Странен проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: ше:BMW525da

Странен проблем

Мнение от naydenov76 » 13 Фев 2012, 8:50

Здравейте колеги,преди 3-4 месеца ми се появи много странно бръмчене под пода на мястото на шофьора.След появата на този шум колата не иска да се форсира както трябва и не иска да превключи на по висока предавка докато не отпусна педала на газта.Последно на магистралата не можа да вдигне повече от 170км/ч :banghead: .Колата ми е е39 525Да 2001.10 месец производство.Забелязох също така,че когато е по добре загряла леко се оправя,но не е същото вървене като преди.Също така като дам на контакт бръмченето почва и след известно време спира има ли някаква помпа под мястото на шофьора която да трябва да се смени за да се оправи този досаден проблем?Може и да е съвпадение,но този проблем се появи около месец след отключване на печката която си бачка идеално засега.В момента не съм в БГ,но скоро се прибирам и ще съм ви благодарен за някои съвет как мога да я оправя или къде в Пловдив мога да я закарам да я погледнат поне.
Мерси преварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Странен проблем

Мнение от mishoval » 13 Фев 2012, 10:50

naydenov76 написа:Здравейте колеги,преди 3-4 месеца ми се появи много странно бръмчене под пода на мястото на шофьора.След появата на този шум колата не иска да се форсира както трябва и не иска да превключи на по висока предавка докато не отпусна педала на газта.Последно на магистралата не можа да вдигне повече от 170км/ч :banghead: .Колата ми е е39 525Да 2001.10 месец производство.Забелязох също така,че когато е по добре загряла леко се оправя,но не е същото вървене като преди.Също така като дам на контакт бръмченето почва и след известно време спира има ли някаква помпа под мястото на шофьора която да трябва да се смени за да се оправи този досаден проблем?Може и да е съвпадение,но този проблем се появи около месец след отключване на печката която си бачка идеално засега.В момента не съм в БГ,но скоро се прибирам и ще съм ви благодарен за някои съвет как мога да я оправя или къде в Пловдив мога да я закарам да я погледнат поне.
Мерси преварително.

Сервиза на "Братя Бъкстон" зад Механотехникума - има голяма табела "Кастрол".Диагностика им е много в час, мисля, че се казваше Митко. Правят предимно коли от любимата марка!
Дано да е нещо дребно! Успех! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Фев 2012, 12:17

Печката е там колега, бръмчи и потупва от време на време.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Фев 2012, 12:48

помпата е там колега , навреме си забелязал симптомите , защото ще дойде момент и от 120 да не можеш да вдигнеш повече , а може и направо да си спреш и край ! Лесно се сменя , лягай отдолу и сменяй...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от naydenov76 » 13 Фев 2012, 17:56

nightdriver написа:помпата е там колега , навреме си забелязал симптомите , защото ще дойде момент и от 120 да не можеш да вдигнеш повече , а може и направо да си спреш и край ! Лесно се сменя , лягай отдолу и сменяй...

Предполагам говориш за горивна помпа или тази има някакво друго име.Като се прибера това ще ми е първата работа мерси за отговора колега.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Фев 2012, 23:53

Там е средната горивна помпа , която праща нафтата с над 3 бара към помпата за високо налягане...аз не бих тръгнал на дълъг път с тези симптоми ! Тази помпа не е много скъпа и е лесна за смяна
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от naydenov76 » 14 Фев 2012, 7:45

Мерси колега точно там като си сложа ръката от долу я усещам как бръмчи освен,че се чува ще я сменя като се прибера.

Назад към E39