''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномалия
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномалия
Кои са възможните причини
Да обясня ,запалвам мотора без пролем ,но не работи както трябва .Оставям малко да позагрее на място и дават рязко газ -тогава се получи това ''пукане''.Гася ,изваждам клемите за 10 мин,паля пак и мотора работи като часовник без никакви аномалии.
Минавам около 5км преди да се наложи да загася.После паля и тръгвам без никаква следа от проблема...след 4км добра работа ,натискам газта да изпреваря ,а мотора не можеше да ускори но пък работеше равномерно и без гармежи.
Това ми бе днешният частен случай.
Тия дни искам да я подкарам на газ ,но преди това трябва и искам на бензин да е перфектна
шантава работа малко ,искам савети от каде да почна да я проверявам,единствено съм сигурен,че паразитен въздух не дарпа.

Да обясня ,запалвам мотора без пролем ,но не работи както трябва .Оставям малко да позагрее на място и дават рязко газ -тогава се получи това ''пукане''.Гася ,изваждам клемите за 10 мин,паля пак и мотора работи като часовник без никакви аномалии.
Минавам около 5км преди да се наложи да загася.После паля и тръгвам без никаква следа от проблема...след 4км добра работа ,натискам газта да изпреваря ,а мотора не можеше да ускори но пък работеше равномерно и без гармежи.
Това ми бе днешният частен случай.
Тия дни искам да я подкарам на газ ,но преди това трябва и искам на бензин да е перфектна
шантава работа малко ,искам савети от каде да почна да я проверявам,единствено съм сигурен,че паразитен въздух не дарпа.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: ''Пукане''детонации в колектора М50Б25...и друга аномали
Завишен ли ти е разхода на бензин, компресията как е ?
провери тези неща и температурните датчици на входящия въздух (на дебитомера и на колектора).
Според мен прави странни смеси и за това. Аз съм имал подобни ексцесии с прецакана ламбда сонда, но не е гарантирано и при теб да е така.
провери тези неща и температурните датчици на входящия въздух (на дебитомера и на колектора).
Според мен прави странни смеси и за това. Аз съм имал подобни ексцесии с прецакана ламбда сонда, но не е гарантирано и при теб да е така.

Завишен ли ти е разхода на бензин, компресията как е ?
няма как да разбера ,защото я карам на къси разстояния,но предполагам е завишен щом мотора понякога не работи както трябва.Компресията е 13.6 ,от 1-ви до 5-ти цилиндър,а на 6-ти е 13.5 ...не съм сигурен в точните данни на компресмера,но ме успокоява факта,че е почти еднаква на всеки цилиндър.
емпературните датчици на входящия въздух (на дебитомера и на колектора)
ще го проверя,сега се ровя за данните им.
да благодаря и на колегата Jiki,който ме посъветва на л.с. да проверя по време на прекъсване бобините една по една и като се появи пак спада на мощността да махна датчика на разпределителният вал.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Бедна смес, провери дали не смуче въздух от някъде
или нещо в семосообразуването дава грешно инфо

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Датчик на разпределителния вал
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- кобрата
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525TDS, E32 735i, E30 320i
- Мечтае да кара: S50 нещо си ....
Може и дебитомер да е, закачи я на диагностика и ще излезе какъв е проблема 

Запушени/пикаещи дюзи-почисти ги и да не е от тях само подобрение ще има 

кобрата написа:Може и дебитомер да е, закачи я на диагностика и ще излезе какъв е проблема
Днес цял ден никакви проблеми

на диагностика беше записала само ламбдата,изчистиха грешката и след това на живи данни ,и във всякакви режими си беше в норма.Ламбата си отчиташе коректно,незнам дали да я сменям още повече,че горните проблеми се появиха и на студен мотор.
п.с. сега се моля да почне да прави мизерии ,за да откача бобините една по една .Утре мисля да проверя пулс генератора на валовете за стружки някакви.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
На мен ми звучи като ламбда сонда... пробвай ако пак ти направи номер да я откачиш и да покараш без нея.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Имах подобен проблем когато ми замина една бобина. Най-лесно се разбира, когато при потегляне подадеш плавно, но бързо газ и започне да "бърбочи" мотора. Може да завърши с гърмеж или да не завърши. Но, ако "бърбочи" - със сигурност е бобина!

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Ламбда сонда, свещи.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Но, ако "бърбочи" - със сигурност е бобина!
Това не изключва варианта да е някоя лула или свещ(самата бубина да си е ок) нали,тъй както и аз натам бия...или.
Тия дни сам разкачил всичко ,меря и аз не знам какво меря де

В понеделник събирам колектора и всичките ми маркучи и се насочвам към бубина -лула-свещ.
ламбдата ако е умряла на бедна смес би го правила това или се бъркам,а тя не е ''умряла'' според живите данни на диагностиката.....за това си мисля да я премахна от списъка с вариантите на проблема,или и тук бъркам нещата

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
При мен имаше нещо подобно. Ту пукаше и придърпваше, ту нищо и нямаше. Почнах със смукателя - да не би да смучи въздух. Но не се оправи. После диагностика, защото имах съмнения за ламбдата. Но всичко си и беше наред. Нищо от тая диагностика. После смених свещите - имаше малко подобрение, но пак остана само придърпването и то както по горе БОСС описа - на 3та от ниските тресе и не ускорява. И после на друга диагностика, но този път по истинска - замериха всяка бубина с нещо като осцилоскоп и ми казаха диагнозата - бубини на 5 и 6ти. От как ги смених всичко заспа.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
И аз 2 дена се мъча с едно 320 без ванус и има подобен проблем, не го прави винаги, когато загрее.
Всичко е ОК карам и по някое време почва да бърбочи и като му подам газ не иска да се форсира все едно няма бензин и пригърмява в колекторите.
Колата е с газов инжекцион, прави го на газ и на бензин какво ли не сменях няма разлика. Утре ще пробвам да сменя и бубините. карах го с разкачен дебитомер и като че ли не го прави
Всичко е ОК карам и по някое време почва да бърбочи и като му подам газ не иска да се форсира все едно няма бензин и пригърмява в колекторите.
Колата е с газов инжекцион, прави го на газ и на бензин какво ли не сменях няма разлика. Утре ще пробвам да сменя и бубините. карах го с разкачен дебитомер и като че ли не го прави

Пак беше направила някакъв окис на масата за бобините.Казвам ,пак,защото преди две години именно хлабава и окислена маса ми направи подобен проблем,за който бях забравил и ми ''светна'' ,като го видях отново....
Не мога да съм сигурен ,че от там е бил проблема,защото самият проблем се появява хаотично и когато си поиска.
За сега мотора работи много добре.
Все още не съм сменял нищо,но съм се въоръжил с нови свещи,лули и оборотни бубини...
ще я покарам малко така с надеждата,ако се появява пак проблем да е по-скоро
Благодаря на всички за съветите и ако има някакво друго развитие ще го споделя в темата.

Не мога да съм сигурен ,че от там е бил проблема,защото самият проблем се появява хаотично и когато си поиска.
За сега мотора работи много добре.
Все още не съм сменял нищо,но съм се въоръжил с нови свещи,лули и оборотни бубини...
ще я покарам малко така с надеждата,ако се появява пак проблем да е по-скоро
Благодаря на всички за съветите и ако има някакво друго развитие ще го споделя в темата.
15 мнения
• Страница 1 от 1