Здравейте, BMW 520 E39 :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте, BMW 520 E39 :)
Здравейте,от днес съм в клуба,та реших да се регна и във форума,да задавам въпроси тук,а и да чета и да се информирам.На 18 съм от Каварна и от няколко часа собственик на горепосочения баварец. 
Малко снимки:

Uploaded with ImageShack.us

И разбира се имам и един въпрос,нещо което забелязах,когато я прибрах в гаража,когато я изгася от таблото се чува много тих механичен звук,като работа на някакво моторче или нещо подобно,стоях 5-6 мин,но не спря да се чува и я оставих така,може ли да има някакъв проблем и да свърши акумулатора или нещо такова ? До сега не съм карал лека кола въобще камоли BMW,карах джип и съм свикнал на съвсем друг тип возене,така че нищо не разбирам общо взето.Бих се радвал на всякакви съвети и препоръки!
Поздрави !

Малко снимки:

И разбира се имам и един въпрос,нещо което забелязах,когато я прибрах в гаража,когато я изгася от таблото се чува много тих механичен звук,като работа на някакво моторче или нещо подобно,стоях 5-6 мин,но не спря да се чува и я оставих така,може ли да има някакъв проблем и да свърши акумулатора или нещо такова ? До сега не съм карал лека кола въобще камоли BMW,карах джип и съм свикнал на съвсем друг тип возене,така че нищо не разбирам общо взето.Бих се радвал на всякакви съвети и препоръки!
Поздрави !

Re: Здравейте, BMW 520 E39 :)
Здравей,да ти е честита!
Като гледам колко малко екстрички има,ще си имаш занимание занапред какво да правиш
Относно "жуженето"което чуваш е нормално и е от управлението на климатроника,по-точно вентилаторчето му!След 16-тата мин спира,като закл колата
Ползвай търсачката,прочети темите в раздел Е39 и ще добиеш много представа за модела и неща които не са ти ясни!
Поздрави и умната с управлението на колата
Като гледам колко малко екстрички има,ще си имаш занимание занапред какво да правиш

Относно "жуженето"което чуваш е нормално и е от управлението на климатроника,по-точно вентилаторчето му!След 16-тата мин спира,като закл колата

Ползвай търсачката,прочети темите в раздел Е39 и ще добиеш много представа за модела и неща които не са ти ясни!

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
meha написа:Здравей,да ти е честита!
Като гледам колко малко екстрички има,ще си имаш занимание занапред какво да правиш![]()
Относно "жуженето"което чуваш е нормално и е от управлението на климатроника,по-точно вентилаторчето му!След 16-тата мин спира,като закл колата....

Честита придобивка колега. Колата от тези снимки които си качил ми харесва. Изглежда запазена. Като за начало слагай газ. инжекцион да ти е мир на джоба

meha написа:Здравей,да ти е честита!
Като гледам колко малко екстрички има,ще си имаш занимание занапред какво да правиш![]()
Относно "жуженето"което чуваш е нормално и е от управлението на климатроника,по-точно вентилаторчето му!След 16-тата мин спира,като закл колата![]()
Благодаря,успокои ме...ами ще внимавам,в момента е прибран в гаража,защото зимните условия не са много подходящи,има какво да се прави по него,но за толкова годишна кола предполагам,че е нормално.

kalingk написа:Остава и снимките да са от няколко часа....
Хехе,снимките са от човека,от които го купих,много е лошо времето и не съм направил мои снимки още,когато направя ще кача!
Сега ще почета,но ако има нещо,което не разбирам ще питам.
Поздрави!

Какви са нормалните обороти на този мотор в покой?
Като я запаля студена,отива на около 1000 оборота,но после намалява и работи вече на 700-800,усеща се и съвсем леко притрисане,какъв може да е проблема,ако има такъв,когато загрее притрисане няма и такова не се усеща,когато се движиш.
Благодаря!
Като я запаля студена,отива на около 1000 оборота,но после намалява и работи вече на 700-800,усеща се и съвсем леко притрисане,какъв може да е проблема,ако има такъв,когато загрее притрисане няма и такова не се усеща,когато се движиш.
Благодаря!
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Първо честито за придобивката! Както гледам те е хванала болеста на новозакупилия
- наостряш уши за всяко смущаващо шумене, вибрацийка и т.н. за което няма лошо. По добре сега октколкото неприятни изненади при първия по-дълъг път. И споко, всеки е боледувал от таз болест, но това е здрава машина, често пъти повече отколкото собственика си мисли.
Ако става въпрос за постоянни вибрации на място идвайки някакси отпред може да се окаже баналното - тампон на двигателя.

