Колко ви е температурата конкретно на 330д двигателите?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Колко ви е температурата конкретно на 330д двигателите?
JTD написа:След днешната смяна на термостата, първото му отваряне е:
Стандартно на празен ход държи около 91 градуса.
Максималната отчетена температура (по табло) достигна до 97 градуса.
Стандартно през повечето време на каране (нормално без да се изстрелвам) си държеше около 94 градуса.
колега, тези 97, как ги постигна? Сигурен ли си, че си обезвъздушил както трябва и че антифриза е колкото трябва?
Аз 97 съм вдигал само от Ботевград нагоре със 110-130 цялото изкачване и накрая при последния тунел съм 97.
Иначе съм 89-90 навсякъде, вкл. градско.
Провери дали си обезвъздушил както трябва

Ами би трябвало да е безвъздушена както трябва.
Ще видим в последствие и дали тази температура е реална, защото нищо не пречи датчика да има и той отклонение от 1-2-3 градуса.
Системата е малко препълнена с антифриз, почти до козирката, ама чакам да изстине, за да източа до необходимото ниво. Това понеже сменях и целия антифриз, та ще коригирам нивото до колкото трябва.
Тези 97 градуса ги постигнах с оборотомера в 4000 - 4500 оборота за 2-3 минути
След това отново си спадна до към 94 по таблото.
Ще видим в последствие и дали тази температура е реална, защото нищо не пречи датчика да има и той отклонение от 1-2-3 градуса.
Системата е малко препълнена с антифриз, почти до козирката, ама чакам да изстине, за да източа до необходимото ниво. Това понеже сменях и целия антифриз, та ще коригирам нивото до колкото трябва.
Тези 97 градуса ги постигнах с оборотомера в 4000 - 4500 оборота за 2-3 минути

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
JTD написа:Ами би трябвало да е безвъздушена както трябва.
ако не се лъжа от две или три пробки се обезвъздушаваше с пуснато парно на макс топло. Според мен имаш въздух най-вероятно и затова е малко по-висока темп.
sub_eleven написа:JTD написа:Ами би трябвало да е безвъздушена както трябва.
ако не се лъжа от две или три пробки се обезвъздушаваше с пуснато парно на макс топло. Според мен имаш въздух най-вероятно и затова е малко по-висока темп.
Обезвъздушена си е както трябва.
Има две пробки, едната на маркуча към главата, другата на вход към разширителя.
Даже бая чиста течност си излезе от там преди да ги затворя.
Днес си проверих и антифриза на студен двигател (както си пише в книгите) и е точно между мин и макс.
От цялата галимация сега замръзва на -30, дефакто е нещо като 60:40 разреден, като точно тази смес се води най-добра за активиране на на химията на антифриза. Целта беше 50:50, ама сега за 10% няма се излагаме

- lubostefanov
- Потребител
-
При мен много трудно загряжа като загрее няма проблем ама маи отжаря термостата рано или влобще не го затваря.
lubostefanov написа:При мен много трудно загряжа като загрее няма проблем ама маи отжаря термостата рано или влобще не го затваря.
Яко. Не знам защо, ама е яко.
Не, че нещо, ама нито цифри си написал нито нищо.
Темата е да се пише в нея с конкретни цифри. Не знам дали се подразбира това, ама аз да го кажа.
И да напиша по самата тема, общо взето колата ми стои на около 94 градуса по табло.
След 87-мия градус се качва трудно и бавно (в това време навън), но ако караш дълго време се закотвя на около 94.
Много странно се държи, да речем задържа по-дълго време на около 86 градуса, качва след това 2-3 градуса бавно (около 3-4 минути каране) и ако мине 90-те градуса след това следващите 2-3 до към 93-94 са му много лесно да ги направи.
Вчера мерих и температурата на антифриза директно в разширителния съд.
По табло беше 90 градуса а по термодвойката набита в антифриза директно показваше около 93-94.
Ninio написа:На мен стрелката ми стои "на 12 часа"
Е то и на мен ми стоеше на 12 часа, ама термостата беше решил да поддържа точно 80 градуса.
В момента продължава да си поддържа между 90 и 94 след смяната му, както бях написал малко по-рано в темата.
Над 97 още не съм виждал. Ама ще чакам да станат горещините и тогава като я юрна на 4к+ оборота поне 20-30 минути да видим до къде ще го докарам

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
И при мен /320 д - 136 к./ температурата е така дори с 1 - 2 градуса повече понякога, а и двата термостата са нови ... Бях сложих стария, малък термостат, който се вижда как стой в леко отворено положение. Размених ги и въпреки прекомерното натоварване на което подложих колата, не достигна повече от 91 градуса, а си държеше 88 - 90. Сигурно лятото ще си ползвам стария термостат 

