Air bag
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Air bag
Здравейте. Ползвах търсачката, но не намери проблем като моя. Светна лампа за Air bag. Веднага закачих колата да чистя грешката в един сервиз, но на следващия ден пак светнал Показва, че има проблем с Air bag към шофьорския колан. Там има ли някъде букса за да я почистя и пръсна а контактен шпрей и къде се намира, че в този сервиз ми казаха, че може проблемът да е в пиропатрона.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Air bag
И при мене е същото и ми казаха да извадя буксата,била в автомата дето влиза колана и да я почистя,ама още не съм ровил там да я търся.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
В кой автомат? Това до седалката, което закопчава колана или отстрани някъде в гредата, на която виси колана?
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
sannikolaus написа:В кой автомат? Това до седалката, което закопчава колана или отстрани някъде в гредата, на която виси колана?
Колега това може да те ориентира.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=565806
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Надявам се да не трябва и аз да сменявам букси, кабели, а да мина само с почистване с контактен спрей и чистене на грешката. Явно това е под седалката, така ли?
- S7
- старши ентусиаст
-
Абе тази жажа дето защипваш колана като си го слагаш..не я знам как се казва
някъде там тарси букса с кабели,вадиш и я почистваш например с контактен спрей.

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
100% трябва да са махнати клемите на акумулатора, нали ???
- S7
- старши ентусиаст
-
Еми майстора не ми каза да махам нищо само да разкача да почистя и да закача пак
даже не ми каза че после пак трябва да се ходи на диагностика.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
S7 написа:Еми майстора не ми каза да махам нищо само да разкача да почистя и да закача пакдаже не ми каза че после пак трябва да се ходи на диагностика.
не е нужно да се разкача клемата на акумулатора само се откача буксата на пиропатрона почиства се с контактен спрей след това трябва де се провери и буксата под седалката защото там също може да има лош контакт и ако не се оправи от това да се видят кабелите и ако и от тях не е значи остава или пиропатрона или пък централата на беговете.
Случвало ми се е да записва пиропатрон а реално той е здрав и проблема се оказа в централата явно така се бъгва че не приема пирапатрона за работещ.
П.П без диагностика няма как да се изчисти грешката в централата на бега и лапата пак ще свети.
Последна промяна oci на 15 Фев 2012, 11:42, променена общо 1 път
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
sannikolaus написа:Здравейте. Ползвах търсачката, но не намери проблем като моя. Светна лампа за Air bag. Веднага закачих колата да чистя грешката в един сервиз, но на следващия ден пак светнал Показва, че има проблем с Air bag към шофьорския колан. Там има ли някъде букса за да я почистя и пръсна а контактен шпрей и къде се намира, че в този сервиз ми казаха, че може проблемът да е в пиропатрона.![]()
Ако си местил седалката напред-назад много вероятно да се е разместила буксата под седалката, често го има този проблем. Почистват се крачетата и се постягат колкото може. с една свинска опашка стягаш буксата. И чистиш грешката.

10 мнения
• Страница 1 от 1