e39 - солидна техника и непреходен дизайн

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

e39 - солидна техника и непреходен дизайн

Мнение от DaveMF » 24 Фев 2012, 14:58

Здравейте фенове,

в днешния аутобилд има статия за това колко е изгодно и прагматично да се купи е39-ка. Валят само суперлативи, статията е писана от немските редактори, а на мен ми стана истински приятно. Един от цитатите е и заглавието ми. Като чести проблеми и важни неща се посочват скърцането на вратите (срещу което тук успешно сме намерили лек), шарнири и накрайници (препоръчват усилените на Meyle или Lemförder), както и това, че винаги трябва да се пази чисто около дренажите на кутиите с микрофилтъра, защото има шанс да се засмуче вода в двигателя от запушване, например с листа.

И така, реших просто да споделя...И до ден днешен всяко каране ми доставя перфектно удоволствие!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: e39 - солидна техника и непреходен дизайн

Мнение от ivoo » 24 Фев 2012, 15:21

Само дето ставаше въпрос обаче за автомобил на 130 или 150 К км с цена 4000 Еurо , а не за изстрадал италианец на реални 150 К от Горубляне :mhihi: Иначе колкото до Ауто Билд , мнозинството от журналистите там са пристрастени към VW и BMW като почти винаги изтъкват положителните страни , а за недостатъците малко пишат с ` половин уста` Смятам че повечето тук , са по добре запознати с качествата на Е39 били те положителни или отрицателни. А и не са открили топлата вода с тази статия , защото всичко казано сега е написано преди 4 години.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - М57 - 01'
Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

Мнение от s.nikov » 24 Фев 2012, 20:55

А дали тая препоръка за Мейле не е платена реклама :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 24 Фев 2012, 22:20

Реклама или не клиента сам преценява,но пък чак непреходен дизайн :confused: малко силно казано.Че е сполучлив модел сполучлив е, но по-скоро на доизживяване ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Фев 2012, 9:25

Аутобилд е рекламната брошура на Фолксваген....Там няма немски автомобил дето да не е прехвален по принцип.
Вълнуващия за тях " Тигуан'' за мене прилича на ебаси козунака, ама според Ауто Билдерите е баси съчетанието между комфорт, обем и още 200 неща....

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Фев 2012, 16:50

Аве верно си е, че автобилд си хвалят тяхното (немското) и доста неоправдано плюят по американските коли, но при оценките и сравненията прилагат доста обективни критерии.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 25 Фев 2012, 18:28

Аз реално не исках да повдигна дискусия за правдоподобността на Аутобилд, макар, че съм абониран. По-скоро си намерих повод да изразя радостта от колата си, тъй като обикновено ривютата на коли втора употреба, ако щете и на е36-ки, винаги са свързани с много "ако"-та и много пъти - внимавайте...

Понякога човек има нужда да се пресети каква красавица го чака в гаража и да се присети как се е радвал, като я е взел, защото с времето чувството се губи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Фев 2012, 12:49

Аз пък съм забележИл, как доста от екипа на Аутобилд карат стари дараци BMW-та, я някоя Алпина, я 635csi, едни такива дрънгели, дето за нас са отдавна изживяли времето си. Аз лично не веднъж съм казвал, след Е39, това беше даване назад от истинския дух на BMW. Но всеки има своите предпочитания в крайна сметка. Присъединявам се към колегата пуснал темата, за мен е удоволствие да знам, че в гаража ми спи Е39.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 26 Фев 2012, 14:28

Elesar74 написа:. Аз лично не веднъж съм казвал, след Е39, това беше даване назад от истинския дух на BMW.

Назад с Е60/61 , ама пред F10 си изглежда като беден роднина от Куртово Конаре :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Фев 2012, 14:39

Аз отдавна спрях да го купувам това списание , защото има ОГРОМНА разлика в качеството на журналистите - от платени реклами на голф/пасат до много обективни безпристрастни ревюта (последните са голяма рядкост) . А и отделно списанието е като вестник ...
Мисълта ми е не са много хората изчели повече Ауто Билдове от мене (5 години не бях пропускал борй) и мога да ви кажа, че БМВ съвсем не е толерирана марка при тях . Също и за американците се изказват суперлативи . Нещо от сорта на - "трагично качество на материалите , допотопно окачване , но автомобили които няма да ви оставят да спите вечер" .

За Е39 - разбира се че е автомобил с непреходен дизайн . М пак (дори само М броня), ангелските очи, интериора - това е най-култовото БМВ последните 20 години . Не случайно взаимстват от дизайна му за Е46 .

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 27 Фев 2012, 6:13

БМВ с модела е30 и е34 беше толерирана марка в Аутобилд до 95 година. После мисля МБ и Фолксваген взеха да си плащат яко и БМВ остана на заден план. Но те пък започнаха да рекламират здраво на американския пазар от 95 година, щото заложиха много на фабриката в Северна Каролина...
Имаше преди много години интересни сравнения за парното на различните автомобили, даже за натиска на електрическите стъкла, и коя кола е най- удобна за спане....
А сега пишат пълни глупости------седмицата имала багажник с 20 литра по малък от незнам си коя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 28 Фев 2012, 9:07

А дали някой ще е така добър да сканира въпросната статия, че да я прочетем цялата тези които не си купуваме Autobild.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D estate

Мнение от zegher » 28 Фев 2012, 12:35

наче колкото до Ауто Билд , мнозинството от журналистите там са пристрастени към VW и BMW

Колега, не си ли чувал, че на това списание му викат AUDIBILD?
Щом са писали нещо хубаво за BMW, значи най-малкото е азбучна истина.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 28 Фев 2012, 19:11

A40009.JPG
A40010.JPG

Ето я статията. Сега да коментираме малко и обичайните проблеми. Някой по-запознат да обясни как точно от дренажните отвори на филтъра на купето, попада вода във вакуумния усилвател на спирачките и оттам в цилиндрите :?: :!: Този проблем не съм го срещал никъде по нашите теми :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 28 Фев 2012, 20:19

Има един колега на който му се беше напълнило сервото с вода, именно от запушени дренажи, ето и темата: Вода в сервото?
Дренажите са в кухините под филтрите за климатика, махаш кутиите и отдолу са дупките за отичане, ако са запушени, в дъждовно време кухините се пълнят от там и сервото, а от него е възможно по някакъв начин вакум помпата да засмуче вода и да я вкара в мотора.

Следваща

Назад към E39