Дълги светлини - странно поведение
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- __smirnoff__
- Потребител
-
- Кара: e39 523i
Дълги светлини - странно поведение
Здравейте, колеги
имам питане относно дългите светлини. Знам, че е разискван проблема много, изчел съм може би всичко по форума за LCM, но точно моя проблем не намерих. А проблема е следния:
снощи, като се прибирах, качвам се в колата и тръгвам да паля. Още на контакт светват дългите, съответно и светва лампичката на таблото. Веднага се сетих да погледна дали не съм бутнал лостчето навътре - не, в нормално положение си е. И така запалих си, дългите светят постоянно. Като бутна лостчето напред, все едно пускам дългите, те продължават да светят, като го дръпна към мен, все едно да ги изключа, дългите изгасват, но след малко се пускат пак. А това след малко винаги е различно, понякога 2-3 секунди, друг път по няколко минути си седи на къси без да включи дългите, като всеки път като се включат, си светка лампата на таблото. Другото, което ми направи впечатление е, че като спрат и като дърпам лостчето към мен за да светне светкавицата, нито светват фаровете, нито лампата на таблото. Същото е и при изгасена кола, и при запалена, т.е. примигването с дългите не работи.
Разбира се, след като неведнъж съм чел тук за ЛЦМ-а, веднага се сетих, но дългите светят и двата, и то само на контакт или на запалена кола, а не както обикновено при проблемен ЛЦМ на загасена кола и само единия.
За да допълня картинката, ще кажа, че се съмнявам в LCM още като купих колата, преди повече от година. Всеки път като загася колата, фаровете и таблото светват за 1 секунда и си изгасват, а също така и вентилатора на парното се включва за миг. Не знам дали има връзка. Също така и откакто сложих CCFL Angel Eyes, като дам на контакт или запаля колата и не съм пуснал фаровете мигат ринговете един след друг първите 10-15 секунди, после на известен период от време пак мигат един по един. Ако си пусна фаровете всичко е нормално.
Другото, което ме съмнява е самото лостче за мигачите и къси/дълги. В последно време като пусна ляв мигач понякога си остава включен, не се връща сам. Оттук и от факта, че дългите примигват само на контакт, както и че не работи светкавицата, ми идва на ума дали не е проблема в лостчето.
Та искам да запитам, някой имал ли е подобен проблем, да знам дали да го търся в лостчето или в LCM модула? Чисто информативно, преди да започна да разглобявам, да знам накъде да се насоча.
Благодаря предварително на отзовалите се!
имам питане относно дългите светлини. Знам, че е разискван проблема много, изчел съм може би всичко по форума за LCM, но точно моя проблем не намерих. А проблема е следния:
снощи, като се прибирах, качвам се в колата и тръгвам да паля. Още на контакт светват дългите, съответно и светва лампичката на таблото. Веднага се сетих да погледна дали не съм бутнал лостчето навътре - не, в нормално положение си е. И така запалих си, дългите светят постоянно. Като бутна лостчето напред, все едно пускам дългите, те продължават да светят, като го дръпна към мен, все едно да ги изключа, дългите изгасват, но след малко се пускат пак. А това след малко винаги е различно, понякога 2-3 секунди, друг път по няколко минути си седи на къси без да включи дългите, като всеки път като се включат, си светка лампата на таблото. Другото, което ми направи впечатление е, че като спрат и като дърпам лостчето към мен за да светне светкавицата, нито светват фаровете, нито лампата на таблото. Същото е и при изгасена кола, и при запалена, т.е. примигването с дългите не работи.
Разбира се, след като неведнъж съм чел тук за ЛЦМ-а, веднага се сетих, но дългите светят и двата, и то само на контакт или на запалена кола, а не както обикновено при проблемен ЛЦМ на загасена кола и само единия.
За да допълня картинката, ще кажа, че се съмнявам в LCM още като купих колата, преди повече от година. Всеки път като загася колата, фаровете и таблото светват за 1 секунда и си изгасват, а също така и вентилатора на парното се включва за миг. Не знам дали има връзка. Също така и откакто сложих CCFL Angel Eyes, като дам на контакт или запаля колата и не съм пуснал фаровете мигат ринговете един след друг първите 10-15 секунди, после на известен период от време пак мигат един по един. Ако си пусна фаровете всичко е нормално.
Другото, което ме съмнява е самото лостче за мигачите и къси/дълги. В последно време като пусна ляв мигач понякога си остава включен, не се връща сам. Оттук и от факта, че дългите примигват само на контакт, както и че не работи светкавицата, ми идва на ума дали не е проблема в лостчето.
Та искам да запитам, някой имал ли е подобен проблем, да знам дали да го търся в лостчето или в LCM модула? Чисто информативно, преди да започна да разглобявам, да знам накъде да се насоча.
Благодаря предварително на отзовалите се!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Дълги светлини - странно поведение
Колега чел съм за проблем като твоя, но не мога да се сетя точно за темата. Проблема мисля че и там беше в лоста на мигачите /по мое мнение също/.
А за ринговете не се притеснявай, нормално е!
А за ринговете не се притеснявай, нормално е!

