Спортни пружини е34 малко помощ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Re: Спортни пружини е34 малко помощ

Мнение от georgipass » 21 Сеп 2011, 22:00

justboy написа:
BENZINO VN написа:
justboy написа:
manos написа:А снимки?

След една седмица, като излезе от бокса, че доста неща ще и се случват :mhihi:

ехееее какво ще става бе Паце :D

Наред със смяна на почти всичко по предницата... смених и аморт+пружини

Ето и обещаните снимки...

Изображение

Изображение

Изображение

Тука с един приятел ги щракнахме :)
Изображение

Снимките са правени вчера...
Ето днес какво ми се случи във Варна....
Светльо, като се засякохме днеска, отивах към КАТ да заверя двустранния протокол.

Изображение

Много добре се е получило ;) А иначе много кофти случка... това с удара... имах 1:1 почти същия от същата страна, при мен врататата беше малко повече смачкана и се наложи смяната и, абе ще се оправи не се ядосвай :yes:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 21 Сеп 2011, 22:16

Здраве да е, то карах с 20 км/ч сигурно като стана...
Задна дясна няма да може да се направи, доста е зле, незнам колко си личи от снимката.
Предна дясна е само охлузена, калника има малко за изправяне, не мисля, че ще е проблем.
Дано от гражданската на другия шофьор ми изплатят достатъчно, че не ми се дават кинти пак.
Иначе не се ядосвам, здраве да е.

За останалото, мдаа и на мен много ми харесва как изглежда сега :yes:
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 21 Сеп 2011, 22:39

Мисли за джанти че тия сериозно и малеят ;)
И при първа възможност по-ниски задни пружини че то ебаси разликата...

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 21 Сеп 2011, 23:08

Джантите са измислени отдавна, кинтите ще трябва да измисля само.
Че сега ми почва семестъра... и си таковало мамата...

Пружините отзад си ми допадат, цялостно така стойката ми допада много, може би 5 милиметра по-висока да е отпред, но и така ми харесва много.
Първоначално идеята ми беше да е по-ниска отпред... И наистина ми харесва така.

Джантите за мен са само едни...(и като цяло тая визия ми се нрави) ->

Изображение

И за 18ки се сещам за няколко брутални модела, но 18ки за нашите пътища е много, 17ки е добре, а тия са повече от добре :)
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 21 Сеп 2011, 23:19

Щом си ти харесва нямам против :bchug:

Иначе за джанти ако искаш може да пробваме да спазарим моя Борбет, че аз съм мазохист и искам 18-ки :mhihi:
Ако имаш някакъв интерес драсни едно лично ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 22 Сеп 2011, 6:03

Много добре е станала. :bowdown:
Изображение Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 22 Сеп 2011, 12:10

Браво, много добре изглежда :bowdown: :ok:

(мамицата им...) Ще я оправиш :yes:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 22 Сеп 2011, 12:53

VesoPesa написа:Щом си ти харесва нямам против :bchug:

Иначе за джанти ако искаш може да пробваме да спазарим моя Борбет, че аз съм мазохист и искам 18-ки :mhihi:
Ако имаш някакъв интерес драсни едно лично ;)

Пари имам, но са ми за джанти... поне на тоя етап трудна работа при това ще трябва да търся моментално пазар на моите...

Иначе аз така и не съм ти виждал снимки на колата, ако имаш на лесно, дай да я видя :)
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 26 Сеп 2011, 10:24

Браво Паце :yes: Аз също искам да посваля предницата,че е като рейсче в момента,обаче си мисля-аз така съдрах бронята в един бордюр в малките улички до нас,пък какво остава ако я висна още :yes: Не ти трябва повече да я сваляш според мен,не сме дорасли за виснали черва по асвалта :yes:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Е34 ///M5
Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos

Мнение от kynchev_k » 12 Фев 2012, 19:02

Здравейте колеги. Искам да се посъвервам с Вас относно окачването на петичката :help: .
Прилагам две снимки да видите как е в момента колата. Сега е със стокови амортесьори и пружини(задните доста омекнали от времето).

Иска ми се да я сваля отпред, а отзад да остане горе долу така(без да сменявам амортесьорите със спортни).
Вие какво бихте ме посъветвали да направя?Кои е оптималния вариянт за пружини 40/20, 40/35 или нещо друго?

Благодаря.

