Питане..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Питане..
Archangel написа:Според мен с 19ки 316ката просто ще спре. 18ки са й пак много, но са по-възможен компромис за красота срещу вървене.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
...и най-важното няма как да ги сложиш без да раздуеш задните калници
П.П.А 316-ка с 19-ки

П.П.А 316-ка с 19-ки

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Питах тук там и никой не знае,на Z-ка ще пробвам да ги сложа.
Вариантите са два понеже няма и за Z4M издути калници...или ще станат без проблем или и главини с носачи ще ми трябват
Вариантите са два понеже няма и за Z4M издути калници...или ще станат без проблем или и главини с носачи ще ми трябват

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
на Z4-ката по спомен калниците са по-раздути от на 46-ца,провери колко позволяват като ЕТ и от там може да си направиш проста сметка колко няма да ти стигне и дали въобще ще има проблем.Би трябвало джантите да са със същото ЕТ като на Е46 М3 понеже твоите са CSL версията.
Аз карам с джанти от Е46 М3 на Е46 седан и повярвай няма как да стане без да се пипат калниците(даже и леко задната броня) каквато и гума да сложиш и какъвто и камбър да извадиш
Ето ти и нагледна снимка:

П.П.Оригинални CSL би трябвало да паснат без да пипаш каквото и да било
Аз карам с джанти от Е46 М3 на Е46 седан и повярвай няма как да стане без да се пипат калниците(даже и леко задната броня) каквато и гума да сложиш и какъвто и камбър да извадиш

Ето ти и нагледна снимка:

П.П.Оригинални CSL би трябвало да паснат без да пипаш каквото и да било
Koлега, визуален ефект ще постигнеш, то е ясно със или без мъка в даването на кинтите за тия екстри, не знам какъв точно ти е случая, но със сигурност ще се разочароваш от потеглянето. Има разлика и то доста осезаема във вървенето на една и съща кола с различните по размер гуми, казвам ти го от опит, защото лично съм пробвал и то конкретно 225/45/17, което си е една нормална джанта реално погледнато и колата (318) става тромава, камо ли да и праснеш една 19ка с още по-широки гуми, начи смятай, че тва ще потегля като трямвай. Честно да ти кажа, че оптималният вариант за мен е 205/55/16, на който съм се спрял с оригинална си БМВ джанта и не ме тормози нито финансово за гуми, нито спъва колата ми (318), защото като я купих беше с бирените капачки 205/60/15. Вървенето си е същото, цената на гумите си е същата почнти, дупките не ги тормозят кой знае колко (не, че не купувах тая зима едни нови зимни, щото в една дупка срязах две гуми и кривнах джантите, и това се случи с 16ка, сметни за 19ка кво ще ти е). Тва е колата предполагам, на която се возиш, а не е експонат. Съветът ми е да не се занимаваш с тая глупост. Натовари я максимум до 17', за да получиш добър визуален ефект и толкова! Даже продавам едни 17ки мои, ако ти харесат свиркай viewtopic.php?f=132&t=286310&p=3190647#p3190647
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:....П.П.Оригинални CSL би трябвало да паснат без да пипаш каквото и да било
Дано си прав,скоро ще проверя понеже е зазимена в гаража засега оригинални са даже ми направи впечатление че и часа освен датата на производство имат щамповани на тях.

Малко отклонение но понеже и това ме интересува много,огледалата от къде ги взе мисля,че са еднакви за трета и пета серия и си търся и такива?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
vanioboy написа:martin_g60 написа:....П.П.Оригинални CSL би трябвало да паснат без да пипаш каквото и да било
Дано си прав,скоро ще проверя понеже е зазимена в гаража засега оригинални са даже ми направи впечатление че и часа освен датата на производство имат щамповани на тях.Иначе твоята изглежда уникално
![]()
Малко отклонение но понеже и това ме интересува много,огледалата от къде ги взе мисля,че са еднакви за трета и пета серия и си търся и такива?
не са еднакви-може и да има адаптери за 5-ца,и да се гони визия като на Е39 М5 но Е60 М5 са по-квадратни и имат разлика визуално.Моите са Е46 М3 релика,понеже не мога да сложа оригинални.Купувал съм ги от Щатите
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Мерси явно трябва да се заигравам с ибея пак.Останал съм с впечатлението че са идентични Е46 М3 и Е39 М5.
И ако не се справя с поставянето на джантите,кой ти раздува калниците на теб и като цяло доволен ли си,отблизичко вижда ли се намесата или си се справил идеално?
И ако не се справя с поставянето на джантите,кой ти раздува калниците на теб и като цяло доволен ли си,отблизичко вижда ли се намесата или си се справил идеално?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
vanioboy написа:Мерси явно трябва да се заигравам с ибея пак.Останал съм с впечатлението че са идентични Е46 М3 и Е39 М5.
ами станали са супер и няма как да разбереш ако не си наясно какво е правено по колата.
Ако имаш проблеми с джантите ше ти пратя координатите на човека на ЛС
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
BMW Z4 Type 2,5 3,2M
Track front (mm) 1473 1486
Track back (mm) 1523 1516
Така като гледам спецификациите няма да успея да събера джантите май,поне отзад разликата ме притеснява по около 3-4 сантиметра на калник
Как мога да разбера целия мост или само носачите би трябвало да се сменят за да постигна желания размер?
Track front (mm) 1473 1486
Track back (mm) 1523 1516
Така като гледам спецификациите няма да успея да събера джантите май,поне отзад разликата ме притеснява по около 3-4 сантиметра на калник

- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
Ето информация за джантите ти!
Водят се Styling 127/M3 CSL Rad
Предни 8,5х19, ET44 12,62 kg
Задни 9,5x19, ET 27 13,79 kg
При тези данни наистина ще има нужда от преправяне отзад!

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
kozela написа:Ето информация за джантите ти!
преди да пробваш не се знае-на Z-ката калника е по-издут отколкото на 46-цата така че не се знае със сигурност.Гума по-голяма от 265/30/19 за отзад няма смисъл да се слага,може и малко по-малка даже
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
martin_g60 написа:kozela написа:Ето информация за джантите ти!
преди да пробваш не се знае-на Z-ката калника е по-издут отколкото на 46-цата така че не се знае със сигурност.Гума по-голяма от 265/30/19 за отзад няма смисъл да се слага,може и малко по-малка даже
Би могъл ама май ще е някакъв зверски кантар, в най-добрия случай!
Ето три линка по темичката, би трябвало да помогнат....общо взето май никои от тия фанатици не е слизал под ЕТ29 без разпънки, особено при джанта 9,5х19

http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=480768
http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=398990
http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=98927

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Мерси за инфото и линковете,лошото е че не знам кога ще ги пробвам.А иначе че ще опитам всякакви клизми е ясно.Взех ги с 235 отпред и 265 отзад,бяха си на Z4 но М.Варианта с калниците е по-сложен според мен и не знам дали ще стане,там ще трябва и много игра с броня и прагове а пък самия модел няма изразени вежди като тройките.Поне визуално главините на Е46 ми се струват по-събрани и там ще наблягам на заингравки.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2