Счупена щипка на задна брония Е46 1999

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Счупена щипка на задна брония Е46 1999

Мнение от Spas Hristov » 08 Фев 2012, 11:03

Здравейте колеги,

Имам не чак толкова сериозен проблем, но ще Ви бъда много благодарен ако ми съдействате. Счупена щипка на задна брония. Прикрепил съм и снимка на която можете да видите къде точно ми е проблема. Инрерасува ме модела на щипката (като сериен номер) или ако на някой му е удобно да прикрепи снимка за да видя каква точно трябва да си купя. Работя по цял ден и нямам никакво време, извън страната съм и най-лесния вариянт ми е да я закупя от някой сайт или ебей.

Благодаря Ви предварително!

DSCF0918.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Счупена щипка на задна брония Е46 1999

Мнение от NikVanov » 08 Фев 2012, 12:58

Пробвай да намериш тук.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 17&lang=en

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Фев 2012, 14:54

Коя година е колата? Ако си свалиш подкалника, ще видиш как са скрепителните елементи на бронята и подкалника! Самата броня има жлеб, който влиза в подкалника, който също има подвеждащ жлеб и в случая няма нужда от никакви щипки. Малко трудно влиза ъгъла на бронята в подкалника. Трябва да си отвил всички болтове! Успех. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Spas Hristov » 08 Фев 2012, 17:10

vavilon написа:Коя година е колата? Ако си свалиш подкалника, ще видиш как са скрепителните елементи на бронята и подкалника! Самата броня има жлеб, който влиза в подкалника, който също има подвеждащ жлеб и в случая няма нужда от никакви щипки. Малко трудно влиза ъгъла на бронята в подкалника. Трябва да си отвил всички болтове! Успех. :yes:

Видях как стоят нещата. На ъгъла на бронята има нещо като метална кукичка и тя влиза директно във пластмасата. Явно проблема идва от там, че бронята е сваляна доста пъти и самия ъгъл се е износил и кукичката не може да се закачи за бронията и увисва с половин сантиметър. Не е болка за умиране ще го оправя като се прибера в БГ. Благодаря ви много за информацията беше ми много полезна също така си научих и урока!

п.с. Провери първо къде е проблема, за да не гадаеш на празно :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Фев 2012, 17:11

Имаше една снимка, която поствах винаги като станеше въпрос за тази част, но с новия форум още мога да се оправя да я намеря
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=51&fg=17
номер 19, то е нещо като желязна кука и място където да влезе пластмасовата част на бронята
кофти измислено

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 08 Фев 2012, 17:16

© написа:Имаше една снимка, която поствах винаги като станеше въпрос за тази част, но с новия форум още мога да се оправя да я намеря
номер 19, то е нещо като желязна кука и място където да влезе пластмасовата част на бронята
кофти измислено

при него може да не е тази щипка. Аз лично си купих тези щипки тип куки... и така си седят :). При него е модел просто щипка мисля че e ето това е правилната щипка 51124015053

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Фев 2012, 18:09

Абе пак я огледай хубаво, така е има куки, щипки и т.н. Аз вече съм без тях. Виждал съм кука вързана за шпилка на калника. Достатъчно е да се монтира правилно подкалника. Аз две години карах с провиснала броня, после я смених с друга и сам си я монтирах, правилно. :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Фев 2012, 18:20

kaspar_ivo написа:
© написа:Имаше една снимка, която поствах винаги като станеше въпрос за тази част, но с новия форум още мога да се оправя да я намеря
кофти измислено

при него може да не е тази щипка. Аз лично си купих тези щипки тип куки... и така си седят :). При него е модел просто щипка мисля че e ето това е правилната щипка 51124015053

не съм 100% сигурен, но мисля че всички преди фейслифта са с куки, а след това само М броните са с такива
надявам се да не съм те подвел аз да закупиш въпросните куки, тъй като доста широко ги рекламирам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 09 Фев 2012, 15:41

© написа:
kaspar_ivo написа:
кофти измислено

не съм 100% сигурен, но мисля че всички преди фейслифта са с куки, а след това само М броните са с такива
надявам се да не съм те подвел аз да закупиш въпросните куки, тъй като доста широко ги рекламирам :mhihi:

ами напротив :) по-скоро преди фейса не са с куки а и след фейса са с куки. Въпреки че на един приател бронята му беше увиснала в следствие на удар... дадох му тези щипки тип кука и каза че не му вършат работа... при него било с някакъв водач :shock:. До колкото знам има и брони които се закрепят за самиа калник без щипка точно както е писал колегата горе ръбчето влиза и се захваща с калника :shock:
Колкото до М броните - в 46фанатиците обсъждаха за увиснала броня на М и точно там намерих коя щипка ми трябва на мен. Има М-ки които са с кука има и такива дето са само със щипка...

п.с куките ги купих точно защото видиях твоята препоръка :) те са си правилни.. но не и за колите преди фейс-а ;)
п.с2 ако от другата страна ви е здрава първо проверете и тогава купувайте ;) при мен и от 2-те страни беше увиснала :oops:

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Фев 2012, 17:05

вероятно си прав
моята нормална не беше с въпросните куки, а с едни пластмасови "неща" (водачи) които между другото държаха доста здраво
после дойде М бронята и за нея се наложи да купя въпросните куки, а след това и да открия къде се монтират. За тях пък са писали, че са до 09/2001, но явно има и грешки

Назад към E46