Е39 бургаски кош няма и няма парно .....

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Е39 бургаски кош няма и няма парно .....

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 12:40

Сменени !
1-Водна помпа 2-пъти сменена за всеки случай
2-Термостат 2пъти сменен !?
3-Клапани на парно
4-Електрическата помпа
5-Обезвъздушена е ....
6-Радяторчето не е запушено
7-Антифриза е нов
8-Няма течове и загуби на антифриз
9-Правих тест за наличие на газове в антифриза.
10-Няма издухана гарнитура за 1 година и 30 000км се трябваше да згъне чадъра ....

Това ми е проблем от миналата зима .... няма оправяне ....
Излязам извън градско климатроника е на 32-градуса вентилатора е 2 чертички преди максимума и закова 2000-2500 оборота. на някоя предавка .... и парното изчезва и започва да духа студено! Пускам по инерция със 90км/ч да речем и започва да духа както трябва .... слагам пак някоя предавка 2000оборота и изчезва парното .... и така половин Бургас ми знае проблема на кочината всичко е сменено и резултата е един и същ ! Пускам таините менюта показва 94градуса с 2000оборота .... пускам по инерция градусите почти моментално падат до 80 и парното почва да духа ....... :banghead: :banghead: :banghead: Спирам колата .... пускам rest-a жега ...... не знам вече .... Радяторчето не е запушено защото то по инерция нямаше да имам абсолютно никакво парно..... :ranting: Същото е и когато съм на место заковавам 2000 изчезва парното пускам газта 850оборота има парно ..... и така 2-ра година :banghead:
Последна промяна ALFA155Ts на 27 Фев 2012, 10:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е39 бургаски кош няма и няма парно .....

Мнение от meha » 17 Фев 2012, 12:54

ако наистина си сигурен във водната помпа която си сложил,че е читава-тоест не и превърта турбинката при по-високи обороти,според проверете пак за въздушна възглавница!

При мен при спускане на Витиня при -17.5C външна темп,си държи 92C градуса,при пуснато парно на 26.5С (обичам да е топлинка) :mhihi:
Пропускате нещо дребно,убеден съм!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 12:57

meha написа:ако наистина си сигурен във водната помпа която си сложил,че е читава-тоест не и превърта турбинката при по-високи обороти,според проверете пак за въздушна възглавница!

При мен при спускане на Витиня при -17.5C външна темп,си държи 92C градуса,при пуснато парно на 26.5С (обичам да е топлинка) :mhihi:
Пропускате нещо дребно,убеден съм!

Няма братчето ми и аз обичам топлинка на -14,5 по нагорнище байрите на Варна-Бургас на 32градуса настройка на климата духаше лед! Това с помпите го премислих след смяната на 1-вата водна помпа реших че, е менте и нещо тя прави проблем и я смених с нова 190лв. дадах за 2-рата най скъпата която намерих не е от нея със сигурност. а първата беше чисто нова "Колбеншмит" с метални турбинка.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 17 Фев 2012, 13:24

според мен има нещо объркано по маркучите :lol:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 17 Фев 2012, 13:52

Виското да не ти прави проблем и да е постоянно зацепено, или да зацепва много рано?
Откачи го и виж дали температурата пада в обороти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 15:24

Да пробвал съм и със друго виско това още миналата зима го мъдрихме пробвано е не е от него.... И маркучите са си добре проверени са за пречупване течове и всичко си е както трябва ....

Според мен остават 2 варианта ... някакво запушване в главата !? :kuku: или управлението на климатроника ? сега ще поръчам и друго управление то само то остана ..... но може ли да е от него ? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 17 Фев 2012, 15:29

Виското ако ще да се върти като звяр, изправен термостат ли е няма никакви проблеми !
Колегата да си проследи просто пътя на топлата вода, когато колата е в обороти и ще установи за 10 минути къде е проблема......

