Газова уредба на 520 -M52TUB20 - 206S4 Двоен ванос ПОМОЩ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joro_marinov
- Потребител
-
Газова уредба на 520 -M52TUB20 - 206S4 Двоен ванос ПОМОЩ
Здравейте колеги предлагат ми 520 е39 99г. (двигател M52TUB20 - 206S4 Двоен ванос ) доста изгодно и се чудя дали да скачам , но проблема ми е че днес посетих няколко сервиза в които монтират газов инжекцион в Стара Загора и мненията им бяха различни. Георги Трендафилов (фобос) беше първия който ми каза че ако има двоен ванос по добре да си карам на бензин имало неразрешим проблем не може да държи обороти на празен ход. На друго място където монтират п гас ме овериха че проблема е разрешим свалят се смукателните колектори и инжекторите се монтират от долу. А на трето място там монтират Ланди Ренцо звъннаха на представителството на Ланди за България и от там им казаха че са правили няколко такива и проблем няма никакъв.
Общо взето вече се чудя какво да правя и при кого да отида.
Ако някои от вас кара този модел на Газ или е имал опит с поставяне на газов инжекцион на друг модел с двоен ванос моля дайте мнение и съвет. Благодаря предварително.
Общо взето вече се чудя какво да правя и при кого да отида.
Ако някои от вас кара този модел на Газ или е имал опит с поставяне на газов инжекцион на друг модел с двоен ванос моля дайте мнение и съвет. Благодаря предварително.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Газова уредба на 520 -M52TUB20 - 206S4 Двоен ванос ПОМОЩ
Няма такъв филм двоен еденичен ванос, ако газаджийте са читави и занят какво и как правят проблеми не трябва да имаш! Имам 2ма познати- единия с М52ТУ, другия с М54 на газ са и 2мата и си търкалят без проблеми години вече. На единия беше БРЦ уредбата, за другия не помня, обаче колите си вървят доволно и някакви сериозни проблеми не са имали.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Карам с точно такъв мотор с ГИ от почти година, още е в гаранция! Ако бавареца е читав, вземай и си пей! А и спестяваш 1200 лв. за поставяне на нов ГИ 

- joro_marinov
- Потребител
-
mishoval написа:Карам с точно такъв мотор с ГИ от почти година, още е в гаранция! Ако бавареца е читав, вземай и си пей! А и спестяваш 1200 лв. за поставяне на нов ГИ
Супер колега само кажи с какъв газов инжекцион си точно.
Проверих в сайта на landi.it там щом въведох модела на колата ми показа за подходящ модел landi renzo omegagas.
Извинявайте ако не съм се изразил правилно Колата няма Газ аз ще и слагам , и е в супер състояние защото е на брат ми.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
joro_marinov написа:mishoval написа:Карам с точно такъв мотор с ГИ от почти година, още е в гаранция! Ако бавареца е читав, вземай и си пей! А и спестяваш 1200 лв. за поставяне на нов ГИ
Супер колега само кажи с какъв газов инжекцион си точно.
Проверих в сайта на landi.it там щом въведох модела на колата ми показа за подходящ модел landi renzo omegagas.
Извинявайте ако не съм се изразил правилно Колата няма Газ аз ще и слагам , и е в супер състояние защото е на брат ми.
Пиши на ЛС, ще ти дам и координати, да не стане реклама
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Става без проблеми, само че се сваля задължително входящия колектор и се монтират дълги дюзи/тръбички които стигат почти до клапаните. И слагай при читави майстори, че после има да ходиш сто пъти за настройки 

Здравей колега. Аз карам 520 i с газов инжекцион вече година. В началото имах проблеми с оборотите на празен ход. Оказа се че е проблем в настройките на компютъра. Тази кола имала обратна крива/ каквото и да е това/ и трудно се настройва, но читав майстор ще се справи. Обикновенно проблема идва от това че е бедна сместа. В момента ми гори 16 газ градско и 10 газ извънградско.
- kosio a4
- Потребител
-
- Кара: 520
Не е задалжително да се сваля колектора,ако е читав маистора с далгите штуцери няма никакви проблеми. Те са единствената специфична работа,когато не стигат до клапаните се получава проблема с ниски или високи обороти. 

- hun_ter
- Потребител
-
- Кара: E 39 BMW 520 i 2.2 170 к.с.
Привет!
Здравейте колеги.
Аз карам 520 двоен ванос 2001г.
Преди около две седмици сложих газов инжекцион AJ...някаъв Италиански, но сглобен в Полша.
След задължителната смяна на свищите при Илко в Добрич колата си работи перфектно на газ и за сега ми дава разход около 11 литра смесено(градско-извънградско)...не знам дали е нормален тоя разход...но като се постопли и исъхнат пътищата задължително нови настройки...
Да не забравя да кажа маршрута ми е Добрич-Варна и доста въртене градско и в двата града...пък и аз си поизрязвам машинката...тъй де кефя и се...
Успех...
Здравейте колеги.
Преди около две седмици сложих газов инжекцион AJ...някаъв Италиански, но сглобен в Полша.
След задължителната смяна на свищите при Илко в Добрич колата си работи перфектно на газ и за сега ми дава разход около 11 литра смесено(градско-извънградско)...не знам дали е нормален тоя разход...но като се постопли и исъхнат пътищата задължително нови настройки...
Да не забравя да кажа маршрута ми е Добрич-Варна и доста въртене градско и в двата града...пък и аз си поизрязвам машинката...тъй де кефя и се...
Успех...
Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш...Е. Абу
...............................................................................
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
hun_ter написа:Привет!
Здравейте колеги.
Успех...
Можеш ли да сложиш една две снимки на монтажа на рейката и дюзите? Благодаря!

