Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат

Мнение от BadAngel » 07 Фев 2012, 21:41

Daz написа:Пф направо незнам... Друго решение освен гараж и то гаража да е с аларма май няма... То да те е страх да излезеш и да си оставиш колата някъде за час... Ебаси държавата..... Излизаш да свършиш някоя работа, оставяш си колата мислиш я постоянно и като си свършиш работата връщаш се до колата (ако още е там) палиш и право пак в гаража...... Направо нямам думи.. Трепериш дали като паркираш колата после ще си я намериш пак там.. дали ще ти изплатят кражбата(ако има такава).. Пълен ужас е! Докато няма сериозна промяна така ще е май..

за да си спокоен има едно правило

не ти трябва кола, която по стойност надвишава 1/3 от годишния ти доход

ако печелиш по 50 бона.. ти трябва кола за 20

ако караш кола за 150 бона.. ще си имаш достатъчно други неща за пазене и няма да ти се натрапва толкова грижата за Х5-цата
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Daz » 07 Фев 2012, 22:02

BadAngel написа:за да си спокоен има едно правило

ако караш кола за 150 бона.. ще си имаш достатъчно други неща за пазене и няма да ти се натрапва толкова грижата за Х5-цата

Тук въобще не става въпрос за доходи, пари и така нататък. Ако предположим, че дори и да си вадиш доста пари.. ако ти откраднат Х5-цата примерно няма да ти трепне ни най-малко ли? За да си позволим такива коли в този форум.. предполагам най-малкото всеки си има достатъчно пари, за да си е преценил, че може да си позволи този автомобил, но ще ми кажеш, че недай си Боже, му откраднат колата няма да му пука така ли?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Фев 2012, 22:05

Daz написа:
BadAngel написа:за да си спокоен има едно правило

Тук въобще не става въпрос за доходи, пари и така нататък. Ако предположим, че дори и да си вадиш доста пари.. ако ти откраднат Х5-цата примерно няма да ти трепне ни най-малко ли? За да си позволим такива коли в този форум.. предполагам най-малкото всеки си има достатъчно пари, за да си е преценил, че може да си позволи този автомобил, но ще ми кажеш, че недай си Боже му откраднат колата няма да му пука така ли?

не, не ме разбра..

когато колата ти е адекватен отговор на доходите, просто няма да живееш в страх, че някой би ти я откраднал

иначе.. каквото и да ти откраднат е съвсем нормално да ти се накриви калпака, това е посегателство срещу личността
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Daz » 07 Фев 2012, 22:12

От части си прав, но всеки малко или много се е трудил за тези пари(ако са честни, разбира се!) и като знае колко се е трудил и как ги е изкарвал не може с лека ръка да прежали, че са му откраднали не евтина кола. И още повече, че като знаеш, че и застрахователите може да не си мръднат пръста за тебе.. тогава вече става страшното.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 08 Фев 2012, 10:06

На мен не ми се е случвало, но разправията и бюрокрацията при кражба на кола била много голяма. А пък застрахователите със сигурност не плащат пълната сума на застраховката, така че си вътре с парите. Не всеки може да извади за нова кола, докато не са му платили старата, камо ли за БМВ, което пак може да бъде откраднато :mhihi:

Моята като опитаха да я вземат, ми създадоха доста работа, понеже нова ключалка се чака 2 седмици от Германия, а имаше и други щети. А от Камор естествено не я оправиха като хората. Така че опитът за кражба също създава главоболия.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар

Мнение от m_velizarova » 08 Фев 2012, 14:19

Аз мога да ти кажа каква е бюрокрацията... Ходиш поне 7-8 пъти до районното да даваш показания, плащаш таксички, издирваш под дърво и камък дознателя и се молиш да ти напише служебната бележка. Междувременно застрахователите те разпитват като най-големия престъпник. Трябва да им подготвиш и предадеш документацията едва ли не от излизането на колата от завода. Искаха ни договора за покупка на първия собственик! Е откъде да го намеря???? Прибират ти всички документи на колата. Талони, полици и тн. Правиш пълномощно за да си прехвърлят застрахователите колата в случай, че я намерят. Молиш се да не ти забавят писмото от прокуратурата 6 месеца. Всичко това ти струва пари, нерви и време. Според общите условия на договора, както е постнато по-нагоре, трябва до 15 дни, след като предадеш документите да се изплати щетата. НОООО тук идва моментът, в който може да те изненадат с някоя врътчица. Както на нас са ни написали сервизен ключ, който никога не сме имали. Следва търсене на адвокат. Заплащане на адвокатски хонорари, съдебни такси и тн. Остава само да се молим да не ни стига до главата подобно изживяване!