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 17 Фев 2012, 15:34

Толкова ли е трудно да се вдигне капака, мотора да се повишават оборотите и да се установи при обороти Х дали има температура и циркулация през радиаторчето на парното, ако има значи проблема ти е в клапите, по специално двете централни. Има два соленоида там, сменят се и толкова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 15:50

sadex5 написа:Толкова ли е трудно да се вдигне капака, мотора да се повишават оборотите и да се установи при обороти Х дали има температура и циркулация през радиаторчето на парното, ако има значи проблема ти е в клапите, по специално двете централни. Има два соленоида там, сменят се и толкова.

Какво да ти кажа колега :kuku: :banghead: предния капак през последната 1-на година поради този проблем съм го отварял повече от шофьорската врата ...... хиляди пъти съм проверявал маркучите дали има циркулация.Когато двигателя работи на обороти парното е горещо маркучите са горещи..... Когато съм на повече от 1800 оборота явно няма циркулация парното изтива .... почва да ме навежда мисълта че, управлението на климатроника нещо прави да затваря клапаните при по високи обороти ли и аз не знам! А И да споменем и това че след 5000 оборота пак имам парно независимо дали съм на место или на някаква предавка. Някакво запушване явно има .... каквото и да е все се надявам да се реши проблема сега ще пробвам с управление за климатроника .... ще видя тук с някой колега да разменим да видим какво ще се получи... и ако не е това значи има някакво запушване някъде ... и ще чакаме да се стопли времето ... :dunno:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Фев 2012, 16:41

За проба ще ти дам моето управление на клим . ама малко ме съмнява да е от него. Сигурен ли си че е обезвъздушена както трябва ? АГУ да има , и да не е вързано както трябва - че с една 124-ка Мерц. голямо приключение видях с това парно ?
Сетих се и още нещо . с датчика да външна температура да имаш проблем ? Защо ли ?
Лятото като сменях антифриза на моята , наливам , обезвъздушавам , пускам парното на 32 * ииииии............ дръжки . Топло няма . Темп. на околната среда 30-31 градуса . Викам си - Пак нещо не съм направил като хората , ама ползвах жокер 50 х 50 % :mhihi: обяснявам всичко , човека казва остави я на сянка и пробвай пак . Оставям я до 9 ч вечерта , запалих и :shock: :shock: парно да те опече. Просто разсъждавам не задължавам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 17 Фев 2012, 19:41

Колега, а провери ли през скритите менюта колко градуса е двигателя в момента когато изчезва парното?
SteveSR
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Фев 2012, 20:23

Написал е още в първия пост.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 22:46

ivoo написа:За проба ще ти дам моето управление на клим . ама малко ме съмнява да е от него. Сигурен ли си че е обезвъздушена както трябва ? АГУ да има , и да не е вързано както трябва - че с една 124-ка Мерц. голямо приключение видях с това парно ?
Сетих се и още нещо . с датчика да външна температура да имаш проблем ? Защо ли ?
Лятото като сменях антифриза на моята , наливам , обезвъздушавам , пускам парното на 32 * ииииии............ дръжки . Топло няма . Темп. на околната среда 30-31 градуса . Викам си - Пак нещо не съм направил като хората , ама ползвах жокер 50 х 50 % :mhihi: обяснявам всичко , човека казва остави я на сянка и пробвай пак . Оставям я до 9 ч вечерта , запалих и :shock: :shock: парно да те опече. Просто разсъждавам не задължавам.

Благодаря много колега. :bowdown: Аз се разбрах с един приятел ще пробвам неговото да не те занимавам. Ние с тебе даже сме съседи ... ти си с бялото нали ? Та датчика за външна температура и той е нов .... работи си Да газово има но не е и от него бях отвързал маркучите и снадих колена..... все едно няма газово и пак същата работа ..... само управлението нещо ме съмнява и отиваме на някакво запушване което най вероятно ще си го търси новия собственик защото ще ми свършат нервичките :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Фев 2012, 22:52

А пробва ли да удариш един чук на двата клапана на маркуча за парното или направо да ги шунтираш!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Фев 2012, 22:55

mad_presley написа:А пробва ли да удариш един чук на двата клапана на маркуча за парното или направо да ги шунтираш!?
първите ги прах с чука същата работа ... и взех други втора ръка .... и пакняма промяна ....

Следваща

Назад към E39