Как да се предпазим от липси - огледалца, халогенчета, ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Как да се предпазим от липси - огледалца, халогенчета, .

Мнение от kiko » 08 Фев 2012, 11:52

това със супер чувствителни аларми не знам дали няма да има обратен ефект.ще паркиращ някаде на по оживено място,колата ще се счупва да пищи и някои нервак които живее наблизо я ще и метне нещо я ще я одраска.да не говорим,че постоянно ще си натръни като чуеш някоя кола да пищи.
стъклото на огледалото се държи на щипки,сваляш и мажеш със силикон това е достатъчно.ако тръгнат да го гепат е достатъчно крехко,че при по голямо усилие да се счупи така поне застрахователя ще го плати
за халогените при Е36 отзад с едни рапидки халогена за стоиката и си ок на Е46 не съм обръщал внимание как е но нещо подобно и там може да се измисли.
за джантите най добре си отиди при бай стругар да ти направи нещо къстъм а не тея шир употреба секрети защото не са нищо ново за джамбазите

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Фев 2012, 12:04

a при автоматично прибрани огледала, копеленцата затрудняват ли се със свалянето на стъклата или да не си правя труда да ги прибирам:)

За колегата с идеите, знам ли дали си заслужава чак такава сериозна инвестиция и разправия. Според мен колата стане ли ти такава сериозна грижа и само да я мислиш, си заслужава да я продадеш и да вземеш нещо, което крадците не пипат. Аз лично ако нямам гараж или не мога да си позволя платен паркинг или нямам такъв наблизо - направо я продавам и това е.
Последна промяна sub_eleven на 08 Фев 2012, 12:15, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Фев 2012, 12:07

sub_eleven написа:a при автоматично прибрани огледала, копеленцата затрудняват ли се със свалянето на стъклата или да не си правя труда да ги прибирам:)

С колко ще ги затрудниш? Последващо изкъртване на огледалата! :bang:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Фев 2012, 12:17

ако решат да къртят - затова си има каско. Въпроса ми е дали ще могат да свалят стъклата при прибрани огледала и дали би ги забавило особено това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Фев 2012, 13:02

Каско, каско ама по 2 седмици си без кола в добрия случай, пък то разправии огледи, протоколи...
Аларма с обемен датчик е приемлив вариянт, аз поне съм така и като се доближиш до талигата и се обажда, но колегата по горе е прав, ако вземем да я мислим толкова много и да се притесняваме по добре няква кола дето няма да приоритет за кражба. Колата е да ни служи не да и робуваме ние.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 08 Фев 2012, 13:07

pimpo написа:Изчетох тази тема, както и тази с откраднатите части си задавам някои въпроси. Ясно е, че огледалата се крадат лесно и никаква аларма не може да ги спаси(почти). Интересно ми е как се крадат фарове, волани, навигация и др., които изискват влизане в автомобила. Не мисля че е чак толкова лесно да се излъже всяка аларма. Или поточно, мисля че има начин да се тушират основните способи за заобикалянето й. Ето какво ми се върти из главата:
1. Отделно независимо захранване на алармата (допълнителен акумулатор), който се зарежда чрез алтернатора, но не зависи от наличието на основния акумулатор и не минава през никой от бушоните на колата.
2. Не една, а две сирени, разположени на различни места.
3. Не един а множество шокови датчици, които са разположени по най-нападаните места на колата (около ключалките, в огледалата, и т.н.)
4. GSM модул, който да "усеща" наличието на заглушител. Просто приемника да следни за необичайно силен радиосигнал, при което директно да задейства алармата(макар и да не може да извести собственика на колата).
5. Обемен датчик, който да реагира на движение във и дори около колата издавайки предупредителен сигнал.
6. Функция "подслушване" - радиопредавател с обхват 1-2км с който във всеки един момент да можеш да чуеш какво се случва в колата. А ако и там има заглушител, отново да се задейства аларма.
За момента това са ми идеите. Може би някои от тях вече са реализирани, но едва ли всичко накуп. А и може някои от нещата на практика да не са толкова полезни, колкото на теория.
Също бих искал да знам ако има някой знае алармаджия, който да има подобни виждания или готови изпълнения които да се доближават до тази философия. За момента всичко това е само идея, но кой знае, може някой ден да стане реалност.

това са все нещя които биха сртували доста пари и разправия ако инвестираш толкова пари в качествена охранителна система, и каското като го включиш все едно я плащаш колата наново, не ги оспорвам има какво ли не още GPS блокиране на горивна система, бастунчета, блокиране на спирачка и съединител и още и още , за мен колкото и да се мъчиш в един момент пак те прецакват тия шибани джамбази да им исъхнат ръцете дето пипат на хората колите и те е яд още повече че толко усилия си хвърлил и пак са те прее--ли, днеска ставам някой ми свил задната чистачка на компакта, е в ква държава живееме не ми се коментира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 08 Фев 2012, 14:53

