Тресене при 1100 оборота???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Тресене при 1100 оборота???
Здравейте колеги. Та въпроса ми е от чисто любопитство а и да не е нещо сериозно. Става въпрос за 330д преди фейса когато подавам бавно газ и покачвам постепенно оборотите между 1000-1200 оборота се усеща трептене вибрации от двигателя. Като подам повече газ или е по малко от тези обороти изчезват. Появяват се само ако плавно подавам газ и премина през тези обороти или пак нарочно задържа газта точно на тези обороти. Имате ли някакви предложения от какво може да е? Дали са тампони на двигателя или нещо друго. Колата я имам вече около 2 месеца и все още я изучавам.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: Тресене при 1100 оборота???
най добре я закачи на диагностика да я видят. така както го описваш може да е от какво ли не...по-добре преди да се филмираш с разни страшни диагнози- сложи компютъра и виж какво ще излезе. ако всичко е в норми- търси хардуерно- тампони, разкачени кори, генерация и т.н.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Тампониииииии тресе ли нещо вътре из купето?То ако е нещо по двигателя ще го има и като си на свободна 

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
В купето на празен ход има вибрации но не знам до колко са нормални защото нямам база за сравнение. Но на мен ми се струват над нормалното. Колегата е прав без диагностика няма смисъл да гадаем а това за тампоните да изключа първо диагностиката и тогава ще ги гледам.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Абе тя диагностиката никога не е излишна ама щом и на свободна имаш вибрации значи тампон/и са заминали 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
LoS BanditoS написа:В купето на празен ход има вибрации но не знам до колко са нормални защото нямам база за сравнение. Но на мен ми се струват над нормалното. Колегата е прав без диагностика няма смисъл да гадаем а това за тампоните да изключа първо диагностиката и тогава ще ги гледам.
При 6-ака е трудно да хванеш тампони,поради факта,че са на вакуум и повдигат мотора,отделно 6-ака е адски добре балансиран и автоматично си вдига оборотите,като не са много добре тампоните...ако не си ги сменял като си взел колата - бягай - сменяй и си кажи - аз съм в рая

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Имам за смяна тампони по ходовата част и като ида в сервиза ще ги накарам да погледнат. Забелязал съм и че когато гася мотора се едно се тръска казаха ми че за такъв голям двигател било нормално. Но имам съмнение и аз че са тампони на двигателя.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
LoS BanditoS написа:Имам за смяна тампони по ходовата част и като ида в сервиза ще ги накарам да погледнат. Забелязал съм и че когато гася мотора се едно се тръска казаха ми че за такъв голям двигател било нормално. Но имам съмнение и аз че са тампони на двигателя.
Подобни обяснения с било нормално

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
8 мнения
• Страница 1 от 1