Вибрация във волана на свободна e46 330D
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ntuschiev
- Потребител
-
- Детайли за колата: 330d
Вибрация във волана на свободна e46 330D
Здравейте, намерих подобни теми, но не със абсолютно същите симптоми, та реших да отворя нова.
Ще се опитам да обясня как виждам проблема: когато съм на свободна се усеща средна до силна вибрация във волана и стрелката на оборотите ми сякаш е с една идея по-надолу. След съвсем лека корекция с газта всичко си заспива. Пратиха ме да ми гледат генерацията, след което ми смениха мека връзка, но резултат няма ..
моля за съвет.
Ще се опитам да обясня как виждам проблема: когато съм на свободна се усеща средна до силна вибрация във волана и стрелката на оборотите ми сякаш е с една идея по-надолу. След съвсем лека корекция с газта всичко си заспива. Пратиха ме да ми гледат генерацията, след което ми смениха мека връзка, но резултат няма ..
моля за съвет.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Re: Вибрация във волана на свободна e46 330D
Имах подобен "проблем", колегата Dimitroff ми вдигна малко оборотите на празен ход и всичко заспа 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ntuschiev написа:Здравейте, намерих подобни теми, но не със абсолютно същите симптоми, та реших да отворя нова.
моля за съвет.
Може да не е само от оборотите - тампони мотор,скоростна кутия,генерация,демфпер - нещо да си сменял ?
Дюзите гледал ли си ,като цяло диагностика ?
Мисля ,че са те упътили евентуално за последното

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колега, пробвай първо с добавка - на мен ми препоръчаха една на Кастрол - има я в момента в метро на промоция - 17-18 лева.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
xian777 написа:Колега, пробвай първо с добавка - на мен ми препоръчаха една на Кастрол - има я в момента в метро на промоция - 17-18 лева.
Кастрола освен да намали шума не виждам какво ще помогне друго ..с тези вибрации
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Аз съм твърдо за тампони на двигателя след като само на свободна го прави ама пък само волана да се тресе... 

колега малко повече информация за да се дадат точни одговори тази вибрация може да е от много неща.според мен са тампони на реиката. Като набиеш спирачка от 160 до 80 вулана трябва да тресе яко.
- ntuschiev
- Потребител
-
Вибрациите не са само във волана, като цяло се усещат в цялото купе, но сякаш най-много се усеща точно във волана. Преди няколко месеца ми смениха тампони на двигателя с някакви ментета и като се замисля наистина е твърде вероятно да е от тях. Надявам се днес да успеят да ми сложат оригинални. Ще пиша отново. Благодаря за отговорите.
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Според описанието се очертава баналното - тампон на двигателя. Много е дразнещо като усещане.
- BOBO BAVARIA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325d
- Детайли за колата: BMW FOREVER
ако е скъсан тампона требва да е омаслен виж го, ама да не е някоя дюза да пика и да създава вибрации когато даваш малко газ на свободна тресе ли пак или се успокоява
бмв-то е болест за която няма лек
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Дюзи или тампони на мотора..
- ntuschiev
- Потребител
-
BOBO BAVARIA написа:ако е скъсан тампона требва да е омаслен виж го, ама да не е някоя дюза да пика и да създава вибрации когато даваш малко газ на свободна тресе ли пак или се успокоява
Успокоява веднага при леко подаване на газ. Ходих на диагностика и казаха, че всичко си е в норми ... има предположения за тампони и генерация за момента, но не ме кефи варианта с догадките. Ще се ходи още по мъките... Някой да похвали сервиз във Варна, където да "познават" тези коли ?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Тея 330ки нещо им става
- масово не държат идеални обороти 
Шегата на страна.
Обърни се към колегата stilko
memberlist.php?mode=viewprofile&u=4134
щом си от Варна - ще помогне смятам.
Относно догадките на колегите по-горе - дюзи, тампони на мотора, генерация и т.н. - ми хайде обяснете ми тогава какво общо имат те с по-ниските от нормалното обороти на мотора, при положение, че няма други проблеми?! - целият съм в слух !
Дюза/и и/или тампони на празен ход се усещат в цялта кола, колеги - направете си труда преди да пишете нещо да сте сигурни в него - кофти е, защото в това кофти време (финансово) е адски глупаво да засилвате колегите към ремонти за по над 300 лева...само защото на ВАС така ви се струва!
В тоя форум всеки 2ри е майстор, всеки 3ти диагностик, обаче когато нещата опрат сериозно до кокал - всички са пас!
Иначе онлайн диагнозите са ви дарба...ама щото не сте от другата страна вие - да ви кажат може да са тези 3-4 неща - хвърли 500 лева и ще се оправи...замислете се над това, което пиша

maikooo написа:Имах подобен "проблем", колегата Dimitroff ми вдигна малко оборотите на празен ход и всичко заспа

Шегата на страна.
Относно догадките на колегите по-горе - дюзи, тампони на мотора, генерация и т.н. - ми хайде обяснете ми тогава какво общо имат те с по-ниските от нормалното обороти на мотора, при положение, че няма други проблеми?! - целият съм в слух !
Дюза/и и/или тампони на празен ход се усещат в цялта кола, колеги - направете си труда преди да пишете нещо да сте сигурни в него - кофти е, защото в това кофти време (финансово) е адски глупаво да засилвате колегите към ремонти за по над 300 лева...само защото на ВАС така ви се струва!
В тоя форум всеки 2ри е майстор, всеки 3ти диагностик, обаче когато нещата опрат сериозно до кокал - всички са пас!
Иначе онлайн диагнозите са ви дарба...ама щото не сте от другата страна вие - да ви кажат може да са тези 3-4 неща - хвърли 500 лева и ще се оправи...замислете се над това, което пиша

- ntuschiev
- Потребител
-
Dimitroff написа:Тея 330ки нещо им става- масово не държат идеални обороти
maikooo написа:Имах подобен "проблем", колегата Dimitroff ми вдигна малко оборотите на празен ход и всичко заспа
![]()
Шегата на страна.
Благодаря за мнението. Изпратих л.с. на колегата и очаквам с нетърпение обратна връзка.
Ако някой се интересува да види какъв точно е проблема може да си пусне това видео(със звук):
http://youtu.be/1ccubUGI9H8
този шум се чува от волана. Малко след началото умишлено опирам камерата във волана, за да се усети вибрацията и дистанционно

поздрави на всички !
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
sovata написа:колега малко повече информация за да се дадат точни одговори тази вибрация може да е от много неща.според мен са тампони на реиката. Като набиеш спирачка от 160 до 80 вулана трябва да тресе яко.

Ползвам темата за да питам за друг проблем, някой дали се е сблъсквал, пак с обороти (320Д) - при студено време, след излизане от синия сектор , на място оборотите почват да играят забивайки ритмично надолу.Това се случва само понякога; имаше го и миналата година

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3