Масло с изтекъл срок.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Масло с изтекъл срок.

Мнение от stiki » 20 Фев 2012, 23:11

Колеги,днес налях масло с изтекъл срок на годност.Маслото е произведено 05.2007.,а срокът му е изтекъл на 07.11.2011.
Видях го точно,кагато прибирах оставащата половинка в багажника.
Мотора е м52б20.Маслото е Кастрол.
Ще имам ли главоболия,ако карам с него?
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Масло с изтекъл срок.

Мнение от ivoo » 21 Фев 2012, 0:59

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 21 Фев 2012, 1:06

Не мисля че е проблем, интересно какво е това масло, че на кастрола, който обикновено ползвам има дата на производство, ама не съм виждал дата до кога е годен.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 21 Фев 2012, 1:07

Колега, не се притеснявай чак толкова :) Както са казали и в другата тема. За да го приемеш по-безболезнено може да си сипеш една опаковка Castrol Recharge, продават го в Практикер и ако вярваме на надписите подхранва с пресни добавки - единственото което може да се влияе от срок на годност, тъй като добавките са молякулярни и нестабилни и един вид се разпадат.. но дали след срока на годност или след едната година работа в мотора... божа работа или по-скоро маркетингова :D:D При всички случаи ще легне по-евтино от смяна на цялото масло, пък и ти ще спиш спокойно. Освен това въпросното масло за доливане го дават универсално, т.е. няма значение какъв е вискозитета на основното количество масло в двигателя. :yes:

ПП Аз съм ползвал Castrol Recharge с 0W40 и няма проблем, следователно и с по-гъсти не трябва да има.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 22 Фев 2012, 11:56

аз да ви питам храни с изтекъл срок на годност ядете ли....научете се най после че тези неща производителите не ги пишат щото имат излишно мастило и място по етикета.... :conf:
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Масло с изтекъл срок.

Мнение от vanioboy » 22 Фев 2012, 19:54

Карай няма никъкви ядове просто го смени малко по рано.......а след тоя коментар с храната ще падна от смях.Вярно че и аз го нямам просто за тенеке автомобила ми,но пък чак със стомаха да си го сравняваме е прекалено!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 08 Мар 2012, 18:33

поразрових се и намерих в некъв американски сайт на дистрибутор на Кастрол, следното обяснение:
След изтичане на срока на годност на маслата Кастрол, производителя НЕ носи отговорност за тяхното качество и експлоатационни харектеристики....това го казват самите Кастрол

ако ти не, то поне производителите на масла я пишат за тенеке след наливане на такова масло ;)

само като идея колега ти давам три насоки - първо защо бутилките на старите масла се сгъват навътре т.е. обема на флуида вътре намалява, второ дали и как маслата взаимодействат с пластмасата и трето има една харектеристика "стабилност на маслото" която е пряко свързана с начина му на производство (дестилация, рафиниране) и как тя се изменя с времето с оглед на постоянно действащите химични взаимодействия в наглед хомогенното масло ;)

иначе бъде ли отворено веднъж, нещата драстично се влошават....освен негативното действие на кислорода и светлината, съществуват и бактерии които унищожават свойствата на маслото
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 08 Мар 2012, 21:42

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Както си се поразровил малко за да намериш това написаното,порови още малко и изкарай някой с 15-16 годишен мотор М52 на който производителите на масла МУ НОСЯТ отговорност ако не е минал срока на годност и мотора е издъхнал :roll:
Доста често похапвам кисело мляко с изтекъл срок пък още не съм се гътнал,е вярно пазя дъщерята...но пък и нищо ми няма.А и там бактериите понамаляват,но и на вкус и на цвят си е екстра.Така,че дори и със стомаха си да я сравняваме колата си е Тенеке и да си кара спокойно човека без да се вманиачава.

Назад към E39