Pilkington или Saint Gobain

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Pilkington или Saint Gobain

Мнение от iliikata_3 » 18 Фев 2012, 10:20

Здравейте ,

докато си карах по бул. българия един гъз ме засече и ме уцели с камъче по предния джам , и сега има шупла .
Ще ходя тия дни до застрахователя да ми го опишат , та мисълта ми е следната :

понеже колата ми е 2003 и нямам право на официален сервиз вариантите са :

в кобра да ми го сменят със Pilkington или Saint Gobain

или по експертна оценка или по фактура .

Понеже стъклото ми е лилаво , а термично , ултравиолетово с лента , но е без сензор за дъжд и светлини , а тези които предлагат в кобра са такива , мога ли да си го сменя с такова дето има сензор и да си работи всичко точно ?
Спрял съм се на кобра , и се чудя дали да е Pilkington или Saint Gobain .... ? Уж на оригиналното стъкло пише Пилкингтон , а ми казаха от сервиза ,че Сайнт Гобайн били по добри , но предполагам , че ми казват така , защото го имат налично само на Сайнт гобаин което струва 540лв.

преди 2 год. си смених оригиналното стъкло в кобра със такова на Сайнт гобаин и нещо ми седи много скапано . Личи си по краищата нещо като фолио седи , все едно е отрязано много селско ! и лилавия ефект седи като фолио , не е като на оригиналния джам.

Мисля сега да пробвам с Пилкингтон :)

Вие как бихте постъпили ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Pilkington или Saint Gobain

Мнение от vavilon » 18 Фев 2012, 10:51

Аз бих си купил оригинала и в официялен сервиз да се смени това стъкло.
Та дори и да си доплатя! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 18 Фев 2012, 11:13

попринцип и аз така исках да направя , но трябва да доплатя много , 945лв. е оригиналното стъкло . Като сложиш и за монтаж и става много за доплащане.....

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 18 Фев 2012, 14:05

Ако имаш вариант по фактури мога да съдействам за оригинално стъкло, аз съм с такова соларно оригинално.
Имай предвид че и на оригиналното по края седи като фолио, производителя е същия :) то това си е пласта който го прави лилаво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 18 Фев 2012, 15:04

Аз съм със Pilkington от кобра лилаво със сензор за дъжд и зелена лента доволен съм мисля, че беше 660 лв всичко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 18 Фев 2012, 15:06

И мен днес ме удари едно камъче и имам половин сантиметър пукнатина или нещо от сорта на предното стъкло.
Пак добре, че не е от шофьорската страна и да ме дразни.
Проблем ще има ли ако си карам така?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 18 Фев 2012, 15:08

BMW///M-ma6inata написа:Ако имаш вариант по фактури мога да съдействам за оригинално стъкло, аз съм с такова соларно оригинално.
Имай предвид че и на оригиналното по края седи като фолио, производителя е същия :) то това си е пласта който го прави лилаво

колега благодаря ти за отзива и имам опция с фактура .
ако искаш пиши на лично за какво става дума , какви пари и попринцип трябва да им изпратя проформа и да чакам да кажат дали ще я одобрят.

онзи ден гледах да едно е46 предния прозорец беше лилав и специално отидох да видя и нямаше по краищата като отрязана линия . На моя оригинален прозорец също нямаше и на много хора съм се заглеждал че няма било то на е90 , е70 .... . Мисля си че е просто скапан сегашния ми джам , който е на Saint Gobain , за това исках да видя как ще е на Pilkington и какви ще са отзивите .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 18 Фев 2012, 15:14

makaveli316 написа:И мен днес ме удари едно камъче и имам половин сантиметър пукнатина или нещо от сорта на предното стъкло.

когато на оригиналното ми стъкло ми се получи шупла , ходих да я залепя , защото ми се заяждаха от каското , че нямало да ми сложат атермичен прозорец , защото по рама излизало друго ..... злепих джама и карах месец и нещо така , после реших да се заям със застрахователите и се оказа , че за диктували грешна рама .... :bang: ,извиниха се многократно и ми дадоха възлагателно за кобра , отидох и си смених прозореца като си мислех , че ще е същия но уви ...

