BMW X5 e53 - някои грешки
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- stanchooo
- Потребител
-
- Кара: X5 E70
- Мечтае да кара: X6 E71
BMW X5 e53 - някои грешки
Здравейте,
от скоро взе да ми дава няколко грешки:
1. Check park lights - а мигачите си работят.
2. Check tale lights - а дългите си работят.
Даваше и Check brake lights - но единия стоп беше изгорял, докато при другите две грешки не е така.
Мисля, че трябва да се води на диагностика допълнително?
Относно Tyrecontrol inactive - тук доколкото знам от други теми са се изхабили батериите на датчиците за налягането на гумите
и трябва да се сменят четирите комплект. Къде може да стане това и като разходи дали си заслужава?
Поздрави,
Станислав
Даваше и Check brake lights - но единия стоп беше изгорял, докато при другите две грешки не е така.
Относно Tyrecontrol inactive - тук доколкото знам от други теми са се изхабили батериите на датчиците за налягането на гумите
и трябва да се сменят четирите комплект. Къде може да стане това и като разходи дали си заслужава?
Поздрави,
Станислав
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
Re: BMW X5 e53 - някои грешки
stanchooo написа:Здравейте,
Поздрави,
Станислав
Здравей,
Check park lights = изгорял габарит(и), а не мигач
Check tale lights сигурно имаш впредвид "tail lights" = задни светлини

А относно Tyrecontrol-а, за какъв модел БМВ иде реч?
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- stanchooo
- Потребител
-
Здравей,
уж прегледах светлините.. сега ще наблегна на тези, които си споменал
За BMW X5 e53 става дума.
уж прегледах светлините.. сега ще наблегна на тези, които си споменал

За BMW X5 e53 става дума.
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
П.С ...то в темата си пишело за модела
Сори!
Сигурен ли си, че датчиците са батерии? Доколкото знам при някои модели на БМВ принципа на работа на системата е като отразява разликата във височината на гумата спрямо останалите... Май не се изказах много ясно...

Сигурен ли си, че датчиците са батерии? Доколкото знам при някои модели на БМВ принципа на работа на системата е като отразява разликата във височината на гумата спрямо останалите... Май не се изказах много ясно...
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- stanchooo
- Потребител
-
Ами като сменям гумите - летни, зимни виждам на джантата от вътрешна страна датчици, които предполагам, че са точно за това - да следят състоянието на гумата и са обвързани с този Tyre control.
Това, което четох на други места е, че на еди колко си години им падат батериите и не могат да се сменят батериите, а целите датчици. Някои са се пробвали да ги сменят де, ама си е трудоемко мисля.
Това, което четох на други места е, че на еди колко си години им падат батериите и не могат да се сменят батериите, а целите датчици. Някои са се пробвали да ги сменят де, ама си е трудоемко мисля.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
stanchooo написа:Ами като сменям гумите - летни, зимни виждам на джантата от вътрешна страна датчици, които предполагам, че са точно за това - да следят състоянието на гумата и са обвързани с този Tyre control.
Виж светлините на номера и хубаво провери всички останали
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Gqbriel написа:stanchooo написа:Ами като сменям гумите - летни, зимни виждам на джантата от вътрешна страна датчици, които предполагам, че са точно за това - да следят състоянието на гумата и са обвързани с този Tyre control.
Виж светлините на номера и хубаво провери всички останали
...и още.., свали стоповете и огледай внимателно буксите и "леглата" на крушките.Често срещан проблем при Х5 е, че въпросните места се окисляват сериозно.В някои случаи е необходимо сериозно "стъргане" за премахване на окисленото.Като казвам "стъргане", манипулацията се извършва съвсем внимателно...както и свалянето на стопа, де.В началото проблемът започва с изписването на "check the tail lights", след малко надписът изчезва.След известно време пак се появява, като през това време стоповете си светят нормално.При мен така беше първо на единия стоп, а след време се "обади" и другия.След почистването на буксите и фасонгите, в които имаше известно окисляване, нещата се оправят.
Това всичко за съобщението "Check the tail lights", нали..

- freehitman
- Потребител
-
А аз да попитам какво точно значи "check coolent system" защото ми го изписва последните 2-3 дни и то от 20 паления примерно само сутрин когато е студено.мерси предварително
"Провери охладителната система" в буквален превод. Може да трябва да долееш, макар и да пише level, а не sistem тогава. Само мога да гадая, коя част от системата може да прави проблем, пожелавам ти да е дреболия.
- kristianstef
- Потребител
-
- Кара: E91 3.0D 2009; F25 3.0D 2012
Може ли някой да каже къде какви крушки да се слагат (като ватове).
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
Ето колега, тук си избираш модела на автомобила и си ти
http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

http://am_application.osram.info/publish/index_en.html
- kristianstef
- Потребител
-