Проблем с фаровете.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Проблем с фаровете.

Мнение от DiMIcha84 » 11 Фев 2012, 20:21

Здравейте колеги, имам следния проблем с фаровете на БМВ е 39 525д 2001г. късите ми светят твърде ниско, и по този начин осветяват не повече от 8-10м пред колата, знам че се регулират автоматично чрез датчик на задните колела, но въпроса ми е не може ли по някакъв начин да се регулира този датчик за да започнат да светят по на високо? Ще съм благодаен ако някой може да ми помогне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем с фаровете.

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Фев 2012, 21:32

Първо си ги регулирай ръчно чрез врътките на фаровете и тогава ще се нагласят сами чрез датчиците в зависимост от натоварването :yes:
Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите и затова да са ти паднали ниско. Ако е така трябва първо да ги смениш, потърси, има теми за това!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Мнение от tazzboy » 11 Фев 2012, 21:58

Ivo_Borisov написа:Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите и затова да са ти паднали ниско. Ако е така трябва първо да ги смениш, потърси, има теми за това!

+1 :yes:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 11 Фев 2012, 23:49

Ivo_Borisov написа:Ама може да ти са счупени държачите на рефлекторите !

Което е почти сигурно. Ето за това става въпрос http://dox.bg/files/dw?a=238d7a7862
Или тук http://www.youtube.com/watch?v=DlOrSDvLv9Y
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 12 Фев 2012, 0:59

Един съвет от мен, ако са държачите на рефлекторите сменяй с тези от алуминий (по скъпи), защото пластмасовите които се намират под път и над път по скоро рано отколкото късно ще се счупят пак.

Иначе реглажа се прави ръчно като разбира се е седнал един човек със подобно телосложение на шофьорската седалка, докато друг ги врътка по вертикала и хоризонтала. А вече като се натовари повече колата тогава сработват моторчетата които внасят автоматично необходимата корекция.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 12 Фев 2012, 13:39

Благодаря Ви колеги, мисля че държачите ми са здрави, просто трябва добре да се регулират фаровете от врътките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Фев 2012, 13:44

Пробвай, може и да не ти са счупени. Като купих моята кола, фаровете светеха по същия начин много близо. Регулирах си ги и от тогава си светят нормално без да съм сменял държачите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Фев 2012, 13:31

Отиваш в някой пункт за ГТП и си готов с реглажа, срещу смешна сума. Иначе требе да чертаеш схема на стена, да мериш, малко не вярвам да се захванеш и то точно в това време. Фарове не се регулират "на око". Особенно ксенонови като твоите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 14 Фев 2012, 21:33

А понеже и мойте са така т.е. изведнъж "паднаха".като запаля се вдигат мърдат и пак падат . Преди така хубаво се регулираха.. Дали е възможно да се е разкачил датчик или нещо подобно ако е минавано през дълбок сняг, преспи, коливози...особено като замръзне вечер и стават като нож.. Мисля че с колегата са ни еднакви проблемите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 15 Фев 2012, 0:16

BAWARISCHE написа:А понеже и мойте са така т.е. изведнъж "паднаха".като запаля се вдигат мърдат и пак падат . Преди така хубаво се регулираха.. Дали е възможно да се е разкачил датчик или нещо подобно ако е минавано през дълбок сняг, преспи, коливози...особено като замръзне вечер и стават като нож.. Мисля че с колегата са ни еднакви проблемите

Това е или баналното - счупени държачи на рефлекторите, или моторчето за автоматична корекция при различно натоварване на колата. Това е по фара. Иначе причините може да са и другаде както казваш: датчици, модули и т.н.

Назад към E39