Проблем с паленето на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Проблем с паленето на Е46
slitter написа:frizzante написа:darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запалиакомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак
пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк
Какаво и става ще ми каже ли някои
Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен
Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!
Oсъзнавате ли, че вероятно набутахте човека с излишни ремонти!!!??? Много мразя някой да се изказва некомпетентно и да заблуждава! Това с цъкането въобще не е никакъв стартер, ами си е чист акумулатор. Нито си четете книжките, нито четете форума, където може би в над 200 теми е описано това цъкане и непалене. Запомнете един път завинаги, че цъка ли вътре с примигване на фаровете, които през деня почти няма как да ги видиш, означава преебан/паднал акумулатор. Така е направена колата - падне ли напрежението под 11V ти сигнализира по този начин и прекъсва запалването, за да ти запази други важни системи, които са енергоемки като например АБС/АСЦ(ДСЦ) или да не се освети бега от ниско напрежение! Кво като му е нов акумулатора, тва не означава, че не може да дефектира или да има друг проблем, който да му точи акумулатора - например таралежа! Тия селяците майстори нема да го върнат и ще му напраат ремонт на здрав стартер! Недейте така...
Е да ама не. Аз си смених точно, затова акумулатора и със чисто новия бош силвър пак няколко пъти не пожела да запали. Цък цък и никой. На 5тото цък цък запали

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Проблем с паленето на Е46
slitter написа:frizzante написа:darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запалиакомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак
пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк
Какаво и става ще ми каже ли някои
Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен
Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!
Oсъзнавате ли, че вероятно набутахте човека с излишни ремонти!!!??? Много мразя някой да се изказва некомпетентно и да заблуждава!
Колега...да е писал някъде за премигане на къси? Да е писал да му свети абс/асц? Напротив, акумулатора бил нов, запалил, карал и след като угасил и искал да запали пак същото...Според това което е казал и от опита от преди няколко дни с умрелия ми акумулатор не виждам какво общо има. При мен нищо не цъкаше, асц/абс светна, във витрината на магазина отсреща видях, че примигнаха късите и това беше! Това според мен защото бях аз там! Никой не задължавам с некомпетентното си мнение а напротив опитвам се да помогна и се радвам, че има компетентни като теб за да можем да си разрешаваме проблемите взаимно и да не се заблуждаваме! Успех на колегата с паленето!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е 

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
slitter написа:Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е
Абсолютно си прав,колега и аз съм на това мнение....хубав акумулатор....и после стартер!

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Така цъка и от не добър контакт на клемите с батерията 

- darko691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp
vlado320 написа:slitter написа:Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е
Абсолютно си прав,колега и аз съм на това мнение....хубав акумулатор....и после стартер!
ще пробвам да сменя акумулатора с друг да вида дали ще запали па после ще ви пиша какво сам направил

п.с. иначе и аз сега забелязах че ми премигват светлините като завртя клуча
надявам се да е до акумулатора

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
slitter написа:Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Много е важно при покупка на акумулатор, да небъде на не повече от 6 месеца, от датата на производство.
darko691 написа:п.с. иначе и аз сега забелязах че ми премигват светлините като завртя клуча
надявам се да е до акумулатора
Eто затова говоря! Не се сърдете, че понякога съм по-остър, обаче се обезсмисля предназначението на форума, вместо да си помагаме често попадам на случаи на колеги, които са се набутали, щото са послушали някого от форума...
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Само да вметна, че при мен се оправи проблема след зареждане на акумулатора, въпроса е до кога. 

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3