Подгревни свещи на TDS
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- angel_peev
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS, 94-та година
Подгревни свещи на TDS
Здравейте, колеги! Моето TDS включва винаги подгревните свещи и студена, и топла. Скоро й правих ГНП-то и пали без подгрев. Казаха ми, че някъде имало поставен резистор за да лъже, че мотора е студен. Искам да го открия и да го премахна за да видя какво ще стане. Рових навсякъде където ми идваше на акъла, но не го открих. Ако някой знае къде го слагат, да пише!
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!
Re: Подгревни свещи на TDS
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... hed_parts/ На номер 8 ( намира се на главата погледни под всмукателните колектори , втория отдясно наляво ) ако му е извадена буксата пак така прави , провери добре.
- angel_peev
- Потребител
-
Мерси, колега за информацията!
Ако знаеш колко ома е тоя датчик когато колата е студена и не е палена, ми пиши! Мерси предварително!
Ако знаеш колко ома е тоя датчик когато колата е студена и не е палена, ми пиши! Мерси предварително!
При 0градуса-5800-6000ома , при 20градуса-2400-2600ома . Направи си интерполация и ще получиш при всяка температура колко трябва да е ( диаграма с една права линия е функцията изобразена на едната ос градуси на другата омове , имаш две точки и с тях чертаеш правата , после мериш кога правиш замерването на датчика колко е темп на въздуха и засичш по диаграмата колко трябва да е съпротивлението и си правиш изводи след замерването ). Тоя датчик трудно да сдаде багажа ама се случва обаче също толкоз важно е и веригата от него до компа да е читава иначе тоя датчик оригинален не еголяма сума даже се изненадах че е толкоз пара ама около 30-на лева от представителство на БМВ . Виж първо както писах предния пост дали ти е закачена буксата ( случва се често при разглобяване на други работи покрай нея нещо да се повреди я кабелче нещо заголено и т.н. ) и ако се съмняваш пък в датчика вземи си нов хубаво ще се отрази и на разхода най-малко. Иначе е най-добре да се замери откъм компа за да провриш наведнъж датчика като стойност коректно ли му се променя съпротивлението и както и връзката от него до компа има ли я въобще. Успех.
- angel_peev
- Потребител
-
Колега, ако знаеш на кои крачета на буксата на компа е тоя датчик, ми пиши да не ровя много много
. Иначе ти благодаря за инфото, много ми е полезно!

5 мнения
• Страница 1 от 1