Проблем с фаровете.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Проблем с фаровете.
Здравейте колеги, имам следния проблем с фаровете на БМВ е 39 525д 2001г. късите ми светят твърде ниско, и по този начин осветяват не повече от 8-10м пред колата, знам че се регулират автоматично чрез датчик на задните колела, но въпроса ми е не може ли по някакъв начин да се регулира този датчик за да започнат да светят по на високо? Ще съм благодаен ако някой може да ми помогне.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проблем с фаровете.
Първо си ги регулирай ръчно чрез врътките на фаровете и тогава ще се нагласят сами чрез датчиците в зависимост от натоварването
Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите и затова да са ти паднали ниско. Ако е така трябва първо да ги смениш, потърси, има теми за това!

Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите и затова да са ти паднали ниско. Ако е така трябва първо да ги смениш, потърси, има теми за това!

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Ivo_Borisov написа:Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите и затова да са ти паднали ниско. Ако е така трябва първо да ги смениш, потърси, има теми за това!
+1

Ivo_Borisov написа:Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите !
Което е почти сигурно. Ето за това става въпрос http://dox.bg/files/dw?a=238d7a7862
Или тук http://www.youtube.com/watch?v=DlOrSDvLv9Y

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Един съвет от мен, ако са държачите на рефлекторите сменяй с тези от алуминий (по скъпи), защото пластмасовите които се намират под път и над път по скоро рано отколкото късно ще се счупят пак.
Иначе реглажа се прави ръчно като разбира се е седнал един човек със подобно телосложение на шофьорската седалка, докато друг ги врътка по вертикала и хоризонтала. А вече като се натовари повече колата тогава сработват моторчетата които внасят автоматично необходимата корекция.
Иначе реглажа се прави ръчно като разбира се е седнал един човек със подобно телосложение на шофьорската седалка, докато друг ги врътка по вертикала и хоризонтала. А вече като се натовари повече колата тогава сработват моторчетата които внасят автоматично необходимата корекция.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Благодаря Ви колеги, мисля че държачите ми са здрави, просто трябва добре да се регулират фаровете от врътките.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Пробвай, може и да не ти са счупени. Като купих моята кола, фаровете светеха по същия начин много близо. Регулирах си ги и от тогава си светят нормално без да съм сменял държачите.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Отиваш в някой пункт за ГТП и си готов с реглажа, срещу смешна сума. Иначе требе да чертаеш схема на стена, да мериш, малко не вярвам да се захванеш и то точно в това време. Фарове не се регулират "на око". Особенно ксенонови като твоите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
А понеже и мойте са така т.е. изведнъж "паднаха".като запаля се вдигат мърдат и пак падат . Преди така хубаво се регулираха.. Дали е възможно да се е разкачил датчик или нещо подобно ако е минавано през дълбок сняг, преспи, коливози...особено като замръзне вечер и стават като нож.. Мисля че с колегата са ни еднакви проблемите

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
BAWARISCHE написа:А понеже и мойте са така т.е. изведнъж "паднаха".като запаля се вдигат мърдат и пак падат . Преди така хубаво се регулираха.. Дали е възможно да се е разкачил датчик или нещо подобно ако е минавано през дълбок сняг, преспи, коливози...особено като замръзне вечер и стават като нож.. Мисля че с колегата са ни еднакви проблемите
Това е или баналното - счупени държачи на рефлекторите, или моторчето за автоматична корекция при различно натоварване на колата. Това е по фара. Иначе причините може да са и другаде както казваш: датчици, модули и т.н.
10 мнения
• Страница 1 от 1