Лоши обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Лоши обороти
Здравейте,та мпс е бензин 150кс.2ка.е-46 в момента с газов-инж ловато/в гаранция/ и проблем с празните обороти.
След запалв. дьржи обороти /леко играят 800-1000/и когато загрее и мине на газ положението се влошава об.толкова играят ,че дори угасва.Трьгне ли на пьт /извьнградско/проблем няма .При вкл. на задна скорост винаги гаси
Майстора на газта каза че -проблема не е при него,смених свещи,размених бобини/на 1,2ри имало грешки/,и накрая диагностика
всичко е чисто,масторчето спомена че смучело вьздух от некьде и требва д а се отвори .Дайте ми идея,или добьр майстор в гр Русе.
А горивата ги копувам от -най скьпите.
След запалв. дьржи обороти /леко играят 800-1000/и когато загрее и мине на газ положението се влошава об.толкова играят ,че дори угасва.Трьгне ли на пьт /извьнградско/проблем няма .При вкл. на задна скорост винаги гаси

Майстора на газта каза че -проблема не е при него,смених свещи,размених бобини/на 1,2ри имало грешки/,и накрая диагностика
всичко е чисто,масторчето спомена че смучело вьздух от некьде и требва д а се отвори .Дайте ми идея,или добьр майстор в гр Русе.
А горивата ги копувам от -най скьпите.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Лоши обороти
Добре де, майстора като е казал, че смуче въздух отнякъде не ти ли обясни от къде точно, че да си знаеш. А и ти не го ли попита? Грешките на 1ви и 2ри цилиндър какви бяха?
Dirty M5 driveR написа:Добре де, майстора като е казал, че смуче въздух отнякъде не ти ли обясни от къде точно, че да си знаеш. А и ти не го ли попита? Грешките на 1ви и 2ри цилиндър какви бяха?
Ми нали ги знаете майсторите/остави я тук ,пьк ще видим кво и е/.Предполага некьде дьрпа вьздух от инжекцията и цялото смесообразуване се променя и резултата е играещи обороти.
А грешките бяха на 1,2 цилиндьр не работещи/бобина или свещ/.После изтри грешките и нищо не показа на диагностиката след 20-30км.
Днес пак я водих на майстор -диагностик ,казаха ми дава грешка вентилатора на радиатора отпред и за да се оправи требва да се демонтира.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Това май няма връзка с първоначално посочения проблем 

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Определено няма връзка
и щом е давало грешка при бобините не вярвам че ще се разминеш само с размяната им
не е знаел какво да ти каже и за това ти е казал че смуче въздух от някъде, кажи с кой мотор си?

Смених миналата година бобини на 1и 2ри цилинд. /нови/ ,нови свещи и проблема си стои.
Тази година ги размених бобините,нови свещи /за газ-платинени/ и накрая м-найси диагностики и все тая.
Мотора е бензин 6ца,150кс -работи перфектно.
Тази година ги размених бобините,нови свещи /за газ-платинени/ и накрая м-найси диагностики и все тая.
Мотора е бензин 6ца,150кс -работи перфектно.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Нещо смесите ще се окажат проблемни.
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Филтър картерни газове ако не е сменян от много време може да ги прави тия номера 

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
relogin написа:Филтър картерни газове ако не е сменян от много време може да ги прави тия номера

relogin написа:Филтър картерни газове ако не е сменян от много време може да ги прави тия номера
Ще дам по-подробна информация,тьй като изминах доста километри и проблема се задьлбочава.
Когато я запаля на бензин /леко играят оборотите/и обьрна на газ там вече много ираят,но колата си вьрви перфектно...но след 100на км се скапва нещо и дори пада мошността и вибрира мотора много.Когато я рестартирам се оправя за неколко км ,и после наново и за това си мисля че не е филтьр картер.По скоро е електронен проблема,но какьв .....
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
За гаста незнам колега,но за бензина провери стъпково моторче,филтар картерни газове и ако гасне дори понякога датчик разпределителен вал.При мен вмомента играят много леко и си знам че ми е от филтара който скоро ще сменям.Датчика на разпределителния вал може да не го хваща диагностика понеже може да не се е скапал съвсем.Моето предложение е започни от стъпков мотор и картерни газове.
Днес изминах 20км нормално,по обед още 10на км и след обед пак 10км и взе тотално да не ще да подьржа обороти тресе ,ужас.
Явно като загрее се променя кьм лошо,и най -лошото след работа не иска да потегли/вибрира мотора и сьска нещо/,и почвам да тьрся сервиз в който да я хвьрля .
Явно като загрее се променя кьм лошо,и най -лошото след работа не иска да потегли/вибрира мотора и сьска нещо/,и почвам да тьрся сервиз в който да я хвьрля .
13 мнения
• Страница 1 от 1