Проблем с паленето на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Проблем с паленето на Е46

Мнение от UBAH5 » 14 Фев 2012, 10:32

slitter написа:
frizzante написа:
darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запали :confused: акомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак :shock: пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк :D Какаво и става ще ми каже ли някои :) Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен :)

Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!

Oсъзнавате ли, че вероятно набутахте човека с излишни ремонти!!!??? Много мразя някой да се изказва некомпетентно и да заблуждава! Това с цъкането въобще не е никакъв стартер, ами си е чист акумулатор. Нито си четете книжките, нито четете форума, където може би в над 200 теми е описано това цъкане и непалене. Запомнете един път завинаги, че цъка ли вътре с примигване на фаровете, които през деня почти няма как да ги видиш, означава преебан/паднал акумулатор. Така е направена колата - падне ли напрежението под 11V ти сигнализира по този начин и прекъсва запалването, за да ти запази други важни системи, които са енергоемки като например АБС/АСЦ(ДСЦ) или да не се освети бега от ниско напрежение! Кво като му е нов акумулатора, тва не означава, че не може да дефектира или да има друг проблем, който да му точи акумулатора - например таралежа! Тия селяците майстори нема да го върнат и ще му напраат ремонт на здрав стартер! Недейте така...

Е да ама не. Аз си смених точно, затова акумулатора и със чисто новия бош силвър пак няколко пъти не пожела да запали. Цък цък и никой. На 5тото цък цък запали :) Алумулатора е чисто нов, алтернатора е замерен и е в норма, утечки няма. Замерих акумулатора, когато ми го направи номера и даде 12.4V. Стартовия му ток е съобразен с мотора. Веднъж ми го направи в подземен топъл паркинг, което елиминира студа като причина. Та кажи ми какъв е проблема, ако не стартер ? :)
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Проблем с паленето на Е46

Мнение от frizzante » 14 Фев 2012, 10:57

slitter написа:
frizzante написа:
darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запали :confused: акомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак :shock: пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк :D Какаво и става ще ми каже ли някои :) Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен :)

Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!

Oсъзнавате ли, че вероятно набутахте човека с излишни ремонти!!!??? Много мразя някой да се изказва некомпетентно и да заблуждава!

Колега...да е писал някъде за премигане на къси? Да е писал да му свети абс/асц? Напротив, акумулатора бил нов, запалил, карал и след като угасил и искал да запали пак същото...Според това което е казал и от опита от преди няколко дни с умрелия ми акумулатор не виждам какво общо има. При мен нищо не цъкаше, асц/абс светна, във витрината на магазина отсреща видях, че примигнаха късите и това беше! Това според мен защото бях аз там! Никой не задължавам с некомпетентното си мнение а напротив опитвам се да помогна и се радвам, че има компетентни като теб за да можем да си разрешаваме проблемите взаимно и да не се заблуждаваме! Успех на колегата с паленето!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 14 Фев 2012, 11:44

Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 14 Фев 2012, 20:02

slitter написа:Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е :bchug:

Абсолютно си прав,колега и аз съм на това мнение....хубав акумулатор....и после стартер! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 14 Фев 2012, 20:24

Така цъка и от не добър контакт на клемите с батерията ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Мнение от darko691 » 14 Фев 2012, 20:27

vlado320 написа:
slitter написа:Просто ще е тъпо, ако се окакже, че не е стартера, а е направил ремонт. После винаги се почва от акумулатора, независимо, че е нов. Статистически погледнато в 90% от цъканията се дължат на него и след тва на четки на стартера. Както и да е :bchug:

Абсолютно си прав,колега и аз съм на това мнение....хубав акумулатор....и после стартер! :yes:

ще пробвам да сменя акумулатора с друг да вида дали ще запали па после ще ви пиша какво сам направил :D :D

п.с. иначе и аз сега забелязах че ми премигват светлините като завртя клуча

надявам се да е до акумулатора :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 14 Фев 2012, 23:10

:yes: Който не го е изпитвал, не го приема, че е така. Също така продават "нови" акумулатори, които са висели по 3-4 години в магазините. И са "нови " до първия студ.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 15 Фев 2012, 17:08

Много е важно при покупка на акумулатор, да небъде на не повече от 6 месеца, от датата на производство.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 15 Фев 2012, 17:57

darko691 написа:п.с. иначе и аз сега забелязах че ми премигват светлините като завртя клуча

надявам се да е до акумулатора :)

Eто затова говоря! Не се сърдете, че понякога съм по-остър, обаче се обезсмисля предназначението на форума, вместо да си помагаме често попадам на случаи на колеги, които са се набутали, щото са послушали някого от форума...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 16 Фев 2012, 1:32

Само да вметна, че при мен се оправи проблема след зареждане на акумулатора, въпроса е до кога. :evil:

Предишна

Назад към E46