Проблем с паленето на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Проблем с паленето на Е46

Мнение от koleto_78 » 09 Фев 2012, 0:26

bmw-maximilian написа:Да колега това го видях,обаче има и друг номер където цената е 153 лева,а пък вече на няколко места видях колеги да пишат за това реле на Beru 135 лева...

Добър вариант е.Скачай.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 09 Фев 2012, 0:33

koleto_78 написа:
bmw-maximilian написа:Да колега това го видях,обаче има и друг номер където цената е 153 лева,а пък вече на няколко места видях колеги да пишат за това реле на Beru 135 лева...

Добър вариант е.Скачай.

Това за 153 го дават ENDED в realoem. В Дару пише, че няма наличност. Аз бих взел Beru-то, едва ли е лошо, а е доста по-евтино. Навремето не знаех че има такъв вариант :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Мнение от darko691 » 09 Фев 2012, 12:56

Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запали :confused: акомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак :shock: пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк :D Какаво и става ще ми каже ли някои :) Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 09 Фев 2012, 13:04

darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запали :confused: акомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак :shock: пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк :D Какаво и става ще ми каже ли някои :) Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен :)

Може да е стартер.
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Проблем с паленето на Е46

Мнение от frizzante » 09 Фев 2012, 13:08

darko691 написа:Здравейте колеги. Аз имам Е46 318i 2000год. Денс се качвам в колата,и колата не иска да пали завртвам клуча и само се чува някакав звук цк цк цк се едно че не иска да заврти да запали :confused: акомулатора си е нов и не мисля че е од него. Пробвах бутнах я малко и запали покарах я малко, спрях исгасих я да пробвам дали ще пали и пак :shock: пак завртвам клуча и ми прави само цк цк цк :D Какаво и става ще ми каже ли някои :) Дай по-брзо да я оправя че без кола сам като болен :)

Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Мнение от darko691 » 09 Фев 2012, 13:45

frizzante написа:

Описваш признаци за заминал стартер! Без сервиз няма да минеш, но не е нищо сложно и сериозно!

Дай някои DIY да вида как се сваля стартера :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 09 Фев 2012, 14:38

По повод изгорелите свещи - именно заради това се сменя и реле и свещите... да знаеш че си направил нещатата като хора! Още повече на коли по и около 10год и безброй километри :yes:
Сега отново колектори , долу, играчка разправия...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Проблем с паленето на Е46

Мнение от RaHzElChO » 10 Фев 2012, 0:12

xerial написа:По повод изгорелите свещи - именно заради това се сменя и реле и свещите... да знаеш че си направил нещатата като хора! Още повече на коли по и около 10год и безброй километри :yes:
Сега отново колектори , долу, играчка разправия...

Подкрепям на 100%, аз съм сменял реле без да свалям колектора, но се изкривих и си смачках пръстите.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 13 Фев 2012, 2:33

При мен е ситуацията е същата като при bmw-maximilian, а преди 2 седмици на -17 палеше от 1 въртене.
В Петък първия път от 10 оборота не запали. После веднага запали и нямаше проблем.
В Събота ходих да ми проверят акумулатора и ми казаха, че алтернатора зарежда, но самият акумулатор е зареден на 50%. :conf:
Днес запали, но малко трудно като се има в предвид, че колата е в гараж и паля на +8 градуса.
Тази вечер го зареждам, и ако пак има проблем ще пробвам със свещите и релето, че ме съмнява от акумулатора 1 път да не запали, а после да си пали цял ден без проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 13 Фев 2012, 3:51

Jivko,при мен проблема беше в релето братле ! На диагностика показа,че и 4-те свещи са заминали,обаче това е невъзможно имайки впредвид,кога са сменени...пък при мен палеше от 10-ти 15-ти път,и загрееше ли,докрая на деня палеше от първия път...при теб проблема според мен е друг,като запалиш колата си пусни парно музика и фарове,и си замери акумулатора да видиш как зарежда с тези консумативи,и ако всичко е в норма отписвай акомулатора като проблем.

п.с според мен 1 диагностика няма да ти навреди,поне да видиш свещите как са,и реленцето също може да се провери...сега като дам на контакт реленцето си се чува :)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Мнение от викентии70 » 13 Фев 2012, 5:41

Здр колеги!Имах абсолютно същия проблем с моята кола,само че е 320 Д,136 к.с.След смяна на релета,свещи,сипвах добавки към премиум дизела,вкл и малко масло в резервоара,проблема си продължаваше.Въпроса беше да запаля сутринта,след това през целия ден палеше от половин път.Даже стигнах до извода,че ако паркирам на баир вечрта ,с предницата нагоре,пали по-лесно :shock: !?След ходене по мъките 2 седмици,се оказа,че ГНП-то ми се изместило с няколко градуса и като го наместиха колата си палеше от раз сутринта и даже започна да гори по-малко през зимата.Може би трябва да вметна,че проблема се появи,след ката печката за подгряване на мотора се развали (изгоря управлението и),а знам че следващите модели след моя са с калорифери.Така че преди да запалите сутринта,оставете ги на контакт да се позагреят малко,та тогава пробвайте с първото палене.Само не ме питайте как се е изместила ГНП-то,че това е друга дълга и тъжна българска тема :mhihi: !
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 14 Фев 2012, 0:02

викентии70 написа:.....Само не ме питайте как се е изместила ГНП-то,че това е друга дълга и тъжна българска тема :mhihi: !
Макар ,че ми стана много интересно и ме човърка отвътре няма да те питам от какво се е изместила помпата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 14 Фев 2012, 0:26

При мен след зареждане на акумулатора пали нормално, само че според мен проблема е другаде. :paranoid:
Поръчах си кабел и софт и утре ще направя една диагностика да видим дали ще излезе нещо.

Малко глупаво звучи, но възможно ли е проблема да е свързан с доливане на антифриз.
В Петък преди да изляза реших да проверя антифриза, и понеже нивото беше намаляло налях някакъв синьо-зелен концентрат. Мисля, че е български т.е. куче марка. Просто се чудя понеже до този ден не съм имал никакви проблеми дори сутринта си запалих от четвърт. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Фев 2012, 9:19

jivko2828 написа:Поръчах си кабел и софт и утре ще направя една диагностика да видим дали ще излезе нещо.

зависи си от кабела и софта ти. Може и нищо да не излезе, а да има какво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 14 Фев 2012, 10:23

frizzante написа:

Oсъзнавате ли, че вероятно набутахте човека с излишни ремонти!!!??? Много мразя някой да се изказва некомпетентно и да заблуждава! Това с цъкането въобще не е никакъв стартер, ами си е чист акумулатор. Нито си четете книжките, нито четете форума, където може би в над 200 теми е описано това цъкане и непалене. Запомнете един път завинаги, че цъка ли вътре с примигване на фаровете, които през деня почти няма как да ги видиш, означава преебан/паднал акумулатор. Така е направена колата - падне ли напрежението под 11V ти сигнализира по този начин и прекъсва запалването, за да ти запази други важни системи, които са енергоемки като например АБС/АСЦ(ДСЦ) или да не се освети бега от ниско напрежение! Кво като му е нов акумулатора, тва не означава, че не може да дефектира или да има друг проблем, който да му точи акумулатора - например таралежа! Тия селяците майстори нема да го върнат и ще му напраат ремонт на здрав стартер! Недейте така...

ПредишнаСледваща

Назад към E46