Искам да предупреда всички внимателно да си четат полиците! Ние застраховахме двете си коли едновременно. На аудито имаше снимка на ключовете, а на Х5 снимка няма и имаме дописан сервизен ключ. Това им е основание да не ни изплатят щетата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Daz » 08 Фев 2012, 22:46

m_velizarova написа:Искам да предупреда всички внимателно да си четат полиците! Ние застраховахме двете си коли едновременно. На аудито имаше снимка на ключовете, а на Х5 снимка няма и имаме дописан сервизен ключ. Това им е основание да не ни изплатят щетата.

Ето точно за това аз след всяко нещо, което донаправях, след като взех колата, ходих при застрахователя да го снимат как е направено, за да няма после тън мън.. Трябваше да си извадя един ключ и застрахователя каза после като го направиш ела да го снимаме и него. И в момента са снимани всички ключове. Капачките на пръскачките на фаровете ги нямше и той каза като ги сложиш ела пак, за да ги снимаме. Снимана е с двата вида джанти (летни и зимни) и всичко ново, което се прави по колата (по външния й вид разбира се) се снима наново. Но както казваш - винаги може да си допишат нещо измислено и после да се хванат за това... Въпрос на добра воля е да не се заядат.. Така става в България за жалост
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 09 Фев 2012, 13:19

Ето ви и два еднотипни отказа да се изплатят обезщетения по щети, от булинс и дзи:
... не се покриват когато са в резултат на повреда поради износване, стареене, умора на материалите, скрит дефект и др. на агрегат, възел или детайл на МПС, вследствие на което е настъпило застрахователното събитие.

И двата случая щетите са след попадане в дупка. В единия случай имах спукана възглавница на Х5-цата а в другия счупена предна пружина и изкривено стебло на амортесьора на Е-класата.
За кво ли си плащаме тия застраховки...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 09 Фев 2012, 18:27

колеги всички си пишем как сме пострадали от застрахователите,а дали някой е завел дело и да го е спечелил досега?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 01 Мар 2012, 12:20

най-после колеги получих и аз отговор от застрахователите за щетата:няма основание за плащане.въпроса е принципен и тръгвам по дългия път на правдата макар и сумата да е малка почти 4000лв.пишете някой след отказ какво е предприел и после е получил парите си.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 01 Мар 2012, 12:41

А каква е случката при теб, защо отказват обезщетение и за коя компания става дума?
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 01 Мар 2012, 14:24

на 18.01.12 минах през необозначен измислен асфалтов полицай и гръмнах предните възглавници на окачването.на 20.02.12 получих отказ от ЛЕФ ИНС.всичко съм изпълнил;протокол от кат,вноски внесох,извиках тяхна моб. група,огледи правиха, всичко и накрая ми показаха среден пръст.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 01 Мар 2012, 22:35

bituv написа:колеги всички си пишем как сме пострадали от застрахователите,а дали някой е завел дело и да го е спечелил досега?

Един познат заведе и спечели, Само че малката подробност е, че спечели след 5години. Е, наистина, платиха му с лихвите, но 5 години са си 5 години....
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 01 Мар 2012, 22:44

bituv написа:на 18.01.12 минах през необозначен измислен асфалтов полицай и гръмнах предните възглавници на окачването.на 20.02.12 получих отказ от ЛЕФ ИНС.всичко съм изпълнил;протокол от кат,вноски внесох,извиках тяхна моб. група,огледи правиха, всичко и накрая ми показаха среден пръст.

