БМВ Е34 525 Проблем
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kozarcheto
- Потребител
-
БМВ Е34 525 Проблем
Спряха да работят стрелките на бензина и температурата . Икономаизера и бордкомпютра не свети иначе колата пали и вьрви скоростомера и оботомера работят гледах бушоните здрави са не знам каде да пипам да си оправя колата че така ме е страх да я карам ако някои знае как да я оправя моля да ми каже 

tedik
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Първо пиши кой ти е мотора М20 или М50 и таблото с дигитален километраж ли ти е или с обикнавен (става въпрос за брояча на километрите а не за скоростомера).Ако си с обикновенните цифри т.е. старото табло проблема най-вероятно е от батериите вътре в тоблото.Сменяш ги и си готов.Ако си новото табло то явно ще иска прекодиране но не всички табла могат да се прекодират.В такъв случай ще трябва да си търсиш ново. 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er

Има ли лек за тази болест

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
pAbLo написа:студена спойка
Ако е студена спойка май няма да свети въобще

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 525TDSA
- Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)
цифри и знаци по дигиталното табло
в моя случай не светеха част от точките на буквите и цифрите на километража.
управиха се по следния начин.
1.изгасен автомобил
2. натискате и задържате бутона за нулиране на километража
3. завърта те котнактиня ключ до второ положение и задържате
след което започва тест на уредите по таблото . след приключване на теста вс. ми светна

управиха се по следния начин.
1.изгасен автомобил
2. натискате и задържате бутона за нулиране на километража
3. завърта те котнактиня ключ до второ положение и задържате
след което започва тест на уредите по таблото . след приключване на теста вс. ми светна

истината е една BMW се казва тя!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
Това че гаснат някои части от дисплея не е свързано с лампите.Това са течни кристали вътре и са заминали просто и няма оправия.Поне сам питал и разпитвал.Всики който ви каже друго само иска да ви вземе парите.Но май темата беше за друго 

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Спряха да работят стрелките на бензина и температурата . Икономаизера и бордкомпютра не свети иначе колата пали и вьрви скоростомера и оботомера работят гледах бушоните здрави са не знам каде да пипам да си оправя колата че така ме е страх да я карам ако някои знае как да я оправя моля да ми каже помощ!
Виж какво съм пуснал в темата " загрява ?" може и та теб да помогне.
.
дае заминал кристала добре но тогава неби трябвало да свети на определините места,където е прецакан, никога а при мен в едно положение свети дадена 4аст от цифрата след време другата 4аст и тем подобни ... на контакт свети едно след запалване друго... и мисля 4е не е заминал кристала а е от контакта .. отварях отзад но за да сменям едни кру6ки 4е нямах кру6ка за тва да ми подсказва за колана и мислех да пипам и за дисплея но се отказах .. някои ако каже къде то4но да го пипна добре но така без схема е трудна работа..
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

За секторите на течнокристалния дисплей
Дисплея е свързан с платката с един лентов кабел, залепен за дисплея и за платката и допълнително фиксиран с метални скобички. С времето възникват 2 проблема- губи контакт в местото на залепването; тоководещите пътечки губят проводимостта си.
Ако е първото може да свалите скобите и да сложите 1 или няколко слоя изолирбанд( тънки лентички върху кабела от 2- та края) и да сложите скобите. Идеята е да удебелим за да стисне скобата по силно и от там да почне да контактува. Това върши работа ( правил съм го )
Аз имам 2- рия случай ( От целия дисплей ми светеха само 2 сектора). Питах, където се сетих за такъв кабел никъде не продават. И взех че си направих. Сега светят всички сектори без 1 .
PS . Сега видях че темата е за 525- не съм отварял такова, имам впечатления за 520
Ако е първото може да свалите скобите и да сложите 1 или няколко слоя изолирбанд( тънки лентички върху кабела от 2- та края) и да сложите скобите. Идеята е да удебелим за да стисне скобата по силно и от там да почне да контактува. Това върши работа ( правил съм го )
Аз имам 2- рия случай ( От целия дисплей ми светеха само 2 сектора). Питах, където се сетих за такъв кабел никъде не продават. И взех че си направих. Сега светят всички сектори без 1 .
PS . Сега видях че темата е за 525- не съм отварял такова, имам впечатления за 520
.
маи 6те хвана да пробвам 

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

- dinozab
-
-
Re: За секторите на течнокристалния дисплей
blagoz написа:Дисплея е свързан с платката с един лентов кабел, залепен за дисплея и за платката и допълнително фиксиран с метални скобички. С времето възникват 2 проблема- губи контакт в местото на залепването; тоководещите пътечки губят проводимостта си.
Според теб кое от двете ще да е щом като загрее таблото или го напече слъце цифрите ми се губят.Сутрин когато е студено няма никъкав проблем свети си всичко нормално.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3