Спортни пружини е34 малко помощ
Модератор: Технически модератори
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Спортни пружини е34 малко помощ
Рязането на пружина не се препоръчва! Има много изписано във форума защо. По-добре пружини 2-ра ръка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Рязането на пружина не се препоръчва! Има много изписано във форума защо. По-добре пружини 2-ра ръка.
А какви пружини тогава ще ми препоръчате? Колата ми е Е34 525 с М20В25 мотор, ако има някакво значение.
Мога да приложа снимки колко е висока в момента и колко искам да се намали, но от сега мога да кажа, че става въпрос за около 5 см.
А другото ми питане е - има ли вариант предните пружини да се сложат отзад, а задните отпред?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ти се шегуваш нали?.... Заеби я таа работа с пружините - карай си така.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Ти се шегуваш нали?.... Заеби я таа работа с пружините - карай си така.
?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
manos написа:KPETEH написа:Ти се шегуваш нали?.... Заеби я таа работа с пружините - карай си така.
?
Не се чуди

Ей за това твое изречение се възмущава колегата:
manos написа:А другото ми питане е - има ли вариант предните пружини да се сложат отзад, а задните отпред?
Ако наистина държиш на отговор, той е не.
Поздрави,
Д

В такъв случай препоръчайте ми решение на проблема.
Възможно ли е оригиналните пружини отзад да са слегнали, а тези отпред да са като на автомобил, пригоден за условията на рали Дакар?
Трябва да се направи нещо по въпроса
Възможно ли е оригиналните пружини отзад да са слегнали, а тези отпред да са като на автомобил, пригоден за условията на рали Дакар?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
manos написа:В такъв случай препоръчайте ми решение на проблема.
Закупуваш си пружини DTS,FK или др. 40/20 и си решаваш проблема.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Благодаря за мненията колеги. Значи ще търся нещо 40/20. ФК стават ли или да търся нещо по добро от тях. Намерих ги на 185 лв комплекта.Чудя се много. Един колега ми препоръча пружини от М-тех окачване, но май трудничко ще намеря такива. Вие как мислите.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
М тех не е толкова рядко, колега. Просто не бързай, пружини излизат много и най-различни, аз също бих си позволил да дамм мнение- земи си Мтех. Ще излезнат, просто в подходящият момента трябва да си приготвил некви пари и просто да изчакаш малко.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
Колега,
първо +1 против рязането
и второ, аз лично не бих си взел окачване или пружини втора ръка, въпреки че за пружини нямало голямо значение на колко км са, все пак внимавай стоково окачване та дори Мтех си е на 20 години и на мин. 300хил., аз бих се позамислил...
FK много го плюят в форума, на мен лично не ми се струва нещо лошо да го сложиш, а при кола струваща 2 хил. да слагаш окачване за 2 хил. е абсурдно, поне според мен,
идеята е че ФК е по-нисък клас, но пак ще ти издържи няколко години, а возията не е лоша, внимавай и какво купуваш, дали ще са спортни амортисьорите или не!!
първо +1 против рязането
и второ, аз лично не бих си взел окачване или пружини втора ръка, въпреки че за пружини нямало голямо значение на колко км са, все пак внимавай стоково окачване та дори Мтех си е на 20 години и на мин. 300хил., аз бих се позамислил...
FK много го плюят в форума, на мен лично не ми се струва нещо лошо да го сложиш, а при кола струваща 2 хил. да слагаш окачване за 2 хил. е абсурдно, поне според мен,
идеята е че ФК е по-нисък клас, но пак ще ти издържи няколко години, а возията не е лоша, внимавай и какво купуваш, дали ще са спортни амортисьорите или не!!
Аз сложих Lowtec Lowering ca. 45/30 mm (front/rear) for model 518-525 Benzin на е34 м50б20 с оригиналните амортесьори. Височината е перфектна сега, но на доста места ми опира колата. Вози добре, точно на границата между комфортно и твърдо. Малко се разскърцаха вратите. Сега съм с джанти J9.5 и се събират без проблем. Ето снимки:
ПРЕДИ

СЛЕД

ПРЕДИ

СЛЕД

b0bu написа:Аз сложих Lowtec Lowering ca. 45/30 mm (front/rear) for model 518-525 Benzin на е34 м50б20 с оригиналните амортесьори. Височината е перфектна сега, но на доста места ми опира колата. Вози добре, точно на границата между комфортно и твърдо. Малко се разскърцаха вратите. Сега съм с джанти J9.5 и се събират без проблем. Ето снимки:
ПРЕДИ
Точно така стои и моята кола, колега, все едно сме се запътили за офроуд

Колко струват въпросните пружини, ако не е тайна?
Купих ги от един колега, който пътува до Германия и ги донесе от там. Не знам каква им е цената в магазина. Бяха нови и за това ги взех. Доволен съм като цяло. Вече почти година ги карам и няма проблеми. Определено с широки джанти (макар и 16-ки) и свалена ниско нещата си идват на мястото 

- StanimirZarkov
- Потребител
-
- Кара: е39 530d manual
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: прилича на М5 :)
b0bu написа:Аз сложих Lowtec Lowering ca. 45/30 mm (front/rear) for model 518-525 Benzin на е34 м50б20 с оригиналните амортесьори. Височината е перфектна сега, но на доста места ми опира колата. Вози добре, точно на границата между комфортно и твърдо. Малко се разскърцаха вратите. Сега съм с джанти J9.5 и се събират без проблем. Ето снимки:
ПРЕДИ
СЛЕД
А джантите колко цола са? 16 или 17 ?:)