По принцип тук идва момента в който агентът ти трябва "да направи" нещо. Нали за това се застраховаш при него, да гони и твоя интерес, не само да взима пари за едното писане на полицата(което и само може да го направиш). Ако е добър застаховател, би трябвало, по един или друг начин, да направи нещо.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

Потребител
Аватар

Мнение от J.Cvetkov » 02 Мар 2012, 10:05

Ето и моят пресен случай.Писах вече в темата за откраднатите части от нашите коли, но видях че тук сте заченали темата застрахователи та реших да ви драсна някой ред дано не ви отегча.
Та значи на 24 сутринта съпругата ми излиза с детето да го кара на училище.Слизайки на паркинга забелязва, че Х3-та е със счупено стъкло на лявата врата, откъртена броня и липсващи фарове.По земята имаше разхвърлян цял работен комплект / шайби, щипки, винтове и т.н./.Естествено звъня веднага на полицията и на застрахователя.Дойде така наречената мобилна група и започна огледа.Ясно се виждаше как кабелите на фаровете са изрязани, счупени са щипки, общо взето там където стоят фаровете всичко поломено, явно защото "юнаците" са имали затруднение при свалянето и са ми нанесли по-голяма щета , отколкото е стойността на 2 фара, но както и да е.Застрахователя снима, ние писахме 1 час разни щуротии и се приключи.След това оглед от полицията, снимки и т.н. Колата има застрахователна стойност 30 000лв. и от Армеец ми предложиха техен сервиз да я направят.Съгласих се защото не ми се занимаваше по експертна оценка да ми плащат, а аз да търся сервиз и реших да им се доверя.Откарах колата в техен сервиз и започна чакането. След няколко дни отивам да си взема възложителното писмо и какво беше моето учудване, когота видях че с големи черни и удебелени букви пише "ЛИПСВАЩИТЕ ФАРОВЕ НЕ СЕ ПОКРИВАТ ПО ВЪЗЛАГАТЕЛНОТО ПИСМО" А така ново 20!!!!Поинтересувах се защо не искат да ми заплатят фаровете , и ми отговориха че такава е практиката да не плащат фарове, огледала защото имало презупция, че може и аз да съм си ги свалил.Попитах ги ако аз ще си ги свалям, дали ще си отрежа непоправимо кабелите за ксенона, и дали така ще изпочупя цялата предна маска на колата за 2 фара, а те ми вдигат рамене.От цялата щета ще покрият едно стъкло, няккаво уплътнение, и една декоративна лайсна на вратата, където ясно се вижда къде е напъвано с отверка да се спука стъклото.От МВР ми изаддоха бележка с който удостоверяват, че в дестъвтиленсот има извършено престъпление по смисъла на чл.195, ал.1, т.3, вр.чл.1941 ал.1 от НК, но явно застрахователя стои над закона, защото изобщо не взеха предвид мнението на Държавната институция МВР.Тънко ми беше намекнато, че такива бележки се вадли по "втория начин", тогава аз ги питам след като е така, защо ми я искате в комплекта документи и защо ,след като не признавате мнението на полицията изобщо ги викам, да ми правят оглед, после да се разкарвам, и така и не получих смислен отговор. По тази логика им казах че също може да ми искат бележки от ХЕИ, ДВСК, Пожарната и ред други държавни институции, за да си окомплектоват документите.Сега чакам втори оглед / незнам защо/, като още при първия ясно се виждаха изпочупените елементи, отрязаните кабели, но да видим какво ще кажат големите мозъци.Говорих с познат който работи ве дна застрахователан компания и той ми каза така - Братле единствения шанс ти е Комисиято по финансов надзор и съда.Малко е тромава процедурата, но при положение ,че имаш взлом и всички документи са ти изрядни, завеждай дело в съда имаш голям шанс да го спечелиш и тогава ще ти изплатят. И понеже щом така ще пороцедираме, ще заведа дело но не само заради фаровете ами и за пропуснати ползи, тъй като автомобила е служебен и жена ми губи пари всеки ден от това, че не разполага с мен.
Това е от мен, за всяко развитие по случая ще ви пиша.Та това са ЗД "Армеец", но предполагам и всички други застрахователи, ако някой знае компания която да плаща такива откраданти части от колите да ми пише веднага се махам и отивам там.

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6