проблем с бензиновата помпа не вклиучва
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- qn4eto_928
- Потребител
-
- Мечтае да кара: m5 e34
проблем с бензиновата помпа не вклиучва
колеги имам проблем с бензиновата помпа не се вклиучва като изкарах буксата от помпата и я замерих няма никакъв ток на буксата проверих бушоните и релетата са здрави някои имал ли е така проблем и какво може да му е
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- qn4eto_928
- Потребител
-
Re: проблем с бензиновата помпа не вклиучва
Е щом няма ток до помпата, провери пак релето при бушоните. Лятото и на мене ми се прецака, и един ден се правих аз на реле с мостов кабел 

- qn4eto_928
- Потребител
-
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
бензиновата помпа е на импулс когато дадеш контакт работи около 2-3 секунди да нагнети и спира след като завъртиш ключа на стартер започва да върти постоянно....на контакт няма как да разбереш дали има ток до нея
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:бензиновата помпа е на импулс когато дадеш контакт работи около 2-3 секунди да нагнети и спира след като завъртиш ключа на стартер започва да върти постоянно....на контакт няма как да разбереш дали има ток до нея
И то го прави на студен мотор това

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
и на загрял го прави просто на контакт помпата не работи защото няма смисъл да върти постоянно
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- qn4eto_928
- Потребител
-
добре де нали кат дам на контакт трябва да нагнети и до помпата трябва да има ток тогава аз ще сменя помпата и ще го пробвам мерси за съвета
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз го имах същия проблем.Кабела до помпата минава от релетата които са до ЕКУ то и отива под блока с предпазителите.Там се комутира и става почти непроследим.Първо си провери релето дали подава ток назад към помпата и то не само плюса а и минуса.После предпазителя и ако са здрави търси проблем в кабела до помпата.Помпата лесно можеш да провериш дали работи като и подадеш напрежение директно на розетката.Филма със смяната не е много лесен така че преди да си сигурен че е помпа не си създавай грижи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Е как да не е лесна смяната на помпата точно за 15 мин е сменена. Към автора аз имах подобен проблем на мен ми изчезна фазата на помпата. В случая до буксата под седалката не дава фаза и търсих ли търсих проблема. Така и не открих защо я прави тази мизерия и си прекарах нов кабел и сега си работи. Не казвам че това е решението но аз така постъпих в случая. Ако имаш имобилайзер го провери и него да не ти прави мизерии той самия. Аз моя скоро го махнах и сега като се стопли ще видя дали се е появил плюса или не. Ако откриеш проблема пиши какъв е точно...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Kregec написа:Е как да не е лесна смяната на помпата точно за 15 мин е сменена. Към автора аз имах подобен проблем на мен ми изчезна фазата на помпата. В случая до буксата под седалката не дава фаза и търсих ли търсих проблема. Така и не открих защо я прави тази мизерия и си прекарах нов кабел и сега си работи. Не казвам че това е решението но аз така постъпих в случая. Ако имаш имобилайзер го провери и него да не ти прави мизерии той самия. Аз моя скоро го махнах и сега като се стопли ще видя дали се е появил плюса или не. Ако откриеш проблема пиши какъв е точно...
Не се казва фаза, а захранване или просто +12В

Просто "фаза" е тотално различно понятие.

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
cod-cdbp написа:Kregec написа:Е как да не е лесна смяната на помпата точно за 15 мин е сменена. Към автора аз имах подобен проблем на мен ми изчезна фазата на помпата. В случая до буксата под седалката не дава фаза и търсих ли търсих проблема. Така и не открих защо я прави тази мизерия и си прекарах нов кабел и сега си работи. Не казвам че това е решението но аз така постъпих в случая. Ако имаш имобилайзер го провери и него да не ти прави мизерии той самия. Аз моя скоро го махнах и сега като се стопли ще видя дали се е появил плюса или не. Ако откриеш проблема пиши какъв е точно...
Не се казва фаза, а захранване или просто +12В![]()
Просто "фаза" е тотално различно понятие.
Добре извинявам се не е фаза а (+)...

13 мнения
• Страница 1 от 1