''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномалия

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: bmx

''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномалия

Мнение от vinio » 20 Фев 2012, 17:36

Кои са възможните причини :?:
Да обясня ,запалвам мотора без пролем ,но не работи както трябва .Оставям малко да позагрее на място и дават рязко газ -тогава се получи това ''пукане''.Гася ,изваждам клемите за 10 мин,паля пак и мотора работи като часовник без никакви аномалии.
Минавам около 5км преди да се наложи да загася.После паля и тръгвам без никаква следа от проблема...след 4км добра работа ,натискам газта да изпреваря ,а мотора не можеше да ускори но пък работеше равномерно и без гармежи.
Това ми бе днешният частен случай.
Тия дни искам да я подкарам на газ ,но преди това трябва и искам на бензин да е перфектна
шантава работа малко ,искам савети от каде да почна да я проверявам,единствено съм сигурен,че паразитен въздух не дарпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: ''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномали

Мнение от cod-cdbp » 20 Фев 2012, 19:11

Завишен ли ти е разхода на бензин, компресията как е ?
провери тези неща и температурните датчици на входящия въздух (на дебитомера и на колектора).
Според мен прави странни смеси и за това. Аз съм имал подобни ексцесии с прецакана ламбда сонда, но не е гарантирано и при теб да е така.
Изображение

Аватар

Мнение от vinio » 20 Фев 2012, 19:52

Завишен ли ти е разхода на бензин, компресията как е ?

няма как да разбера ,защото я карам на къси разстояния,но предполагам е завишен щом мотора понякога не работи както трябва.Компресията е 13.6 ,от 1-ви до 5-ти цилиндър,а на 6-ти е 13.5 ...не съм сигурен в точните данни на компресмера,но ме успокоява факта,че е почти еднаква на всеки цилиндър.

емпературните датчици на входящия въздух (на дебитомера и на колектора)

ще го проверя,сега се ровя за данните им.

да благодаря и на колегата Jiki,който ме посъветва на л.с. да проверя по време на прекъсване бобините една по една и като се появи пак спада на мощността да махна датчика на разпределителният вал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 20 Фев 2012, 21:58

Бедна смес, провери дали не смуче въздух от някъде :idea: или нещо в семосообразуването дава грешно инфо
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 21 Фев 2012, 7:08

Датчик на разпределителния вал
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525TDS, E32 735i, E30 320i
Мечтае да кара: S50 нещо си ....

Мнение от кобрата » 21 Фев 2012, 7:46

Може и дебитомер да е, закачи я на диагностика и ще излезе какъв е проблема :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 21 Фев 2012, 7:59

Запушени/пикаещи дюзи-почисти ги и да не е от тях само подобрение ще има ;)

Аватар

Мнение от vinio » 21 Фев 2012, 16:13

кобрата написа:Може и дебитомер да е, закачи я на диагностика и ще излезе какъв е проблема :idea:

Днес цял ден никакви проблеми :roll:
на диагностика беше записала само ламбдата,изчистиха грешката и след това на живи данни ,и във всякакви режими си беше в норма.Ламбата си отчиташе коректно,незнам дали да я сменям още повече,че горните проблеми се появиха и на студен мотор.
п.с. сега се моля да почне да прави мизерии ,за да откача бобините една по една .Утре мисля да проверя пулс генератора на валовете за стружки някакви.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 22 Фев 2012, 12:47

На мен ми звучи като ламбда сонда... пробвай ако пак ти направи номер да я откачиш и да покараш без нея.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 24 Фев 2012, 11:49

Имах подобен проблем когато ми замина една бобина. Най-лесно се разбира, когато при потегляне подадеш плавно, но бързо газ и започне да "бърбочи" мотора. Може да завърши с гърмеж или да не завърши. Но, ако "бърбочи" - със сигурност е бобина!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 24 Фев 2012, 19:42

Ламбда сонда, свещи.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Аватар

Мнение от vinio » 24 Фев 2012, 21:28

Но, ако "бърбочи" - със сигурност е бобина!

Това не изключва варианта да е някоя лула или свещ(самата бубина да си е ок) нали,тъй както и аз натам бия...или.
Тия дни сам разкачил всичко ,меря и аз не знам какво меря де :D ,ама гледам аутодата и с мултицета някакви съпротивления уж....мисля си ,че нищо не правя :mhihi:
В понеделник събирам колектора и всичките ми маркучи и се насочвам към бубина -лула-свещ.

ламбдата ако е умряла на бедна смес би го правила това или се бъркам,а тя не е ''умряла'' според живите данни на диагностиката.....за това си мисля да я премахна от списъка с вариантите на проблема,или и тук бъркам нещата :?: :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 24 Фев 2012, 22:34

При мен имаше нещо подобно. Ту пукаше и придърпваше, ту нищо и нямаше. Почнах със смукателя - да не би да смучи въздух. Но не се оправи. После диагностика, защото имах съмнения за ламбдата. Но всичко си и беше наред. Нищо от тая диагностика. После смених свещите - имаше малко подобрение, но пак остана само придърпването и то както по горе БОСС описа - на 3та от ниските тресе и не ускорява. И после на друга диагностика, но този път по истинска - замериха всяка бубина с нещо като осцилоскоп и ми казаха диагнозата - бубини на 5 и 6ти. От как ги смених всичко заспа.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 28 Фев 2012, 21:20

И аз 2 дена се мъча с едно 320 без ванус и има подобен проблем, не го прави винаги, когато загрее.
Всичко е ОК карам и по някое време почва да бърбочи и като му подам газ не иска да се форсира все едно няма бензин и пригърмява в колекторите.
Колата е с газов инжекцион, прави го на газ и на бензин какво ли не сменях няма разлика. Утре ще пробвам да сменя и бубините. карах го с разкачен дебитомер и като че ли не го прави :idea:
Изображение

Аватар

Мнение от vinio » 02 Мар 2012, 16:39

Пак беше направила някакъв окис на масата за бобините.Казвам ,пак,защото преди две години именно хлабава и окислена маса ми направи подобен проблем,за който бях забравил и ми ''светна'' ,като го видях отново.... :D
Не мога да съм сигурен ,че от там е бил проблема,защото самият проблем се появява хаотично и когато си поиска.
За сега мотора работи много добре.
Все още не съм сменял нищо,но съм се въоръжил с нови свещи,лули и оборотни бубини...
ще я покарам малко така с надеждата,ако се появява пак проблем да е по-скоро
Благодаря на всички за съветите и ако има някакво друго развитие ще го споделя в темата.

Назад към E34