530d светнаха лампите за ASC и ABS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

530d светнаха лампите за ASC и ABS

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 11:30

както си карах светнаха, после колата седя половин час заключена и изгаснаха, но преди малко отново блеснаха във движение...към онзи датчик на задно ляво колело ли да се насоча
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: 530d светнаха лампите за ASC и ABS

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Фев 2012, 11:38

Точно той, задно ляво :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 11:44

а освен да провря дали не се е разкачил друго има ли какво да му правя, освен да го сменя разбира се :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Фев 2012, 11:46

Можеш да пробваш да го свалиш и почистиш. Разкачи го, почисти го, почисти внимателно и канала в който влиза и може да имаш късмет да проработи! Само внимателно да не нараниш гривната на лагера от който чете!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Фев 2012, 11:54

Защо не си направиш една диагностика, вместо да правиш упражнения за луди със сваляния и почиствания на датчици!?
Може да е от ABS модул, може да е от Steering angle sensor-а, може да е и от общо 4-те датчика. Една диагностика ще ти каже точно къде е проблема ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 12:16

така и така съм свалил колелото...ще го разтрия пък да видим....а някаква представа какво съпротивление трябва да дава тоя датчик та да го замеря

И благодаря колеги за бързите отговори :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 13:33

почистих двата задни датчика, имаше доста киреч, но нищо не се промени, светят си постоянно двете лампи....възможно ли е да е от предните датчици, ще мога да я закарам чак довечера на диагностика та поне да си поиграя днес, но не знам има ли смисъл да свалям и предните колела

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 20 Фев 2012, 14:05

аз имам същия проблем от бая време и да ти кажа честно на диагностика нищо не показа и само дето смених датчика на задно дясно колело, защото проблема си остана, само дето при мен не само светят лампите, а и компютъра се шашка и колата се форсира до дупка сама както си карам. Временно сам решил проблема, като сам извадил бушон 30 и я карам така, обаче това не е решение, проблема се оказа модула за управление, и сега 4акам да се постопли че да го изкарам и да го дам на един пич да го погледне, ако и при теб се окаже че е от това, първо виж какъв ти е модула, защото във форума има решение само за един модел, които се намира на самата помпа на абс-а ,а както ми стана ясно моя изобшто не е там и има повечко модели и форума едва ли ще ти е от полза, затова ще е по-добре да намериш някой по-находчив ел. техник. Дано съм бил от някаква полза :yes: :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 14:14

в модула за АБС(тая джаджа с тръбичките) влиза една голяма букса, това ще рече ли че всичко е там, демек помпата и електрониката....т.е. има ли нещо друго към системата освен тоя блок

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 20 Фев 2012, 14:38

същото, обаче трябва да го отвориш да видиш дали платката с управлението е там, защото при мен там я няма, при мен е под десния филтър за климатика, ако твоя модел е от тия дето са на самата помпа, потърси темата как се ремонтира, доста ще ти е от полза :bchug: Иначе в общи линии ако е от тая дето е на помпата, трябва да се презапоят малко споики и става. :bchug: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Фев 2012, 16:29

kraininski написа:почистих двата задни датчика, имаше доста киреч, но нищо не се промени, светят си постоянно двете лампи....възможно ли е да е от предните датчици, ще мога да я закарам чак довечера на диагностика та поне да си поиграя днес, но не знам има ли смисъл да свалям и предните колела

Значи датчика е заминал. Вземи от някъде за проба работещ, така най лесно ще разбереш. А и да си вземеш втора употреба да сложиш пак ще кара. Аз съм от повече от година с такъв, взех го от колега от форума и си бачка безпроблемно.
Но километража взима сигнал от заден ляв датчик. Имал съм проблем и с десен заден и с десен преден и километража си бачка. Само заден ляв е проблема при неработещ скоростомер. Или евентуално модула но това е големия проблем. Дано се разминеш само с датчика :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Фев 2012, 17:35

оказа се колеги хлабава минусува клема на акомулатора, след стягане и изчистване на грешките всичко заспа :) беше наредило сума ти грешки от сорта на power supply :)

темата е за ключ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 20 Фев 2012, 21:19

Колега,
При мен започна сагата така, но след отказването и повторното тръгване дойде момента, в който и километража ми спря.
Нов датчик (втора употреба) отпред в дясно и отзад в ляво решиха проблема.
Дано и ти само с това да се разминеш.

Поздрави и успех

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Фев 2012, 10:38

Гледам в тази тема, че се набежда заден ляв датчик...а не е правилно!

Ако проблема е в него - няма да работи километража, тъй като той взема показания само и единствено от заден ляв датчик.

В случай, че системата сигнализира за нередност, но имате километраж - виновен е или някой от останалите 3 или сензора за ъгъл на завиване (това само при автомобили с DSC!!).

Видях и мнение, че колега, който е бил на диагностика казва "няма грешка" - горещ съвет - никога повече при същия диагностик - явно софта му е кръгла нула!

С хубав софтуер за диагностика - няма как да има сигнализация на таблото и да няма грешка !!!

П.с. Мад Пресли го каза много правилно - по-добре една диагностика (читава!) отколкото да се занимавате веднъж със сваляне на гуми и почистване на датчици, а когато това не даде ефект (в почти 80% от случаите!) - събиране на цирка, диагностика и отстраняване на проблема...за какво е нужно цялото първо упражнение ? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 22 Фев 2012, 11:28

както написах, лампите угаснаха на второто палене след като стегнах клемата, а на диагностиката имаше записани грешки в захранването....т.е. отчело е че има нещо нередно....грешките са изчистени и за сега всичко е наред

Следваща

Назад към E39