Ако става въпрос за постоянни вибрации на място идвайки някакси отпред може да се окаже баналното - тампон на двигателя.
Отново по същия проблем,днес я палих,работи нормално на около 800 оборота,но при форсиране до 2500 оборота,когато пуснеш газта оборотите падат и гасне...
Какъв може да е проблема? Идея си нямам какво да правя
. Предварително благодаря !

Здравейте,отново за същия проблем,като запаля колата и пусна газта си работи на обороти около 800 като леко притриса от време на време,но при форсаж на двигателя до около 2500 оборота и пускане на газта,оборотите падат и колата гасне...
Не знам какво да правя,ако ми дадете някакъв съвет или идея от какво може да е,ще съм много благодарен...
Поздрави!

Поздрави!

- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Здравей,
Честито за придобивката първо. Много ми харесва, че няма обозначителни табели отзад. За това, че изгасва, може да е от филтри. Особено ако колата идва от Италия. Ако не си го направил още, сменяй наред - въздушен, горивен, маслен, масло сложи каквото е предписано от производителя, и не слушай теории от рода на "Ама тя еди колко си годишна кола, трябва и по-гъсто масло". Свещите също смени. И е добре да я заведеш на една диагностика, за да видиш има ли някакви записани грешки и какво да очакваш. Пожелавам ти хиляди безаварийни километри!
Честито за придобивката първо. Много ми харесва, че няма обозначителни табели отзад. За това, че изгасва, може да е от филтри. Особено ако колата идва от Италия. Ако не си го направил още, сменяй наред - въздушен, горивен, маслен, масло сложи каквото е предписано от производителя, и не слушай теории от рода на "Ама тя еди колко си годишна кола, трябва и по-гъсто масло". Свещите също смени. И е добре да я заведеш на една диагностика, за да видиш има ли някакви записани грешки и какво да очакваш. Пожелавам ти хиляди безаварийни километри!
mrhunday написа: Не знам какво да правя,ако ми дадете някакъв съвет или идея от какво може да е,ще съм много благодарен...
Съвет - диагностика
Идея - датчика на коляновият вал например

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
mrhunday написа:Здравейте,отново за същия проблем,като запаля колата и пусна газта си работи на обороти около 800 като леко притриса от време на време,но при форсаж на двигателя до около 2500 оборота и пускане на газта,оборотите падат и колата гасне...Не знам какво да правя,ако ми дадете някакъв съвет или идея от какво може да е,ще съм много благодарен...
Поздрави!
Колега, първо да ти е честита колицата и много безаварийни. Един съвет от мен - стане ли нещо по тази кола, в смисъл електроника,
прекъсване, неравномерна работа на ДВГ, първо една диагностика на машината, ако не излезе нищо - търсачката на форума и после питай. Тук има, меко казано, Богове относно БМВ.

Не искам много, искам всичко!
Благодаря ви колеги за отговорите,ще сменя филтри и свещи и ще видим дали ще се оправи,а за диагностика ще отида във Варна да ми направят.Дано да са безаварийни
.

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
колега смени и филтър картерни газове че с тия симптоми. А за диагностиката в Добрич си имаме един от боговете във форума но ти си знаеш успех 

Хм,много странно но проблема се оправи,тези симптоми бяха на място в гаража,днес я запалих да я изкарам малко,един метър напред я мръднах и всичко се оправи,ни прекъсва,ни гасне вече...
Явно нещо е бил замръзнало,по друг начин не си обяснявам защо е правила така...

Явно нещо е бил замръзнало,по друг начин не си обяснявам защо е правила така...

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2