Клаксона млъкна.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Клаксона млъкна.
Един хубав ден още преди да стегне студа клаксона млъкна. Не стана отведнъж, а свирна след известен брой опити и после замлъкна окончателно. Колата е с чупещ стандартен 4-лъчев волан с еърбег - не е мултиволан. Къде би могъл да е проблема?
Ей, не вярвах колко е нужен класона докато не се натресох на стадо овци край едно село. Идеше ми да се покажа през прозореца и да ги благославям как си знам
Уви, форсиране и пилене на гуми не помага
Бях позабравил за този проблем поради други по-належащи за решаване, но се сетих че и него трябва да реша. Предварително благодаря.
Ей, не вярвах колко е нужен класона докато не се натресох на стадо овци край едно село. Идеше ми да се покажа през прозореца и да ги благославям как си знам

Бях позабравил за този проблем поради други по-належащи за решаване, но се сетих че и него трябва да реша. Предварително благодаря.
- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
Re: Клаксона млъкна.
Колега първо пробвай директно дали ще свирнат тромбите. Ако да, Виж дали релето на клаксона получава напрежение, при натискане на бибитката на волана, също така провери дали релето е здраво. Все някъде там ще е проблема, като може да е и лоша връзка по трасето, най вече по силовата верига на тромбата.
???!!!
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Аз имах подобен проблем с моя клаксон, когато бяха протестите за високите цени на горивата.Но при мен когато спряха да свирят, се чуваше цъкането на релето, и проблема беше в самия клаксон(те са два, и единия въобще не е работил).
След смяната и на двата(от един приятел от рено 19 което отиваше на отпадъци
, даже си взех и маркучите на капака, за чистачките
, че знаете как се пукат) всичко е наред.
Намират се отпред в левия подкалник.
След смяната и на двата(от един приятел от рено 19 което отиваше на отпадъци

Намират се отпред в левия подкалник.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
а случайно да ти свети и лампата за айрбега? щото може проблема и да ти е в лентовия кабел на волана. иначе докато отстраниш проблема се научи да свириш силно с пръсти и уста 

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
Много благодаря за информацията. Дано не се наложи някое сложно разглобяване на таблото или корите в купето.
Иначе еърбег не свети, нищо не цъка - а клаксона мълчи ли мълчи
P.S. За свиренето с уста не знам но се надявам да не се вслушам в съвета на един приятел: "Като нямаш клаксон отваряш прозореца и им почваш родата..."

Иначе еърбег не свети, нищо не цъка - а клаксона мълчи ли мълчи

P.S. За свиренето с уста не знам но се надявам да не се вслушам в съвета на един приятел: "Като нямаш клаксон отваряш прозореца и им почваш родата..."

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Така и така се е прецакал клаксона, няма ли от тез ТИР аджииските още тромби дето са с компресорче ? 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
тия клаксони два ли са , защото и аз клаксонирам от време на време , но нещо слабо ми се струва , заглушено едно такова...мислех си , защото е добре обезшумена 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
nightdriver написа:тия клаксони два ли са , защото и аз клаксонирам от време на време , но нещо слабо ми се струва , заглушено едно такова...мислех си , защото е добре обезшумена
Два са колега ,отпред в левия подкалник

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Николай К написа:nightdriver написа:тия клаксони два ли са , защото и аз клаксонирам от време на време , но нещо слабо ми се струва , заглушено едно такова...мислех си , защото е добре обезшумена
Два са колега ,отпред в левия подкалник
мерси колега , ще ги пробвам един по един

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
При мен предизсторията е както каза колегата - скоро купих колата нов внос и ми направи впечатление че клаксона докато работеше е доста тих. Знам ли може да е работил само единия и да му е дошло и на него времето.
Стара е темата но... при мен и двата мълчат . Яд ме е че не мога да свирна като имам нужда. Проверих с мултицет до клаксоните идва +12V когато натисна волана да свиря. Махнах едната тромба и съответно на буксата и свързах една сиренка от авто аларма която ми е останала от незнам си къде. Другата тромба и тя не свири но на нея и оставих буксата закачена да не клеясва. Сега вече имам модерна бибитка - сирена. Не е много добър варианта ама е някакъв все пак че по нашите мили ширини има доста хора заслужаващи подсвирване. За момента карам така от един ден и нямам ядове. Надявам се клаксона не е към някой модул и променения товар в момента да го изгори?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Минава през реле, така че няма проблем.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
Прави ми впечатление освен че е тих клаксона млъква като е по-студено - основно зимата докато позагрее колата?! Какво е обяснението за тази тенденция...
popov_chris написа:Прави ми впечатление освен че е тих клаксона млъква като е по-студено - основно зимата докато позагрее колата?! Какво е обяснението за тази тенденция...
Еми и на него му е студено.
14 мнения
• Страница 1 от 1