Неравномерна работа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Неравномерна работа

Мнение от alexsch » 06 Фев 2012, 20:15

от няколко дни се появи неравномерна работа на двигателя /320Д 150 к.с/ има го само на празен ход. съвсем леко като тресене на мотора- все едно работи по-твърдо ако мога така да го опиша. днес обаче ми направи впечатление, че като пипна отзад на ауспуха не духа равномерно а на пресекулки- все едно работи на три цилиндъра. иначе като се заслушам кой знае каква промяна в работата на мотора няма. това има ли някой представа от какво може да е?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Неравномерна работа

Мнение от unikalen88 » 06 Фев 2012, 20:46

колега генерацията да не е спукана някаде и затова звука да е друг по-шумна и да не духа през аспуха,как е меката връзка
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 06 Фев 2012, 21:11

....това е възможно, защото принципно бачка ОК....като подам газ и тресенето изчезва- само на празен ход го прави това....дори ми се иска да е толкова прозаично нещо :roll:

преди няколко дни ми беше направило впечатление, че от генерацията идва леко дрънчене- буквално си дрънка като касичка. като пипна отзад гърнето с ръка- да не вибрира- дрънченето изчезва. бях решил да я карам в крафт като минат студовете. после дрънкането изчезна....

сега ми прави впечатление, че отзад накрайника въобще не вибрира като преди. това косвено би могло да означава, че някъде по генерацията има пробив и газовете излизат от там. затова няма такова дрънчене и вибриране отзад. защо обаче вибрира мотора?!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Потребител
Аватар

Мнение от sovata » 06 Фев 2012, 23:54

колега а тампоните на двигателя как са

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 07 Фев 2012, 0:36

Тръбата на генерацията обича да се къса до задно ляво колело
и на пръв поглед изглежда,че няма проблем,докато не се раздрънчи
като звънче :mhihi:
Най-често се случва при махнат катализатор,тъй като там е едно от
захватните места на генерацията,а тя не е много лека и цялата тежест
отива назад.Дано това да е проблема,пиши като го разрешиш :bchug:
от свинята лебед не става...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 07 Фев 2012, 23:11

Намираш канал,слизаш под колата и гледаш от къде издиша или дали се тресе някоя тръба :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 08 Фев 2012, 9:24

...за съжаление проблема не е толкова простичък!
след диагностика се оказа: дюзи за чистене + неработещи подгревни свещи на 1 и 3 цилиндър.

в четвъртък предстои сваляне на колектора, сваляне на дюзи- чистене (рециклиране) - ако не стават - подмяна; монтаж на 4 нови подгревни свещи......
my mods:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Фев 2012, 10:52

Тамън щех да се изкажа, че неравномерната работа на празен ход се дължи 90% от недобра работа на дюзите при дизелите, ама ти сам си стигнал до това съждение. Свещите не те касаят толкова или поне те касаят в първото сутрешно палене, което вероятно е малко по-трудно или даже въобще не се усеща, или е малко по-силна вибрацията на палене докато тръгнат всички цилиндри от налягането. Както и да е това, смени си ги, свещите са си консуматив, но за дюите - слагайте добавки поне през зимния период, ясно, че нафтата ни е гадна и реално на ква попадне човек, ама поне добавка би запазила дюзите донякъде. ...или поне зимата карайте със зимната нафта, ясно, че е скъпа, но поне да си запази двигателя човек!

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 08 Фев 2012, 11:31

...само V-Power Diesel от Шел съм сипвал. никакаква друга нафта! нали уж тая била неква прочистваща там- ала-бала.....добавки не съм ръгал, щото пише в книжката- никакви добавки! може би там ми е грешката....
както и да е. утре планирам сваляне на колектор и носене на дюзи за рециклиране. като е долу колектора- поне ще сменя и свещите (дано не се скъса някоя) и ще почистя колектора отвътре от нагар.....дано се оправят нещата само с това
my mods:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 08 Фев 2012, 11:51

И аз от известно време имам колебание в работата на мотора (320Д 150к.с.),предимно на празен ход и когато не е достигнала работната температура.Но започна всеки ден да го прави и оборотите се менят по странен начин през равни интервали,май трябва диагностика или да видя дали и аз дюзите няма да трябва да ги чистя
$ anotha day anotha dollar $

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Фев 2012, 13:01

alexsch написа:като е долу колектора- поне ще сменя и свещите (дано не се скъса някоя)

Oтвивайте ги на абсолютно студен двигател - доста мо-малък шанс да се скъсат, както и отвиващия да се надяваме, че ще е категория комар :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 10 Фев 2012, 8:54

....и така- равносметката- проблема наистина се оказа в дюзите. свалихме и 4-те (въпреки че проблемана беше само на първи цилиндър). носихме ги на Хладилника за смяна на разпръсквачи (т.нар. рециклиране). цената е 150 лева/дюза. смених и 4-те подгревни свещи - две не работеха. почистих основно колектор и АРГ....колата сега не може да я познае човек! мърка като коте! много равномерна работа. по-лесно ускорява, ауспуха не мърда....супер! препоръчвам дори и само профилактично да се направи това!

PS смяната ми я направи едно момче в овча купел. много съм доволен от него. ако някой се интересува- да ми пише на лс за координати да не излезе като реклама тука
my mods:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 10 Фев 2012, 10:21

само едно питане - трабва ли да се програмират дзите като се монтират?
my mods:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Фев 2012, 12:03

Какво точно им се "програмира" на дюзите?Те не са ли чисто "механични" устройства?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 10 Фев 2012, 15:01

в тис пише, че като се свалят дюзите- после се вкарват по електронен път но някакъв си начин 4 цифри от номера на съответната дюза. тапонеже не сме ги белязали коя от кой цилиндър е- затова ми беше любопитно дали не трябва да се направи и тази процедура с вкарването на номерата на дюзите през ГТ1
my mods:

Назад към E46