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
След смяна на малкия термостат на моята 330д 204к моята държи между 89 и 95, но стига и до 100 градуса в задръстване. Преди смяната беше 70-75 градуса, което си беше и симптом за прецакан ЕГР термостат.
Здравейте, колеги! Аз съм с 330d/204, след смяна на термостат - имам само един, водна помпа и радиатор, температурата ми варира между 90 - на място и 100 за няколко секунди при сериозно натоварване. След това спада до към 95 - 97 средно. Нещото което ми направи впечатление, е че при тези с автоматична скоростна кутия, има допълнителен термостат под разширителния съд. При мен, аз съм с РС, на това място няма нищо. Въпросът ми е, не трябва ли и при мен да има някакъв клапан, който да затваря байпасния кръг през разширителното казанче, понеже в момента и двата кръга са отворени и част от водата от двигателя се затваря през казанчето и въобще не минава през радиатора. Ако се запуши този байпас, цялата вода ще минава през радиатора и ще има по-добро охлаждане. Молба към колегите със същата кола. На входа на разширителния съд, там където влиза дебелия маркуч с двете бързи връзки, има ли клапан, или и двете са свободно отворени?
- Petrov75
- Потребител
-
- Кара: Bmw е46 ///M Packer M57D30
- Мечтае да кара: и да кара, и да кара......
- Детайли за колата: Вторто, най-безценно нещо, след семейството ми!!!
Здравейте колеги! Бих желал да по съживим тази тема. Значи, до сега винаги се коментират температури през зимно време, но никой не е споделил какви са му температурите сега, когато навън е 30 С и пуснат климатик.Например при мен е46, 330 D 184 К.с. ръчка, един термостат. В тези жеги в града ми държи м-ду 100-102 С а, с пуснат климатик отива за малко и до 109 С. Термостат и разширително казанче със капачка сменени преди ден.Просто като гледам, вашите показатели малко се плаша. 

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Petrov75 написа:Здравейте колеги! Бих желал да по съживим тази тема. Значи, до сега винаги се коментират температури през зимно време, но никой не е споделил какви са му температурите сега, когато навън е 30 С и пуснат климатик.Например при мен е46, 330 D 184 К.с. ръчка, един термостат. В тези жеги в града ми държи м-ду 100-102 С а, с пуснат климатик отива за малко и до 109 С. Термостат и разширително казанче със капачка сменени преди ден.Просто като гледам, вашите показатели малко се плаша.
Колега, или не ти работи виско перката или електрическата перка, или ти е силно замърсен радиатора. При мен 3-ка 204 коня в града много рядко вдига над 94-5 градуса и то само по нагорнища с газ. Като стои на място държи 92. Говорим при работещ климатик. Също съм с един термостат. Ако ти вдига 109 в града на климатик, извън града при изкачване трябва да ти прегрява, защото при мен по нагорнища със 100-110 км/ч е вдигала до 106-107 градуса.
ДОбър тест дали ти работи виско-то е като си на място и гледаш температурата - подаваш газ и пускаш - обикновено температурата веднага пада поне 1-2 градуса.
Възможно е също и датчикът за температура ти да се е прецакал или термостата. Също и водната помпа. Абе плаче си за майстор. Първо иди да ти направят пароструйка с нежна струя и после ако пак грее започвайте едно по-едно перки, термостати и т.н.
- Petrov75
- Потребител
-
- Кара: Bmw е46 ///M Packer M57D30
- Мечтае да кара: и да кара, и да кара......
- Детайли за колата: Вторто, най-безценно нещо, след семейството ми!!!
Благодаря за бързия отговор! Значи, Преди дедва дена я взех от сервиза. Колата беше издухала гарнитура.Ремонтите които са правени са :
-Смяна гарнитура, шлайф глава. От сервиза казаха че главата не е крива и няма пукнатини.
- Сменен термостат
-Сменено казанче и капачка на охладителна течност
Перката я тествах с INPA, работи. Може радиатора да е задръстен, защото иммаше масло в антифриза преди ремонта( то си беше направо кал).
-Смяна гарнитура, шлайф глава. От сервиза казаха че главата не е крива и няма пукнатини.
- Сменен термостат
-Сменено казанче и капачка на охладителна течност
Перката я тествах с INPA, работи. Може радиатора да е задръстен, защото иммаше масло в антифриза преди ремонта( то си беше направо кал).
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Аз също съм с 3.0 204 коня , ръчна кутия . 102 градуса съм виждал единствено при голяма жега навън (30+ градуса), климатик , изкачване на траянови врата със темпомат на 150 км/ч . В момента в който отпусна газта , и температурата пада веднага. Също така както колегата NGneer4eto каза , на място форсирам колата , температурата пада с 2-3-4 градуса почти веднага .
При температури от сорта на 105-110 градуса , виското трябва да е зацепило напълно и да духа здраво , да се чува просволутото фиукане на виско . Но такива температури да развие този мотор , значи ,че му се взета душата от каране и товарене .
При температури от сорта на 105-110 градуса , виското трябва да е зацепило напълно и да духа здраво , да се чува просволутото фиукане на виско . Но такива температури да развие този мотор , значи ,че му се взета душата от каране и товарене .
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4