230420111311.jpg

230420111313.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Фев 2012, 20:39

40/20 и няма да имаш проблем за амортисьорите. Да знаеш, че се втвърдява возията. Не много, но трябва да го очакваш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 12 Фев 2012, 22:27

Специално към колегата- Кунчев,

един другар тука счупи пружина отпреде, в дясно. Нема пари момчето, вика ми- кво да я правя, мама му стара и т.н.,, нещо гледал, че не бива работата, личало си, че от едната страна е по-ниска, една навивка на пружината счупил, не знае как.
Та, накратко- доде оня, вдигнахме колата пред нас и му отрязах една витка на другата пружина. Да, смешно е отстрани като се гледа, но тва бе варианта да кара колата и да не стои накриво, според него. Еми-... стана си доста добре да ви кажа. Не знам с колко санта се смъкна, но си личи малко, добре изглежда, пружината не излезе от леглото си, а оня си кара колата и вика- добре е. Та, ако имаш некви пружини за хвърляне, или некой счупена, може да пробвеш първо така- да видиш дали ще ти хареса визията с два пруста надолу. На момчето му харесва, а и да си кажа и аз мнението- доста добре стои. При положение, че отзад пружините омекват с времето и "висва" малко задницата, може да се пробва първо отпред. Стои си доста добре,,,
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Потребител
Аватар

Мнение от staev10 » 13 Фев 2012, 0:22

Колега моят съвет е да не смъкваш повече от 20 отзад, за предницата спокойно 40 и повече..
Да знаеш все пак, че производителя е от огромно значение, при някои 20мм изглеждат като 40мм, при други си отговарят стойностите..
Може и въобще разлика да няма..
Аз примерно сложих 20 отзад и имах чувството, че е смъкнало 4-5см, а за отпред си трябва повече поне 40мм независимо от производителя..

Внимателно отзад, смело отпред :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М20В25

Мнение от manos » 13 Фев 2012, 8:57

pepitoooooooooo написа:Специално към колегата- Кунчев,

един другар тука счупи пружина отпреде, в дясно. Нема пари момчето, вика ми- кво да я правя, мама му стара и т.н.,, нещо гледал, че не бива работата, личало си, че от едната страна е по-ниска, една навивка на пружината счупил, не знае как.
Та, накратко- доде оня, вдигнахме колата пред нас и му отрязах една витка на другата пружина. Да, смешно е отстрани като се гледа, но тва бе варианта да кара колата и да не стои накриво, според него. Еми-... стана си доста добре да ви кажа. Не знам с колко санта се смъкна, но си личи малко, добре изглежда, пружината не излезе от леглото си, а оня си кара колата и вика- добре е. Та, ако имаш некви пружини за хвърляне, или некой счупена, може да пробвеш първо така- да видиш дали ще ти хареса визията с два пруста надолу. На момчето му харесва, а и да си кажа и аз мнението- доста добре стои. При положение, че отзад пружините омекват с времето и "висва" малко задницата, може да се пробва първо отпред. Стои си доста добре,,,

Понеже и аз имам подобен проблем да ползвам темата на колегата.

Моята също стои адски грозно вдигната отпред в момента - чак ме е срам, като я гледам. Предишната ми беше с "изхлузена" предница и много ми харесваше, а сега все едно слон ми е седнал на задния капак :mhihi:

Та въпроса ми е: ако отрежа предните пружини както при гореописания случай, рискувам ли нещо с возията? Чувал съм, че рязаните пружини са опасни, тъй като се нарушава предварително изчислената стойност, но дали е толкова фрапантно, че да стане някоя беля?

И от кой край е по-удачно да се отрежат - долния или горния?

Поздрави ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Фев 2012, 10:36

И от кой край е по-удачно да се отрежат - долния или горния?

Честно кзано, не е препоръчително да се режат. Аз отрязах една витка, но колата според мен си остана пак толко висока... Ако все пак го правиш - трябва да ги режеш отдолу, защото горе се стесняват за да легнат плътно. Лошото е, че като че ли и долу го има този ефект. Те си лягат в леглото на макферсона, но може би излизат по рано от нормалното. Поне при мен е така. Може би тежестта по този начин се концентрира в най-крайната точка на пружината, за това те съветвам , след като ги отрежеш, леко да ги запилиш за да не остава остър ръб, който да "отреже" леглото на макферсона. Иначе си карам повече от година без да съм имал проблеми, и бързо карам в завой и дрифтя, засега е ок. Зел съм некви червени в момента от едно 540и ама незнам нито ква марка са нито колко са ниски. Кат ги монтирам ще споделя...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към E34