БМВ Е34 525 Проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ Е34 525 Проблем

Мнение от kozarcheto » 29 Май 2006, 22:11

Спряха да работят стрелките на бензина и температурата . Икономаизера и бордкомпютра не свети иначе колата пали и вьрви скоростомера и оботомера работят гледах бушоните здрави са не знам каде да пипам да си оправя колата че така ме е страх да я карам ако някои знае как да я оправя моля да ми каже :help:
tedik

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 30 Май 2006, 8:17

Първо пиши кой ти е мотора М20 или М50 и таблото с дигитален километраж ли ти е или с обикнавен (става въпрос за брояча на километрите а не за скоростомера).Ако си с обикновенните цифри т.е. старото табло проблема най-вероятно е от батериите вътре в тоблото.Сменяш ги и си готов.Ако си новото табло то явно ще иска прекодиране но не всички табла могат да се прекодират.В такъв случай ще трябва да си търсиш ново. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Май 2006, 10:56

:OT: Да не отварям нова тема :mhihi: ЗНачи моето табло е с дигитален километраж, М50 матор, когато е топло и някой цифрички изобщо не светят, а вечерта като захладнее всичко се оправя :shock:
Има ли лек за тази болест :help:
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 30 Май 2006, 13:21

студена спойка :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batevladi » 30 Май 2006, 13:39

и моито табло прави като на "stanchev" ако има лек без смяна на таблото ще сме ви много благодарни!!! :lol: :) :confused:
"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 30 Май 2006, 13:47

pAbLo написа:студена спойка :roll:

Ако е студена спойка май няма да свети въобще :) сигурно някой елемент ще е за смяна според мен :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 525TDSA
Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)

цифри и знаци по дигиталното табло

Мнение от BMW fen » 30 Май 2006, 14:35

в моя случай не светеха част от точките на буквите и цифрите на километража.
управиха се по следния начин.
1.изгасен автомобил
2. натискате и задържате бутона за нулиране на километража
3. завърта те котнактиня ключ до второ положение и задържате
след което започва тест на уредите по таблото . след приключване на теста вс. ми светна

:idea:
истината е една BMW се казва тя!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 30 Май 2006, 16:58

хехе, не става така :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

а

Мнение от ian190 » 30 Май 2006, 17:25

а смени ли си крушките на таблото с фасонки по 2W

Аватар

Мнение от dinozab » 31 Май 2006, 8:23

Това че гаснат някои части от дисплея не е свързано с лампите.Това са течни кристали вътре и са заминали просто и няма оправия.Поне сам питал и разпитвал.Всики който ви каже друго само иска да ви вземе парите.Но май темата беше за друго ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 01 Юни 2006, 11:20

Спряха да работят стрелките на бензина и температурата . Икономаизера и бордкомпютра не свети иначе колата пали и вьрви скоростомера и оботомера работят гледах бушоните здрави са не знам каде да пипам да си оправя колата че така ме е страх да я карам ако някои знае как да я оправя моля да ми каже помощ!

Виж какво съм пуснал в темата " загрява ?" може и та теб да помогне.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 01 Юни 2006, 12:02

дае заминал кристала добре но тогава неби трябвало да свети на определините места,където е прецакан, никога а при мен в едно положение свети дадена 4аст от цифрата след време другата 4аст и тем подобни ... на контакт свети едно след запалване друго... и мисля 4е не е заминал кристала а е от контакта .. отварях отзад но за да сменям едни кру6ки 4е нямах кру6ка за тва да ми подсказва за колана и мислех да пипам и за дисплея но се отказах .. някои ако каже къде то4но да го пипна добре но така без схема е трудна работа..
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Потребител
Аватар

За секторите на течнокристалния дисплей

Мнение от blagoz » 07 Юни 2006, 18:37

Дисплея е свързан с платката с един лентов кабел, залепен за дисплея и за платката и допълнително фиксиран с метални скобички. С времето възникват 2 проблема- губи контакт в местото на залепването; тоководещите пътечки губят проводимостта си.
Ако е първото може да свалите скобите и да сложите 1 или няколко слоя изолирбанд( тънки лентички върху кабела от 2- та края) и да сложите скобите. Идеята е да удебелим за да стисне скобата по силно и от там да почне да контактува. Това върши работа ( правил съм го )
Аз имам 2- рия случай ( От целия дисплей ми светеха само 2 сектора). Питах, където се сетих за такъв кабел никъде не продават. И взех че си направих. Сега светят всички сектори без 1 .
PS . Сега видях че темата е за 525- не съм отварял такова, имам впечатления за 520

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 07 Юни 2006, 20:13

маи 6те хвана да пробвам ;)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Аватар

Re: За секторите на течнокристалния дисплей

Мнение от dinozab » 08 Юни 2006, 8:10

blagoz написа:Дисплея е свързан с платката с един лентов кабел, залепен за дисплея и за платката и допълнително фиксиран с метални скобички. С времето възникват 2 проблема- губи контакт в местото на залепването; тоководещите пътечки губят проводимостта си.
Ако е първото може да свалите скобите и да сложите 1 или няколко слоя изолирбанд( тънки лентички върху кабела от 2- та края) и да сложите скобите. Идеята е да удебелим за да стисне скобата по силно и от там да почне да контактува. Това върши работа ( правил съм го )
Аз имам 2- рия случай ( От целия дисплей ми светеха само 2 сектора). Питах, където се сетих за такъв кабел никъде не продават. И взех че си направих. Сега светят всички сектори без 1 .
PS . Сега видях че темата е за 525- не съм отварял такова, имам впечатления за 520

Според теб кое от двете ще да е щом като загрее таблото или го напече слъце цифрите ми се губят.Сутрин когато е студено няма никъкав проблем свети си всичко нормално.

Следваща

Назад към E34