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- hun_ter
- Потребител
-
- Кара: E 39 BMW 520 i 2.2 170 к.с.
Привет!
Няма проблем колега, но за съжаление това ще стане след около две седмици защото тогава ще ходя при Илко за смяна на масло и филтър...съжалявам, но чак тогава съм свободен...сутрин излизам рано, а вечер се прибирам след 20 часа...
Ако имаш някакви въпроси се обърни към Илко тук в темата или на лични...при него също можеш да си сложиш газов инжекцион на добра цена...
Илко е модератор тук...
Успех...
Няма проблем колега, но за съжаление това ще стане след около две седмици защото тогава ще ходя при Илко за смяна на масло и филтър...съжалявам, но чак тогава съм свободен...сутрин излизам рано, а вечер се прибирам след 20 часа...
Ако имаш някакви въпроси се обърни към Илко тук в темата или на лични...при него също можеш да си сложиш газов инжекцион на добра цена...
Илко е модератор тук...
Успех...
Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш...Е. Абу
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Ето тук има снимки на доста БМВ-та с газов инжекцион - http://www.eurogas-bg.net/bmw.php
- joro_marinov
- Потребител
-
Благодаря на всички до сега мненията ви са от полза.
Тъй като съм от Стара Загора тук познат ми каза че 90% от такситата монтират ижекционите си в Казанлък и майсторите били читави монтирали AJ този полския инжекцион.
Ако някой знае координатите на тези или други читави майстори моля споделете.
Тъй като съм от Стара Загора тук познат ми каза че 90% от такситата монтират ижекционите си в Казанлък и майсторите били читави монтирали AJ този полския инжекцион.
Ако някой знае координатите на тези или други читави майстори моля споделете.
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Аз съм от Ст Загора, но не си сложих газов инжекцион в Ст.Загора, според мен или отиди в Пловдив майсторите са по добри, моя го сложих в с. Ведраре, бях доволен колата вървеше идеално на 528 е39 бях сложил при тях, но изпарителя беше за по мощен двигател, при тебе ще е по малък и по евтин, Томасето ми излезе около 1 700 лева,за 193к.сили миналата година, имат сайт може да ги намериш, и прдлагат и други марки по евтини
Привет на всички!
Пиша във тази тема понеже не намерих подходяща с моя проблем и се надявам автора на темата да не се засегне.
Автомобила ми е 520I e 39/96г. с италианска газова уредба/AG/.Ще опитам да опиша какъв ми е проблема:
Когато колата си работи на бензин е без забележки.Карал съм я на диагностика и ми казаха,че всичко си е наред/диагностиката ми я правиха само на бензин/.Когато автомобила прехвърли на газ се усеща прекъсване при натискане на педала на газта,дори и да продължавам да я форсирам като вдигам по високи обороти пак се усеща прекъсване.Тихите обороти са стабилни.Интересното е,че има моменти когато не прекъсва.Сменил съм свещите и филтрите,като друго нищо не съм сменял.Когато е в движение не се усеща това прекъсване,малко по тромаво набира отколкото на бензин,но това си е разбираемо.То може и така да съм я купил,но сега ми направи впечатлени е и ме дразни.
Диагностиката я правих във Димитровград,но там ми обясниха че нямат софтуер за газ.Друго което казаха че можело да трябва да се настройват картите на автомобила.
В този ред на мисли някой ако може да ме насочи към някой който се занимава със италиански уредби в обл.Хасково,може и телефон.
Приемам и съвети относно проблема ми.
Благодаря предварително.
Пиша във тази тема понеже не намерих подходяща с моя проблем и се надявам автора на темата да не се засегне.
Автомобила ми е 520I e 39/96г. с италианска газова уредба/AG/.Ще опитам да опиша какъв ми е проблема:
Когато колата си работи на бензин е без забележки.Карал съм я на диагностика и ми казаха,че всичко си е наред/диагностиката ми я правиха само на бензин/.Когато автомобила прехвърли на газ се усеща прекъсване при натискане на педала на газта,дори и да продължавам да я форсирам като вдигам по високи обороти пак се усеща прекъсване.Тихите обороти са стабилни.Интересното е,че има моменти когато не прекъсва.Сменил съм свещите и филтрите,като друго нищо не съм сменял.Когато е в движение не се усеща това прекъсване,малко по тромаво набира отколкото на бензин,но това си е разбираемо.То може и така да съм я купил,но сега ми направи впечатлени е и ме дразни.
Диагностиката я правих във Димитровград,но там ми обясниха че нямат софтуер за газ.Друго което казаха че можело да трябва да се настройват картите на автомобила.
В този ред на мисли някой ако може да ме насочи към някой който се занимава със италиански уредби в обл.Хасково,може и телефон.
Приемам и съвети относно проблема ми.
Благодаря предварително.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2