Проблем шибидах
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Проблем шибидах
Здравейте колеги,
Значи проблема е следния при сглобяването на шибидаха нямаше проблем мисля че всичко сглобих така както му е реда,движи и работи(механичен е),но в положението в което се отваря само задния край ръчката неиска да щракне и незастава на мястото на което трябва да е седи една идея преди да застане перпендикулярно на прозореца и да си се прибере.Трябва и още една идея,но механизма застава под напрежение просто трябва да се придвижи още малко предния край,а той все едно спира.Въпроса ми е има ли някакъв реглаж на жилата или на самия механизъм.Измервах от двете страни механизмите движат еднакво при затворен всичко си щрака и пасва добре при отваряне също,само при повдигането нещо става.Някакви идей и съвети
Благодаря
Значи проблема е следния при сглобяването на шибидаха нямаше проблем мисля че всичко сглобих така както му е реда,движи и работи(механичен е),но в положението в което се отваря само задния край ръчката неиска да щракне и незастава на мястото на което трябва да е седи една идея преди да застане перпендикулярно на прозореца и да си се прибере.Трябва и още една идея,но механизма застава под напрежение просто трябва да се придвижи още малко предния край,а той все едно спира.Въпроса ми е има ли някакъв реглаж на жилата или на самия механизъм.Измервах от двете страни механизмите движат еднакво при затворен всичко си щрака и пасва добре при отваряне също,само при повдигането нещо става.Някакви идей и съвети
Благодаря
- Maverik
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем шибидах
Колеги никой ли не се е сблъсквал с подобно нещо?Днес разглобих отново и след това сглобих механизмите и пак същото.Самата ръчка за отваряне и затваряне несъм я свалял,може ли там да има някъв проблем при положение,че несъм човъркал там,а преди разглабянето всичко си работеше.Може ли от някъде да дам малко аванс на тези жила,става въпрос за нещо от рода на 2см.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Колега, ако все пак никой не може да ти помогне ми пиши ЛС да ти дам телефона на един дядо дето оправя шибидаси. На мен веднъж ми свърши работа за друга кола. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ако дедката не свърши работа,звънни на чичката 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Здравей колега ,
според мен трябва да свалиш наново ръчката след като ти е в затворено положение люка и след това като я завъртиш наляво или надясно дай я в най-крайно положение, после обратно докато чуеш изщракване. Монтираш я и мисля че трябва да се получи, поне при мен така стана
Поздрави
според мен трябва да свалиш наново ръчката след като ти е в затворено положение люка и след това като я завъртиш наляво или надясно дай я в най-крайно положение, после обратно докато чуеш изщракване. Монтираш я и мисля че трябва да се получи, поне при мен така стана

Поздрави
- Maverik
- младши ентусиаст
-
Значи свалих въпросната дръжка.Забелязах,че отвътрешната страна на самата дръжка в отвора в който влиза вала,който върти самия механизъм,има отчупено метално парченце от нещо като шайба,под която има някаква зегерка.Нагласих механизма в положение на повдигнат и нагласих ръчката така че да си застане на правилното място и да може да се прибере,завих отново двата винта които я държат,но след като раздвижих шибидаха и се пробвах отново да го отворя в повдигнато положение ръчката отново непоиска да се прибере спира малко преди положението в което трябва да застане
Може ли въпросното отчупване отвътрешната страна да прави мизерий и да е отговорно за този проблем

6 мнения
• Страница 1 от 1