Слагане на ел. седалки с подгрев
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колеги салона ми е обикновен в Е46та. Замислям се да го сменя с електрически седалки с подгрев. Въпроса ми е дали е трудна самата интервенция, дали ги има кабелите прокарани и само да трябва да се включат буксите?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Слагане на ел. седалки с подгрев
adovet написа:Колеги салона ми е обикновен в Е46та. Замислям се да го сменя с електрически седалки с подгрев. Въпроса ми е дали е трудна самата интервенция, дали ги има кабелите прокарани и само да трябва да се включат буксите?
Поне по DIY ,което съм гледал ти трябват кабелите с буксите и конзолата и седалки де..има при фанатиците Non heated - Heated ,само да я намеря
Ето DIY..тук има дори ако салона няма подгрев..аналогично гледаш само окабеляването :
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=341242
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?p=740722 - тук е обсъдено направо от М3 на седан/комби
+
http://www.m3torque.co.uk/showthread.php?t=1111
А по темата...някой има ли идея,кой може да ми помогне с следния смотан проблем...
Моята седалка си грее,но грее само едната страна на долната част - предполагам скъсан реотан ли..нещо по кабелите ли..но едната страна греее ужасно силни и е адски кофти ,защото реално не мога да си карам на 1-ва степен,защото почва да ми греее доста силно само от едната страна...степените си работят..но това ме дразни..предполагам единственото решение е да махне тапицерията и да се стигне до самите реотани - а това си е филм

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Да повдигнем малко темата! Имам нужда от помощ колеги! Сдобих се с 2 предни седалки Рекаро с подгрев и конзолата им за управление която е едно цяло с бутони: лява седалка подгрев, дсц, дясна седалка подгрев (3 бутона)от Е46 фейс. Моята кола преди фейса с нормален, без подгрев салон и с 1 бутон АСЦ. Нямам представа изобщо каква инсталация имам и съответно какво ми е нужно за да свържа Рекарото да ми работи подгрева. Изчетох всякакви линкове и тн. и ми стана още по-голяма мъгла. Какви кабели трябва да търся за да оставя колата в сервиз и да ми свържат нещата? Някой правил ли го е скоро? Някой навит да го направи?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
ако е46-цата ти е преди фейса няма да ти станат копчетата от е46-ца след фейса. конзолата ти е различна. при преди фейсовите модели копчетата са си всяко само за себе си. след фейса копчетата стават с един общ блок, който се връзва и по кан шина.
самото окабеляване не е кой-знае каква философия- има ги схемите във вдс
самото окабеляване не е кой-знае каква философия- има ги схемите във вдс
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
frizzante написа:Да повдигнем малко темата! Имам нужда от помощ колеги! Сдобих се с 2 предни седалки Рекаро с подгрев и конзолата им за управление която е едно цяло с бутони: лява седалка подгрев, дсц, дясна седалка подгрев (3 бутона)от Е46 фейс. Моята кола преди фейса с нормален, без подгрев салон и с 1 бутон АСЦ. Нямам представа изобщо каква инсталация имам и съответно какво ми е нужно за да свържа Рекарото да ми работи подгрева. Изчетох всякакви линкове и тн. и ми стана още по-голяма мъгла. Какви кабели трябва да търся за да оставя колата в сервиз и да ми свържат нещата? Някой правил ли го е скоро? Някой навит да го направи?
Ако не бързаш да слагаш подгрев сега - бих ти помогнал заедно с мой приятел - ще е доста интересно,но в този студ е малко некомфортно..като цяло има схеми дадени,има снимки и т.н важното е да се внимава - нямам спомен еднакви ли бяха асц и дсц бутоните