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Лостчето е колега. 
Ако е почнало да ти задържа, когато пускаш мигач, това е сигурен признак, че е вече е мъртвец.

Ако е почнало да ти задържа, когато пускаш мигач, това е сигурен признак, че е вече е мъртвец.
- __smirnoff__
- Потребител
-
благодаря, колеги, ще се насоча към лостчето
между другото днес си работи повече от перфектно, а снощи само веднъж примигна

между другото днес си работи повече от перфектно, а снощи само веднъж примигна

- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
провери си модула да не е във вода -щото водата прави чудеса 

philio написа:провери си модула да не е във вода -щото водата прави чудеса
ЛЦМ модула няма как да плува във вода , ама щом казваш

- __smirnoff__
- Потребител
-
абсолютно сух е, но има резон в думите за влагата. Не бях я карал колата отпреди големите студове, и това и беше втория ден, и след първото голямо каране
колко му е да е имало влага и като съм я стоплил хубаво да е станало нещо... както споменах днес всичко си беше наред,но съм я карал само десетина километра 

- __smirnoff__
- Потребител
-
колеги, насочете ме при някой колега от Пловдив, който ги разбира нещата да ида да ми направи една диагностика, по сервизи не искам да ходя. Проблемите при мен продължават и стават все по странни... Днес като си тръгвах от работа натискам си копчето да се отключи колата - никой, веднага реших, е ЛЦМ модула е сдал тотално багажа и е светнал дългите, и ми е свършил тока. ОК, отключвам си вратата и се отключва все едно няма ток, тоест само шофьорската. Плафоните вътре не светват. Ясно, нямам ток. Реших обаче ей така за та*ак да пробвам да запаля. Вкарвам ключа, и о, чудеса! Таблото светна, запали си от половин оборот. И каква е равносметката - не работи централното, дистанционното на ключа, ел стъклата (само рпедни, ако има значение), копчето за заключване/отключване до скоростния лост, и чистачките. Ел. огледалата си работят, фарове, стопове, радио, ел. щората... всичко останало си работи. Мотора си работи нормално, по таблото всичко е ОК, доколкото може да е Ок, защото съм без борд. Всички тези неща, които не ми работят, предполагам се командват от един и същ модул, макар и да не виждам никаква връзка между чистачки и осветление в купето. Не знам, може и да се бъркам... Бушоните са наред. Препоръчайте някой колега от Пловдив да я видим тази колица какво и става и защо само ме ядосва напоследък?

- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
ivoo написа:philio написа:провери си модула да не е във вода -щото водата прави чудеса
ЛЦМ модула няма как да плува във вода , ама щом казваш![]()
![]()
Продадох си стария телефон за ти покажа как зеленясва от вода която се оттича по маркуч под десния филтър за купето и понеже караме все нови коли маркуча се цепва и модула въпреки че седи в пр.д. колонка -се подмива яко

//M power -питай за неговия става въпрос- като валнеше порой 5-6 дена след това анумалии и после се пооправяше , докато не изгоря

Веднъж нямаше аварийни, или дългите светваха за постоянно , или светваха лампите в купето

9 мнения
• Страница 1 от 1