Газов Инжекцион
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Газов Инжекцион
Първо се извинявам, че пускам тема, която може би я има много пъти тук, но искам да получа малко по - актуална информация за ГИ. С тези цени на горивата, мисля че ще е полезна за всички!
Става въпрос за двигател M54Б22. Искам да му сложа ГИ, но вече тотално се обърках от хилядите теми и мнения. Моля някой да сподели от личен опит какви са + и - на ГИ, колко му е излязло и доволен ли е. От Пловдив съм, ще се радвам ако някой има препоръки за майстор тук.
Става въпрос за двигател M54Б22. Искам да му сложа ГИ, но вече тотално се обърках от хилядите теми и мнения. Моля някой да сподели от личен опит какви са + и - на ГИ, колко му е излязло и доволен ли е. От Пловдив съм, ще се радвам ако някой има препоръки за майстор тук.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Газов Инжекцион
Пиши едно лично на колегата nikolae - той е с ГИ на М54Б22 

Si non confectus, non reficiat.
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
Писал съм му, но ще е хубаво да чуя и други мнения, ако има още хора на газ.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i

Просто използвай търсачката прочети. Има писано мнооооого най-вече за плюсове и минуси. Според мен това ще е поредната тема в която ще се спори "как може на БМВ да слагаш газ" и подобни неща.
и да не съм чак толкова офф - аз лично изобщо не съм се интересувал от мнението на хората просто седнах с един бял лист и като дръпнах чертата на следващиа ден е сложих това е...
п.с Само ще кажа че ако е направена както трябва никакви проблеми няма да имаш. Сипваш до горе и караш.
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
Слагай смело без да се влияеш от хорското мнение,масово се карат 10+ годишни коли на по 200-300 хиляди км с гуми и части втора ръка,а когато стане въпрос за газ...коментарите са : "ти луд ли си,как ще слагаш на БМВ газ",все едно си купил чисто ново М5!!Както каза колегата горе,много е важно как и кой ще монтира уредбата.За вървянето не знам дали ще има разлика при този мотор,разликата при 30-ката не е голяма,миризма в купето няма!Препоръчвам ти да разгледаш това - http://www.flashlube.com/eu/component/c ... cle/8.html ,една туба от 5л. стига за 40-50 хил. км.
колега, пълно е с теми за газов инжекцион
ето една например viewtopic.php?f=34&t=258300
препоръчвам ти още една viewtopic.php?f=34&t=276404
ето една например viewtopic.php?f=34&t=258300

препоръчвам ти още една viewtopic.php?f=34&t=276404
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
Някой може ли да ми предложи майстор в Пловдив?
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, нужно ли е всеки да отваря нова тема. При положение, че е писано достатъчно много и можеш да използваш тези теми.
Не си ми писал :-))
Накратко, понеже наистина много се изписа.
Подбери много внимателно майстора. Лично при мене имаше нужда от доста пипане
и се радвам, че софтуера позволява финна настройка.
Като цяло можеш да си купиш комплект на брц - с голям изпарител до 2800 кубика, двойна мембрана
рейка, дюзи, комп под 500лв чисто нов с гаранция . Тръба + бутилка тип резервна гума ~ 150лв.
и евентуално някой за 100-200лв. да я монтира.
Пак те съветвам много внимателно избери къде ще я слагаш.
Успех !
Накратко, понеже наистина много се изписа.
Подбери много внимателно майстора. Лично при мене имаше нужда от доста пипане
и се радвам, че софтуера позволява финна настройка.
Като цяло можеш да си купиш комплект на брц - с голям изпарител до 2800 кубика, двойна мембрана
рейка, дюзи, комп под 500лв чисто нов с гаранция . Тръба + бутилка тип резервна гума ~ 150лв.
и евентуално някой за 100-200лв. да я монтира.
Пак те съветвам много внимателно избери къде ще я слагаш.
Успех !
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
Аз съм с М43 1998 и газово на Lovato, за 30к км имах проблем с филтрите и 2-та ги смених на около 20к км. Слабост при това гозово е температурният датчик и датчика за налягане. Температурният може да се излъже с резистор, но ми гръмна и другият затова се наложи смяната му (беше в гаранция). От сервиза ми казаха, че ловато са купени вече и се използват от части на ренцо (може и да бъркам). Причината за изгарянето му определяме от това че се намира точно над двигателя и е в контакт с него и температурата от двигателя му разказва играта, при подмяната му го изведохме до резервоара за чистачките за да е по далече от двигателя, досега съм нямал проблеми (около 8к км). Всеки сам си решава. Аз лично изминавам доста километри и имам полза от газово.
Забравих да споделя че при ниските температури (-10 градуса) при по рязко подаване на газ-ускоряване, системата превключваше на бензин и не искаше да се върне на газ докато не загася колата. Това беше само при много ниските температури
Забравих да споделя че при ниските температури (-10 градуса) при по рязко подаване на газ-ускоряване, системата превключваше на бензин и не искаше да се върне на газ докато не загася колата. Това беше само при много ниските температури

- Smok
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i, Е91 320d
- Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d
meraklia_pz, смени бензиностанцията! Вече разреждат и газта както и бензина... Аз съм с ГИ Ловато и съм много довлен! Сега карам на половина зимата с 30лв минавам към 200-220км в София. Лятото се надявам да са повечко км.... А на бензин ми е към 50лв за 200км... Доста по-ефтино излиза! За 6 месеца си избих ГИ който беше 900лв. 318i 2001г.
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
11 мнения
• Страница 1 от 1