Ако бързаш много - и не си на ти с нещата - потърси по-добре помощ от някой на ти с тези неща....попитай ludia дали може да удари едно рамо..сещам се и за още 1 - 2 ма
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Аз имам цялата фейсова конзола с пепелника и с копчетата, които са както казваш едно цяло. Ясно ми е че кабелите от само АСЦ към този вариант са различни, но пък тези седалки се управляват от тези копчета, с подходящите кабели няма ли да работят? Имам предвид кабели от седалки до управление до бушони! Цялата инсталация от фейса да се насади в моята? Не знам копчетата които са по отделно от преди фейса дали са съвместими с това Рекаро от фейс а така или иначе и за тях кабели трябват...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Колега, защо ли имам чувството, че днес говорихме по телефона точно за тез прослувути копчета?!
предполагам, че ще стане работата, ама не мога да разбера- при теб е по-лесно да се сложат копчета само за седалките отколкото да се сменя цялата конзола с нова. що си правиш живота сложен излишно с това нещо?!
провери във вдс схемата на свързване/захранване каква е. купи си от некоя морга една ел-инсталация; купи си ролка със платнено тиксо за ширмовка на кабели и действай. не е сложно- вервай ми! аз така съм си слагал надуване на моите седалки - по същата тая схема!
предполагам, че ще стане работата, ама не мога да разбера- при теб е по-лесно да се сложат копчета само за седалките отколкото да се сменя цялата конзола с нова. що си правиш живота сложен излишно с това нещо?!
провери във вдс схемата на свързване/захранване каква е. купи си от некоя морга една ел-инсталация; купи си ролка със платнено тиксо за ширмовка на кабели и действай. не е сложно- вервай ми! аз така съм си слагал надуване на моите седалки - по същата тая схема!
my mods:
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Да с теб говорихме! Ами аз доколкото знам тея самите бутони са точно за тия седалки....нещо в управлението е май различно от преди фейса. Искам да кажа фейсови седалки с предфейсови бутони не знам работят ли и обратното...другото е АСЦ и ДСЦ бутона какво заменяемост имат? Абее пълна каша. Май ще си карам само с нови седалки без подобрения за да няма главоболия!
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Ако искаш да ти работи ек.седалата пусни един плюс от запалката и тръгват....моите така ги направих вече 2 година....бачкат без проблем.....а подгрева си го имах и на старите седалки.. 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
vlado320 написа:Ако искаш да ти работи ек.седалата пусни един плюс от запалката и тръгват....моите така ги направих вече 2 година....бачкат без проблем.....а подгрева си го имах и на старите седалки..
Като гледам буксите на самите седалки отдолу и буксите на конзолата с копчетата...поне 25 пина

- frizzante
- младши ентусиаст
-
frizzante написа:vlado320 написа:Ако искаш да ти работи ек.седалата пусни един плюс от запалката и тръгват....моите така ги направих вече 2 година....бачкат без проблем.....а подгрева си го имах и на старите седалки..
Като гледам буксите на самите седалки отдолу и буксите на конзолата с копчетата...поне 25 пинаако си намеря инсталацията от е46 фейс може би ще стане. Някой знае ли съвместиност АСЦ/ДСЦ?
Да си отговоря сам...имах малко време и разглобих да огледам: Моят бутон АСЦ е с букса с 4 кабела, фейсовия бутон ДСЦ е с 2 кабела, буксите са еднакви но не става. Някой запознат ли е бутоните за подграв от преди фейса, тези които са отделни и се редят на конзолата дали ще могат да управляват подгрева на седалките ми които са от фейс? Да си търся направо 2 такива бутона ако ще работят с тях както е подсказал колегата по горе? Има ли някакъв начин да разберем колеги? Предполагам има доста мераклии за такава трансформация а инфото е малко пръснато и объркано. Чакам някой да каже дали стават и да почвам да ги търся.

- bicolini
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318ci Coupe
Колеги, малко да повдигна темата, но моля за помощ. На кой пин трябва да се подаде + и - ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
и аз имам въпрос, смених си салона с рекаро с подгрев някой има ли схема как да се свържат, имам всичко необходимо буксите седалките и панела с копчетата. но няма никъде в нета схема или клип на връзването им 

13 мнения
• Страница 1 от 1