутки и таксита(които са на нафта) зимата слагат бензин в нафтата да не замръзва.

новият ми номер: 0877787835
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Няма да имаш ядове.Аз лично на моите баничарки им слагам 10% бензин спрямо нафтата и зимата няма замръзване 

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Дано не си забравил да си търсиш компенсацията от дадената бензиностанция, задължително поемат сервиза,изто4ването на горивото репатрака . На всичките ссервизни услуги носиш фактурата и управителят на бЕнзиностанцията ти ги осребравя и са задължени да ти нАпълнят резервоара до горе!!

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
shalashaska написа:Дано не си забравил да си търсиш компенсацията от дадената бензиностанция, задължително поемат сервиза,изто4ването на горивото репатрака . На всичките ссервизни услуги носиш фактурата и управителят на бЕнзиностанцията ти ги осребравя и са задължени да ти нАпълнят резервоара до горе!!
Колега...не се ли поучвлече малко ?

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
shalashaska написа:Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!
Много ми е трудно да повярвам на това колега...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
sway написа:Здравейте,
Днес един олигофрен на бензиностанциата ми наля малко бензин в резервоара - около 3,5 литра.![]()
Карам 320д М47 136кс.
Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах

shalashaska написа:Изобщо не съм се увличал.2 пъти ми се е случвало,единият път на Шел другия на лукойл и в 2та случая съм минал по гореописания път!
Чудя се дали управителят би се съгласил да направи и един масаж с освобождаване примерно

Тва в рамките на шегата разбира се! Просто ми е трудно да повярвам, че ще мине без разправия по български стандарт, особено за толкова незначително количество бензин в дизел, което дори можем да го наречем полезно. Хипотетично погледнато, ако бях управителя максимума, който бих направил е да налея на клиента 30 литра нафта безплатно за 3те наляти литра бензин! При обратната ситуация по-бих се съгласил - в бензинова кола да се налее нафта, което е недопустимо и със сигурност трябва да се източи, но случаите там са толкова редки предполагам, защото при повечето съвременни коли знаете има определено фи на гърловината, което ограничава набучването на дизеловия пистолет, така че... тая тема е за ключ!!!
4 литра бензин е нищо. На мен преди година ми бяха наляли 15 литра бензин на около 10л нафта. Допълних си резервоара и нямаше последствия. Странно защо никой в темата, не допуска фактора човешка грешка. Момчетата на бензиностанцията зареждат стотици коли на ден. Според мен е нормално, не е приятно но се случва
Tази сцена с осребряването на разходите, сигурно се отнася за друга държава

Tази сцена с осребряването на разходите, сигурно се отнася за друга държава

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Аз на ОМВ, резервоар до горе

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Jorjinio написа:Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах
Малко в друга посока е истината

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Dirty M5 driveR написа:Jorjinio написа:Като го допълниш ще си дигнеш октана на дизела :Д:Д демек ще бяга повече хахахах
Малко в друга посока е истината![]()
Добре е да се знае все пак - октановото число на бензина показва неговата детонационна устойчивост. Дизеловото гориво има цетаново число, което показва точно обратното - склонността му към самозапалване.
Много уместна забележка.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2