съветвам те да отидеш да ти я залепят , става за 15 мин. ако не е мн голяма , за да не се разрастне и си карай така .... въпроса е , че могат да се заядат като си подновяваш каското....

ако мога да върна времето назад , щях да си остана със оргиналния .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 18 Фев 2012, 15:17

iliikata_3 написа:
makaveli316 написа:И мен днес ме удари едно камъче и имам половин сантиметър пукнатина или нещо от сорта на предното стъкло.

когато на оригиналното ми стъкло ми се получи шупла , ходих да я залепя , защото ми се заяждаха от каското , че нямало да ми сложат атермичен прозорец , защото по рама излизало друго ..... злепих джама и карах месец и нещо така , после реших да се заям със застрахователите и се оказа , че за диктували грешна рама .... :bang: ,извиниха се многократно и ми дадоха възлагателно за кобра , отидох и си смених прозореца като си мислех , че ще е същия но уви ...

съветвам те да отидеш да ти я залепят , става за 15 мин. ако не е мн голяма , за да не се разрастне и си карай така .... въпроса е , че могат да се заядат като си подновяваш каското....

ако мога да върна времето назад , щях да си остана със оргиналния .

Аз съм без каско колега, плащам само гражданската.
Каско в България, докато не сложа немските номера, не съм си и помислял да правя.
Мерси за предложението, ще го направя непременно :yes:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 18 Фев 2012, 15:40

За какви крайща говориш колега? На моя не съм забелязал нещо такова, че е лепен с фолио примерно. Имаш ли някаква снимка нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 18 Фев 2012, 18:21

Те оригиналните стъкла не бяха ли Сен Гобен ? Просто имат една допълнителна емблема БМВ иначе са същите.
Мойта кола си дойде със сменено предно стъкло, някакво финландско не си спомням марката и е доста здраво - бая големи камъчета е поело без да се спука.
А като знам оригиналните колко са "нежни" , дори и не бих си помислил да доплащам за "оригинално", което отново е Сен Гобен.

vavilon написа:Аз бих си купил оригинала и в официялен сервиз да се смени това стъкло.
Та дори и да си доплатя! :yes:

То ако сметнеш цената на всички стъкла оригинални плюс монтажа сумата ще стане по-голяма от цената на 318ката :mhihi: Не се престаравайте
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Фев 2012, 18:49

Аз бих те посъветвал ако шуплата е малка да го залепиш - прави се с полимер и става супер. Риска да ти осерат стъклото при монтаж не са малки и после има още ходене по мъките.
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Фев 2012, 19:11

по едно време се интересувах от стъкла и цените при официалните вносители на Pilkington бяха много прилични. Ако махнеш това "атермично" съм сигурен, че цената ще е около 300 а може и по-надолу. Оригиналното стъкло на БМВ със сензор е Pilkington, останалите може и да са Saint Gobain, не съм се заглеждал. Ако те интересува фактора "цена" пиши да ти дам координати
Иначе аз ако трябваше да избирам бих сложил оригинално, после Saint Gobain, които в никакъв случай не са лоши :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 18 Фев 2012, 19:17

© написа:по едно време се интересувах от стъкла и цените при официалните вносители на Pilkington бяха много прилични. Ако махнеш това "атермично" съм сигурен, че цената ще е около 300 а може и по-надолу. Оригиналното стъкло на БМВ със сензор е Pilkington, останалите може и да са Saint Gobain, не съм се заглеждал. Ако те интересува фактора "цена" пиши да ти дам координати
Иначе аз ако трябваше да избирам бих сложил оригинално, после Saint Gobain, които в никакъв случай не са лоши :yes:

колега , аз сега съм със Saint Gobain вече втора година , нямам проблеми , освен ,че си мисля ,че колата е станала по шумна , но може и да си вношавам. За това сега си мисля да сложа Pilkington ...... а не искам да го лепя това , защото така или иначе давам луди пари за каско и да се надявам да го сложат добре ....

чудя се още дали да не го лепна , карам с шуплата от 1 месец и мисля че не е станала по голяма , така че може и да пробвам да го залепя .
Някой да знае координати къде правят тази интервенция ?

Благодаря Ви !

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Фев 2012, 19:21

Според мен си внушаваш за шума, освен ако не е било монтирано кофти

Следваща

Назад към E46