Бутони клима и вътрeшна циркулация-поведение зимно време
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Бутони клима и вътрeшна циркулация-поведение зимно време
Имам едно питане и ще използвам темата да не пускам нова.
Прави ми впечатление че сутрин при минусови температури като запаля и усиля парното още като е студена първо духа само на стъклото все едно съм натиснал бутона за размразяване/обдухване на стълкото.Чак след известно време като позагрее си минава в режим на духане в краката/лицето примерно.Колата е 94 с климатроник.Това нормално ли е? 

Последна промяна MaxMeyer на 07 Фев 2012, 14:10, променена общо 1 път

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Tи искаш да ти духа студено на краката ли ?
Според мен е логично
Според мен е логично

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Не че искам.Просто проверявам дали е нормално да прави така.Дали прави и на вашите коли така.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Не че искам.Просто проверявам дали е нормално да прави така.Дали прави и на вашите коли така.
Е кажи климатик ли е климатроник ли е, обикновенно парно ли ?
Иначе на моята (с климатроник с хоризонталните врътки) нямам такова наблюдение, тъй като колата загрява адски бързо.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Аз съм написал по-горе ама няма кой да прочете
Ето такова е http://www.autopower.se/galleriet/galle ... 774_S6.jpg м/у другото как си постигнал бързото загряване, с какъв термостат си и лятото има ли опасност от прегряване?Моята е М50Б20 ванос сименс с 88 градуса термостат и загрява мн бавно.В това зимно време трябва да работи 15-20-25 мин. за да сочи 12ч. стрелката в зависимост от това колко минуса под нулата е навън 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
MaxMeyer написа:Аз съм написал по-горе ама няма кой да прочетеЕто такова е http://www.autopower.se/galleriet/galle ... 774_S6.jpg м/у другото как си постигнал бързото загряване, с какъв термостат си и лятото има ли опасност от прегряване?Моята е М50Б20 ванос сименс с 88 градуса термостат и загрява мн бавно.В това зимно време трябва да работи 15-20-25 мин. за да сочи 12ч. стрелката в зависимост от това колко минуса под нулата е навън
Че то има значение с какъв мотор си М50 е така....мани го Стоян той е с друг мотор.Най добрият начин за бързо загряване е печката.Аз имам една кола с такава Вебасто и трябва да ти кажа че колата е топла преди да изляза да я запаля........

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
fox1981 написа:MaxMeyer написа:Аз съм написал по-горе ама няма кой да прочетеЕто такова е http://www.autopower.se/galleriet/galle ... 774_S6.jpg м/у другото как си постигнал бързото загряване, с какъв термостат си и лятото има ли опасност от прегряване?Моята е М50Б20 ванос сименс с 88 градуса термостат и загрява мн бавно.В това зимно време трябва да работи 15-20-25 мин. за да сочи 12ч. стрелката в зависимост от това колко минуса под нулата е навън
Че то има значение с какъв мотор си М50 е така....мани го Стоян той е с друг мотор.Най добрият начин за бързо загряване е печката.Аз имам една кола с такава Вебасто и трябва да ти кажа че колата е топла преди да изляза да я запаля........

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Аз съм написал по-горе ама няма кой да прочетеЕто такова е http://www.autopower.se/galleriet/galle ... 774_S6.jpg м/у другото как си постигнал бързото загряване, с какъв термостат си и лятото има ли опасност от прегряване?Моята е М50Б20 ванос сименс с 88 градуса термостат и загрява мн бавно.В това зимно време трябва да работи 15-20-25 мин. за да сочи 12ч. стрелката в зависимост от това колко минуса под нулата е навън
Максче, нищо против, просто всеки казва климатроник, независимо дали е с такъв или не

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2