Табло и уред за температурата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Табло и уред за температурата

Мнение от vladobate » 19 Фев 2012, 22:34

Колата е Е34 525ТДС , автомат , 92-о лето , таблото е с електронен километраж . След интервенция по поставяне на рингове на таблото уреда за темпеартурата показва градусите стигайки само до пложение малко преди първата бяла чертичка и там спира ,като достигането до тая стойност става нормално демек при загряване на двигателя след първоначално пускане дига показанието със скорост както винаги ( това от опит според наблщденията ми преди и сега след появяването на проблема ) . Взех друго табло с работещ такъв уред естествено обвинявайки него , а такова решение взех след като направих теста на таблото и стрелката на уреда си спира все там на същото място. За моя голяма изненада и другия уред показа същия синдром и накрая съвсем се ококорих когато турих направо цялото друго табло и уреда се държеше по същия начин. Аз си мислех че теста на таблото си го прави то самото независимо от компа на колата ама вече се замислям каква всъщност е схемата и каква е причината за тая аномалия. С двете табла правих всякакви заменки и комбинации , но резултата е един и същ. Ще се радвам ако някой има идея да си възстановя нормалните показания на този така важен уред особено с този двигател. Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Табло и уред за температурата

Мнение от vladobate » 21 Фев 2012, 2:17

Някой да помогне с идея . Иде лято =иде топло :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Фев 2012, 19:47

виж отзад буксите да не си разбутал нещо самите пинове....може да има потънал на буксата с кабеляка, която се включва към самото табло. или самия сноп кабели да си прекъсал някой ако си дърпал..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 21 Фев 2012, 23:06

няма да мога да ти помогна, но да споделя как е и при мен. При тест темп и бенз си отиват докрай и се връщат, а скоростта и оборотите стигат до 120кмч и 3500, спират и се връщат когато теста приключи
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Фев 2012, 23:38

Stanchev написа:виж отзад буксите да не си разбутал нещо самите пинове....може да има потънал на буксата с кабеляка, която се включва към самото табло. или самия сноп кабели да си прекъсал някой ако си дърпал..

То вече върви натам работата ама все си мислех че поне теста си го прави таблото и няма общо с датчици и компове други за тази процедура. Но щом с две табла и как и да ги каръщисвам все един резултат то връзките трябва да се проверят макар че са на снопове . А ако е някой кабел какво всъщност може да му е станало като принципно уреда отчита с нормална скорост загряването, но спира до точно определена стойност , какво да проверявам на кабелите като ако е скъсан някой не би трабвало да има сигнал и няма да работи въобще . А може би пък тук точно греша , но логически нямам обаснение защо се държи така .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 23 Фев 2012, 23:55

Аз на старара кола го имах тоя яд и накрая се отказа от ринговете.Дадох си от мойто табло предната част с ринговете на един пич с е34-ка и неговите уреди се побъркаха.Махна ги и се оправи :confused:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Фев 2012, 0:14

Bavarishe написа:Аз на старара кола го имах тоя яд и накрая се отказа от ринговете.Дадох си от мойто табло предната част с ринговете на един пич с е34-ка и неговите уреди се побъркаха.Махна ги и се оправи :confused:

Да ти кажа и аз за това си мислех . Ринговете надигат уредите и може да се получава някакво усукване от по-големия натиск , защото след последното затваряне нещо и уреда за горивото взе да показва малко странни данни . Едно прияелче от форума също има рингове ама няма такъв проблем , но неговите са по-стари и ми изглеждат една идея по-финни та може и внушение да е ама след като и ти си с подобно предположение на мойто ще го пробвам , то аз и без това им станах спец последното засичане е 4 секунди и вънка таблото :mhihi: . Благодаря, ще пиша за резултат .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Фев 2012, 0:55

А бе мислех си да го пиша в началото това за ринговете, но си помислих че са някакъв по читав модел.
Може леко да се тунингова таблото така че всичко да си е наред също.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Апр 2012, 10:49

Stanchev написа:виж отзад буксите да не си разбутал нещо самите пинове....може да има потънал на буксата с кабеляка, която се включва към самото табло. или самия сноп кабели да си прекъсал някой ако си дърпал..

В тази връзка малко развитие като информация по въпроса и затова следващата питанка. Вчера си вързах една диагностика Инпа към колата и като прочетох грешките в инструмент клустера ( арматурното табло ) ми даде грешка в кодинг плуг . Това животно какво е защото не иска да се трие грешката и мисля оттам ми идват проблемите та за ориентация на какво конкретно да обърна внимание . Само да напомня че мина доста време с друго работещо табло показанията ми остават същите никаква разлика . И като направя теста на таблото стрелката за темп. спираизведнъж на точно определеното място все едно се удря в нещо , а съм отварял много пъти няма нищо механично какво да пречи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Апр 2012, 11:00

Едно зелено нещо с чип отзад на таблото-от там се нагласяват и км при продажба.За да пипаш там трябва да знаеш,можеш и имаш нужната апартура. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Апр 2012, 12:12

zvetiko написа:За да пипаш там трябва да знаеш,можеш и имаш нужната апартура. ;)

Чак пък толкова :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Апр 2012, 13:01

Е ,по принцип може и с мултицет,парче канап и бирена капачка ,но е малко по-трудно. ;)

Назад към E34