тампони на задните носачи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
тампони на задните носачи
Колеги имам питане относно тези тампончета, номер 4 и 14 от схемата и по-специално за номер 14 с избиване ли излиза или просто като се одвие болта изпада въпросния тампон? От къде е най-правилно да си ги закупя и дали има решение powerflex за тях? Предстой ми обслужване на всичките носачи сега като се позатопли март месец, а тея отзад имам чувството, че не са пипани откакто е колата излязла от завода...
Изобщо някой сменял ли ги е и ако да какви са отзивите ???
Ето я и схемата: http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/b/17.png
Ако има значение - колата е фейслифтова 2003г. 320д
Изобщо някой сменял ли ги е и ако да какви са отзивите ???
Ето я и схемата: http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/b/17.png
Ако има значение - колата е фейслифтова 2003г. 320д
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: тампони на задните носачи
Аз ги сменях съвсем скоро и си сложиш на Феби,мислех оригинални но после така или иначе заради "лунният пейзаж" сигурно ще ги сменя пак и за това реших да не давам пари по 2х.Powerflex въобще не е оферта за евридейка че ще стане мазало,сложи си нормални такива.
Не съм ги сменял аз така че не мога да ти кажа даки от болта става само номера но без подемник тала или ина1че ми се вижда "мисия невъзможна"
Не съм ги сменял аз така че не мога да ти кажа даки от болта става само номера но без подемник тала или ина1че ми се вижда "мисия невъзможна"

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
С избиване се маха, после съответно се набива. Иначе какво да сложиш - заложи на нещо качествено, за да не ги сменяш през 5 месеца. Полиуретана като здравина и цена е оферта, но: 1/някой казват, че колата ставала неузнаваемо твърда и 2/ако ще слагаш полиуретан то най-добре навсякъде, защото като сложиш само там си мисля че останалите каучукови тампони ще обират по-голямата част от вибрациите, следователно ще заминават по-бързо.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dirty M5 driveR написа:С избиване се маха, после съответно се набива. Иначе какво да сложиш - заложи на нещо качествено, за да не ги сменяш през 5 месеца. Полиуретана като здравина и цена е оферта, но: 1/някой казват, че колата ставала неузнаваемо твърда и 2/ако ще слагаш полиуретан то най-добре навсякъде, защото като сложиш само там си мисля че останалите каучукови тампони ще обират по-голямата част от вибрациите, следователно ще заминават по-бързо.
Аз да питам ,тези тампони влиат ли на геометрията в смисъл - ако са скъсани може ли настройката на задния мост да е неточна ?

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Gqbriel написа:Dirty M5 driveR написа:С избиване се маха, после съответно се набива. Иначе какво да сложиш - заложи на нещо качествено, за да не ги сменяш през 5 месеца. Полиуретана като здравина и цена е оферта, но: 1/някой казват, че колата ставала неузнаваемо твърда и 2/ако ще слагаш полиуретан то най-добре навсякъде, защото като сложиш само там си мисля че останалите каучукови тампони ще обират по-голямата част от вибрациите, следователно ще заминават по-бързо.
Аз да питам ,тези тампони влиат ли на геометрията в смисъл - ако са скъсани може ли настройката на задния мост да е неточна ?

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Влияят естествено.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dirty M5 driveR написа:Влияят естествено.
Е затова питам де

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Dirty M5 driveR написа:Влияят естествено.
Е затова питам де....да си питам,че ми го споменаха в севиза,че са за смяна и нямало смисъл да дам пари за реглаж,като имам за смяна тези тампони и външен накрайник - мерси за инфото

- adko001
- младши ентусиаст
-
- momicheto
- Принцеса
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: кипра бамбина...
колега,тампоните се избиват.мой приятел кара с powerflex предни носачи,колата е мн по-рязка в завой и по -бързо реагира ,ако си вземеш най-леката версия не би трябвало да е толкова твърда за каране. 

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
momicheto написа:колега,тампоните се избиват.мой приятел кара с powerflex предни носачи,колата е мн по-рязка в завой и по -бързо реагира ,ако си вземеш най-леката версия не би трябвало да е толкова твърда за каране.
Кво ще рече това най леката версия?Има разлика и при powerflexа ли?
новият ми номер: 0877787835
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Полиуретана няма версии. 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Колегата под "по-леката" вероятно има предвид по-мек полиуретан, защото твърдостта му се определя по скала. Но дали powerflex предлагат различни гами не зная 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Dirty M5 driveR написа:Колегата под "по-леката" вероятно има предвид по-мек полиуретан, защото твърдостта му се определя по скала. Но дали powerflex предлагат различни гами не зная
powerflex са само с една твърдост и лично аз не бих го препоръчал за кола за всекидневна употреба
- adko001
- младши ентусиаст
-
За да не отварям нова тема, искам да Ви попитам детайл номер 5 какво представлява и за какво служи, гледам и че на него има тампонче, а утре пазарувам тампоните на задните носачи и мисля и тея да взема на детайл номер 5...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2