Първите 3 точки не са сложни за реализиране и сериозно мисля да ги приложа. Останалите наистина не си заслужават усилията. Освен ако не си човек без работа, който търси да си чопли нещо по колата.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 08 Фев 2012, 17:23

GPS-a се заглушава с китайски устройства за по 100 кинта ; Постоянно обаждащата се аларма прави колата обект на посегателство от изнервени съседи ; Пейджър - Ок, но трябва да е най-скъпите аларми, който наистина следят за заглушаване ... :dunno: В крайна сметка Е46 вече се краде по-рядко (трябва да има нещо успокоително) Другото което ми се върти в главата :
* Кражба мулти-волан - 4-ри лъчевия се сваля по-трудно и е по-евтин = непривлекателен за изродите ; 3- лъчевия му трябва нещо като секретна гайка ? :dunno: и разчитаме на силна аларма ..
* Ключалка - може да се сложи тапа ( от задна лява , но трябва да е от фейсово е46 защото се оказва по-солидна) Ако централното откаже - мизерия и през багажника ..
* Огледала - моите ги краха ; едното остана счупено на колата, поради по здрава щипка ( бонус - покрито от каското ). На новите лепих по една щипка с С200 ( ако ще ги свалят ще се счупят, а С200 държи, но не толкова и може да се лющи)
* Халогени - други винтове и затапване със силикон, евентуално да ги откаже ..
* М-брони, прагове .. - вечер гараж или охраняем п. , а през деня - не е ясно ..
* Джанти - секретни болтове; Има едни български - Първо, че не са скъпи ; второ , че са най-надеждни ( ако изгубиш секретния, ти трябва заварчик магьосник ); трето, че са по руски модел и имат достатъчно много вариации на секрета .

Моя личен извод, който за съжаление си направих по-неприятния, патил начин , е че човек трябва да е над тези неща ... колкото и банално да звучи, в заобикалящата ни реалност, това единствения начин да по-спестиш малко нерви . Друг е въпроса, че след това не бива да си спестяваш нищо, търсейки си правата пред полицията и застрахователите :censored:
P.S: сега виждам че темата е от преди 100 лета ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 13 Фев 2012, 14:13

Добре де, при кражба на волан, навигация или други части от интериора не трябва ли да се задейства алармата ? Или просто е била без сензори вътре и джамбазите са влезли през прозорец, без да активират алармата от отворена врата ? Или пък лъжат алармата? Има ли някой патил, да сподели горчив опит...

пс: Сега ми хрумна една идейка за предпазване от липси на външни елементи (огледала, лайсни). Пускам една тънка медна тел която минава под лайсните и е залепена с каноконлит за тях. Копеленцето дърпа лайсната и къса жичката. Оттам насетне е само въпрос на малко схемотехника да се разпищи колата (и да ми се обади:) ). Същото нещо се прави и на огледалата. Следи се съпротивлението на подгрева. Ако прекъсне - пак така :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 23 Фев 2012, 21:09

За задната емблема след две кражби, сложих черен монтажен силикон на хенкел- трябва да изкъртят багажника.
за предната емблема същото.
За парктроника и огледалата гараж или двор с куче.
Все пак 50 лева за една емблема е скандално скъпо при себестойност 0,20 евро цента!
Пълен бойкот на емблемите и лайсните на старо! Тези пластмасички не може да струват и на старо по 20-30 лева. :ranting:
В момента, в който платиш 20 лева на старо за емблема или лайсна ,ти изхвърляш още 20 лева, защото подпомагаш оборота на крадени части. Тогава никой няма да ти е виновен за компромисите и загубите, дори ще са ти заслужени.
Аз имам и ловджийска пушка..
Публикувайте снимките на всички крадци на части! Отворете тема за тях! Като се появят в някоя махала да се знае какво ги чака.
Нулева толерантност към крадените авточасти купиш ли- губиш!
За гуми и джанти секретни болтове.
За колата каско и Господ да я пази!

Потребител
Аватар

Мнение от BLShark » 27 Фев 2012, 0:59

Здравейте, искам да Ви споделя драги съфоромци и приятели,че имам "познати" автоджамбазчета от жк. Мусагеница и жк. Дървеница. Тяхната практика е да не пипат коли които са със софийска регистрация. Причините са ясни, защо не го правят, но мисълта ми е от всички оплакали са се тука Колко от вас са със софийска регистрация???(за тези от софия) или по-точно зададен въпрос. Колко от вас са с местна регистрация??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20A
Мечтае да кара: Х 5
Детайли за колата: Е46 318i 143к.с.2002г.комби автоматик

Мнение от risto416 » 16 Яну 2014, 13:08

Мерси колега,ама на мойто комби е46 фейс с Соф.регистрация точно в Мусагеница ми свалиха лайсната с датчиците за парктроника пред блока преди нова година,професионално без драскотина даже и кабелите са ми срязали,за да им останат и буксите (ръцете да им исъхнат дано), а и застрахователа отказа да ми плати ,защото не покривали липсващи части и така. Така че,нищо не се знае и за буквите на номера и т.н. ако не тези други ще са и така...

Предишна

Назад към E46