омаслена свещ 740i

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Re: омаслена свещ 740i

Мнение от victor2k » 17 Яну 2012, 17:30

150км по късно: свалих 5, 6 7 -ма
5 и 7 са добре 6 пак са омаслява

Клапани?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Яну 2012, 3:04

victor2k написа:150км по късно: свалих 5, 6 7 -ма
5 и 7 са добре 6 пак са омаслява

Клапани?

Гумички :roll:

ПС Само не знам дали ще може и без сваляне на глава и на този мотор :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 18 Яну 2012, 19:44

Не клапани не.Гумички може би.Но си мисля и за сегментите?Защо да вади главата за гумичките,като вдигне горе буталото да подпира клапана и му ги сменя?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 29 Яну 2012, 2:50

Колега, а какъв ти е разходът на масло и с какво масло караш? И като решиш проблема, пиши какво се е оказало!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 29 Яну 2012, 5:54

Правих някакви опити да вадя инжектори, е не се стигна до ги изкарам целите но извадих цялата рейка за да установя че като са ми сменяли гарнитурите отгоре не са го зачистили и е потънало в мизерия. Отделно забелязах един мъркуч (мисля за въздух, не ми е много ясен) не беше вкаран като хората. Наливах Seafoam

Скоро ще погледна и пиша. Маслото е мобил 1 0w40, за разхода му не мога да кажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Яну 2012, 12:31

Е за вложки на клапани възможно но ми се струва малко вероятно да запече само една и другите да са редовни.По вероятно ми се струва запекъл или счупен маслен сегмент.Вложките могат да се сменят без да се отваря главата и може би това трябва да се направи като последен вариант преди отваряне на двигателя.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 06 Фев 2012, 18:43

Снимките по-долу са след около 650-700км след интервенцията с газта

Прави ми впечатлени че свещта е доста по чиста от преди ... каквото и да значи това
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Фев 2012, 21:32

Може да си извадил късмет да отпусне сегмента.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: '95 E38 740i

Мнение от afterburner » 13 Фев 2012, 17:23

Колега, от къде намери Seafoam? Има ли в България?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 14 Фев 2012, 0:44

Jordana написа:Може да си извадил късмет да отпусне сегмента.

Много вероятно да е станало точно така, затова е хубаво да повториш процедурата е газта само на този цилиндър, без да жалиш материала. След което обаче трябва пак да смениш маслото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 14 Фев 2012, 18:07

Seafoam мисля няма, има доста добри заместители. Не се сещам за имена.

Ходих при едни хора и те я ги гледаха тия свещи и според тях маслото е вторичен ефект от неработата на цилиндъра. С една дума това е въглероден нагар :idea: :?:
Тоест има проблем с горенето. Тоест проблема може наистина да се окаже с инжекторите. Скоро ще има разглобяване, също споеманха за осцилоскоп и гледане на бобината(ите)

Вдъхана ми надежди :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 15 Фев 2012, 13:33

victor2k написа:Seafoam мисля няма, има доста добри заместители. Не се сещам за имена.

Ходих при едни хора и те я ги гледаха тия свещи и според тях маслото е вторичен ефект от неработата на цилиндъра. С една дума това е въглероден нагар :idea: :?:
Тоест има проблем с горенето. Тоест проблема може наистина да се окаже с инжекторите. Скоро ще има разглобяване, също споеманха за осцилоскоп и гледане на бобината(ите)

Вдъхана ми надежди :P

Аз мисля, че ако проблемът е в инжекторите, газта нямаше да помогне - тя може да влияе единствено на сегментите, за съжаление. Та въпросът, колега, е дали си сигурен, че газта е помогнала! Иначе - всеки е разбирач, всеки ти дава съвети, възможности много, а истината е само една. Не бързай, а потърси някой наистина добър специалист с препоръки от човек, който разбира. В противен случай ще се видиш в чудо да правиш интервенции за всяка възможна причина. За съжаление аз нямам монтьор, за който да мога убедено да дам пълна гаранция. Успех и ни дръж в течение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 15 Фев 2012, 14:23

Е за какво е гледане на осцилоскоп на бобината- не е ли по-леснбо да се смени бобината на друг цилиндър и ще се види дали ще започне на друг цилиндър да омаслява...
А същото може и с инжектора да се направи - размени ги с друг цилиндър и виж дали ще има разлика ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 19 Фев 2012, 17:54

Общо взето вървим към най-лошото - мотора!

Завъртяха ми инжекторите преди няколко дена. Днес вадих свещи - проблема си остава на същотото място, дори понамирисва на бензин. Освен това маслото намалява доста бързо - мисля около половин литър от последната смяна ~1200км, но е малко трудно да кажа със сигурност точно колко понеже гаража е под малък наклон. Пак мерихме компресия тоя път с откачена бензинова помп. Данните излязоха по-високи, но и уреда беше друг и мотора сравнително топъл. Същия цилиндър дава малко по-ниски данни, но нищо фрапиращо - около 8-9%. Интересното е че всички други свещи са идеално чисти.

Преди я карах Castrol 0w30, а сега с Moboil 0w40. Чудя се има ли смисъл да го сменям отново.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 19 Фев 2012, 22:03

Колега, ако не наливаш МНОГО газ в цилиндъра, разбира се, че няма смисъл да сменяш маслото. Бих те посъветвал - ако колата не ти създава проблеми с динамиката на вървене , вибрации и разход, покарай я до пролетта, да видим какво ще стане. И сипи пак мъничко газ в цилиндъра на топъл двигател - 50-100 мл, щом тази процедура е помогнала вече. Разходът на масло не е фатален и положително не е само заради този цилиндър. Може да се дължи на много други неща, като маслоотделител, клапан на картерните газове, гумички на клапаните, маслени сегменти. Познавам колеги, чиито коли не горят масло, и други, които доливат по 1л на 1000 км, и въпреки това двигателите им работят добре и са минали така по 40-50000 км без проблеми. Аз също доливам масълце, но какво от това, щом колата ми е О.К. и върви като луда? Проблемът ще се изясни и ще можеш да вземеш най-доброто решение. Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към Е38