Блокирал М43

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Блокирал М43

Мнение от slitter » 16 Фев 2012, 15:02

Колеги, блокира един м43 в движение, какво според вас може да се е преебало вътре. Колата е на един човек, който не е много по поддържката и реално маслото не е сменявано няколко години, но чак пък да блокира изведъж и да запече... Намерили сме тука един цял блок с глава за директна замяна, но пускам темата, за да събера мнения дали все пак не мислите, че може да е верига нещо, нещо друго... Но пояснявам, че двигателят не мърда грам, като я дръпнеш и пуснеш съединителя гумите отзад се влачат...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: Блокирал М43

Мнение от spower » 16 Фев 2012, 15:37

Гласувам за заварен сегмент ;) предвид дългия пропуск за смяна на масло. Маслото е загубило мазилните си свойства и от триенето без маслен клин висока температура и заварка. Отедлно и позапушени маслени магистрали... пък и що не нещо да е заклинило веригата /счупен зъб/..
Всичко е за ревизия в този случай...
ПП: Жоро пиши после какво се е оказало ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Фев 2012, 17:52

Може и някой лагер да е посинял. Имам тука едни снимки на подобно нещо, в случая причинено доколкото знам от нарушено мазане (запушена магистрала вероятно) :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 16 Фев 2012, 19:57

Предполагам и вие сте на мнение, че няма нужда да се отваря и да се ремонтира блокиралия, по-добре е директно нов... поне аз така мисля и мисля, че няма как да е нещо безобидно. Внасям и допълнителна информация - светела е червена лампа за маслото често, а именно - докато загрее, после е угасвала и не е светела. Но моторът е блокирал при несветеща лампа!!! Абе изобщо според мен е на салата тоя двигател! Тъпото е, че искат повече пари за труд за подмяна, отколкото струва самия блок с глава!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Фев 2012, 20:55

Хубаво е като оправите всичко да замерите налягането на маслото. Също така тоя датчик да се види защо е светел - може да си заминава. Възможно е нивото на маслото да е било леко ниско, оттам помпата по-трудно да е качвала достатъчно до главата (предвид течливостта на студеното масло, и затова лампата да е светела до загряване на двигателя. Иначе да - ремонта като стойност е по-скъп от самите чаркалаци, но...
Желателно е после двигателчето да се експлоатира с повече внимание към детайлите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 16 Фев 2012, 23:49

Мммммм да интересно :D този филм и аз съм го гледал лагерите са на салата с сигурност, и това ще да е проблема задължително го отворете да видите какво е станало че и на мен ми е интересно :D и някоя снимка ако може да направите в движение ще е супер
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 17 Фев 2012, 0:03

Проблемът е, че въобще не ми се занимава да го отварям, защото манипулацията ще се извършва в сервиз, а там те калкулират и за едно свалено болтче. Реално затова пуснах темата, защото исках да чуя мнения и преположения. те потвърдиха моите очаквания. Щях да го отварям ако имаше смисъл в ремонта, обаче след като няма просто не си заслужава да се дават пари ей така за спорта, иначе и на мен ми е интересно наистина какво би могло да се е случило точно. В смисъл поне ще е ясно какво се случва, као не си сменява човек маслото навреме. Ще видим, може да го пъхна в мазето и сам да го разглобя като се постопли!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 17 Фев 2012, 15:50

наистина идейно е да се отвори в мазето и би било интересно защо макар че отговора е ясен - масло. Любопитен е факта защо човека не се е усетил навреме при положение че му е светела лампата, има и такива хора. Ако датчика е заминал то очевно нее отчел, че маслото е намаляло, което според мен след употреба повече от година маслото се е е съсипало и мотора може да го е изял, датчика да е светнал защото сее скапал или маслото е било толкова на мармалад, че помпата не е могла да дигне налягане докато не загрее мотора, което вероятно е ставало бързо предвид триенето. Няма да се очудя ако моттора е прегрял при блокирането и вероятно лагерите на коляновия вал са станали на нищо. Дано човека си вземе поука от случилото се :yes:

Назад към E46